A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Призначення житлових субсидій: з 1 березня діють нововведення

Дата: 02.03.2021 12:23
Кількість переглядів: 690

Надання субсидії з оплати житлово-комунальних послуг регулюється Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» №848 від 21.10.1995р. (зі змінами).

Для призначення житлової субсидії подаються документи:
– заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі;
– декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формами, встановленими Міністерством соціальної політики.

З 1 березня 2021р. заяви про призначення і надання житлової субсидії приймаються від громадян уповноваженими особами старостинських округів та відділом соціального захисту населення Бобрицької сільської ради.

За рішенням комісії надання раніше призначеної житлової субсидії припиняється у разі, коли:

- домогосподарству припинено надання житлово-комунальної послуги (послуг) внаслідок того, що громадянин має заборгованість за житлово-комунальні послуги;

- громадянин не виконує зобов’язання за договором про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг;

- у заяві та/або декларації громадянин зазначив недостовірні дані, що вплинуло на встановлення права на житлову субсидію або визначення її розміру на суму, що перевищує 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день призначення житлової субсидії;

- громадянин не повідомив структурному підрозділу з питань соціального захисту населення про будь-які обставини, що впливають на право призначення.

Житлова субсидія не може бути призначена, коли загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. м для квартир і 230 кв. м для індивідуальних будинків (раніше враховувалася опалювальна площа житла: 120 кв. м для квартир та 200 кв. м для індивідуальних будинків).

Також надано можливість призначати житлові субсидії, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям та допомогу на дітей одиноким матерям на загальних підставах, якщо у сім’ї є особа, яка не сплатила або за неї не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи, але протягом періоду, за який враховуються доходи, отримувала допомогу по частковому безробіттю на період карантину.

Житлова субсидія на придбання твердого палива і скрапленого газу надається один раз на рік у грошовій готівковій формі. Отримати гроші на придбання твердого палива можна в тому випадку, коли домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення. Житлова субсидія на електроенергію або газ до плити призначається з дати подання заяви.

Норми забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом, відповідно до яких населенню надаються житлові субсидії та пільги готівкою для відшкодування витрат на їх придбання, становлять:

- для надання житлових субсидій:

- тверде паливо з розрахунку на домогосподарство на рік – 2 тонни;

- скраплений газ на сім’ю з 1-2 осіб - 2 балони (42 кг);

- скраплений газ на сім’ю з 3-4 осіб - 3 балони (63 кг);

- скраплений газ на сім’ю з 5 і більше осіб - 4 балони (84 кг).

Житлова субсидія на природній газ та електроопалення призначена без звернення громадян тим громадянам, у яких не відбулися зміни на опалювальний період з 16 жовтня 2020 року по 15 квітня 2021 року.

Наталія МАЛЮК, начальник Відділу соціального захисту населення Бобрицької сільської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь