A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

«Забезпечення санаторно-курортними путівками пільгових категорій населення»

Дата: 25.02.2021 09:09
Кількість переглядів: 436

«Забезпечення санаторно-курортними путівками пільгових категорій населення»

            Для забезпечення прав пільгових категорій громадян у санаторно-курортному оздоровленні рішенням сесії Бобрицької сільської ради від 22 лютого 2021 року № 7-5/VIII «Про затвердження Програми «Турбота» в новій редакції на 2021-2022 роки» затверджено Порядок забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням деяких категорій громадян Бобрицької сільської ради. Дія Порядку поширюється на наступні категорії громадян:

1. Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та особи, оздоровлення яких передбачено статтею 6-1, 6-2 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»  та статтею 12, 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (оздоровлення –щороку строком на 18 днів).

2. Учасники війни та особи, на яких поширюється чинність статтей 14, 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та особи, зазначені у статтях 6-3 та 6-4 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» (оздоровлення –один раз на два роки строком на 18 днів).

3. Громадяни, віднесені до категорії 1, та діти з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катасрофи, оздоровлення яких передбачено Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (оздоровлення — щороку строком на 18 днів).

4. Постраждалі учасники Революції Гідності, учасники антитерористичної операції та особи, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, оздоровлення яких передбачено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (оздоровлення - щороку строком на 18-21 день).

5. Особи з інвалідністю загального захворювання та особи з інвалідністю з дитинства, оздоровлення яких передбачено Законом України "Про  основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» (оздоровлення -строком на 18-21 день в порядку черговості).

            Категорії осіб, з числа людей з інвалідністю та ветеранів війни мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу, в тому числі місцевого санаторію, відповідного профілю лікування, путівки до якого придбані за рахунок коштів місцевого бюджету.

            Для отримання послуг з оздоровлення особи, на яких поширюється дія Порядку, повинні перебувати на обліку у Відділі соціального захисту населення Бобрицької сільської ради (далі — Відділ) для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

            Для взяття на облік особи, на яких поширюється дія Порядку, подають до Відділу заяву, медичну довідку закладу охорони здоров’я за формою 070/о; копії: паспорту, облікової картки платника податків, пільгового посвідчення, що підтверджує статус, довідки медико-соціальної експертної комісії МСЕК (для осіб з інвалідністю), довідки щодо участі у антитерористичній операції та військового квитка (для учасників АТО/ООС), а також їх оригінали для підтвердження.

Головний спеціаліст відділу соціального захисту населення Бобрицької сільської ради  Світлана НІКОЛЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь