A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПРОВОДИВСЯ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У ЛИТВИНЦІ ТА КОВАЛЯХ

Дата: 05.03.2021 10:36
Кількість переглядів: 523

У четвер, 4 березня ц.р., згідно з графіком виїзного особистого прийому громадян Бобрицький сільський голова Олена Штефан зустрічалася віч-на-віч із жителями сіл Литвинець та Ковалі. Разом із очільником громади до литвинчан і ковалівців виїжджали заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Коробочка, начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Анна Бабенко, спеціалісти Виконавчого комітету Бобрицької сільської ради.

Під час особистого прийому очільником громади у приміщенні Литвинецької сільської ради порушувалися питання, що наболіли останніми роками і навіть десятиліттями. Зокрема, найболючішим наразі виявилося питання водопостачання окремих вулиць Литвинця. Так, жителі вулиці Східна колективно звернулися до сільського голови з проханням вирішити це питання, адже на сьогодні тут розташовані 15 домогосподарств, а більшість їх мешканців – люди похилого віку. Відтак, змогу транспортувати воду з інших кутків села вони фізично не в змозі. Порадившись із учасниками делегації з вулиці Східної, Олена Василівна пообіцяла, що невдовзі буде тимчасово перенесено колонку для забору води ближче до вулиці Східної, а надалі проводитимуться роботи з реконструкції та налагодження водогону на всьому кутку.

Кілька литвинчан скаржилися на відсутність освітлення на окремих вулицях та на сільські шляхи, що перебувають в окремих місцях у вкрай поганому стані і потребують ремонту. Окремі литвинчани консультувалися щодо вирішення земельних питань із спеціалістами відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Таїсою Прошак та Оленою Щербиною.

На прийом до сільського голови прийшли також член Національної спілки краєзнавців України В.Баранник та житель Литвинецької сільської ради із 28-річним депутатським стажем І.Протасенко. Вони порушували питання щодо збереження пам’ятників воїнам та односельцям із Литвинця й Ковалів, які загинули в роки Другої Світової війни. За словами краєзнавця В.Баранніка, восени 2022 року Литвинець відзначатиме 400-річчя з часу заснування (перша згадка про це село та село Курилівку датується 1621 роком). Він запропонував відповідно підготуватися та гідно відзначити ювілей сіл.

Також цього дня відбулася конструктивна розмова і з жителями села Ковалі Литвинецького старостинського округу. Ковалівцям чи не найбільше болить дорога, що веде від Литвинця до їхнього села. Точніше, відрізок довжиною в 2 кілометри від в’їзду в село і до його центру. Серед завдань для сільського голови, виконавчих органів та старостату – вуличне освітлення села, справний водогін.

За словами Олени Штефан, усі питання, підняті жителями цих сіл, взято до уваги, найближчим часом будуть розроблені програми дій для їх вирішення. І це, у свою чергу, стане підтвердженням того, що кожного жителя громади почуто, а орган місцевого самоврядування працює і турбується, аби життя кожного села стало безпечнішим, комфортнішим.

Текст, фото – Віра ЗагородняФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь