A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Сквер у Литвинці: розпочато процес оновлення

Дата: 02.03.2021 13:02
Кількість переглядів: 996

Новий рік у Литвинці розпочався із суто господарських справ – тут вирішили оновити місцевий сквер. Ще в минулому році з Державною екологічною інспекцією у Черкаській області було погоджено план вирубки старих та вражених шкідниками (омелою) дерев у Литвинецькому сквері. Екологи надали дозвіл для відведення у рубку кленів, лип, каштанів та фруктових дерев, що були насаджені близько 50 років тому. Вимітку під рубку провели спеціалісти-лісівники із ДП «Канівське лісове господарство». У лютому ц.р. роботи із спилювання старих та хворих дерев проведено було силами Комунального підприємства «Добробут» Бобрицької сільської ради Черкаської області. Отримана від рубки деревина була передана для опалення Литвинецького ліцею та сільського клубу.

Виконаний обсяг робіт – лише половина із запланованого оновлення відомого не лише в місцевій територіальній громаді скверу, а й на Канівщині загалом. Наступним етапом, що проводитиметься вже наприкінці березня-початку квітня цього року, буде посадка нових дерев та кущів. Зокрема, окрім інших дерев планується висадити саджанці павловнії повстистої, яка досить швидко росте та період цвітіння якої триває близько трьох тижнів. У сквері буде проведене зване зонування. Його буде умовно розділено на дві частини: меморіальну, до якої ввійдуть Алея пам’яті про воїнів-інтернаціоналістів Черкаської області, які загинули в Афганістані, та пам’ятник воїнам, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни (фото – сайту Туристсько-краєзнавчого клубу «ВІК» http://www.vik.kaniv.info/novini/novini), а також зону відпочинку.

Отже, наразі триває процес оновлення Литвинецького скверу. І вже за кілька років омолоджений сквер зашумить зеленим листом, символізуючи вічний зв’язок між старшим поколінням і нащадками та зберігаючи вічну пам’ять про героїчне минуле співвітчизників.

Усіх жителів громади, які мають пропозиції з цього приводу, просимо долучатися до справи покращення та облаштування наших сіл.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь