A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЗАСПІВАЙ, ЗАСПІВАЙ, НАША МАМО, ЩОБ І ДІТИ, І ВНУКИ СПІВАЛИ, ЩОБ ЗЕМЛЯ ЧЕБРЕЦЯМИ ЦВІЛА…

Дата: 07.03.2021 10:52
Кількість переглядів: 892

Саме ці рядки із пісні, що лунала однією з перших зі сцени Литвинецького будинку культури у суботу, 6 березня ц.р., є найспівзвучнішими з основним лейтмотивом по-справжньому весняного свята – Міжнародного жіночого дня 8 Березня. 

За словами Бобрицького сільського голови Олени Штефан, яка розпочала святковий концерт до Свята весни, саме жінка, і, зокрема, мати – є справжнім уособленням весни: з її любов’ю, лагідністю, душевним теплом, затишком. Усім присутнім у залі та за лаштунками концертної зали Олена Василівна бажала всіляких гараздів, якими за всіма законами природи мають бути сповненими жіноча душа, серце, думки, все життя. Окрім О.В. Штефан, на святі також були присутні заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Л.Л. Коробочка, представники відділів Виконкому сільської ради.

Учасниці аматорського гурту Литвинецького сільського будинку культури під керівництвом художніх керівників Костянтина Сторчоуса та Олени Гарник тішили всіх присутніх не лише барвистими костюмами, а й задушевним співом. Іскристий гумор із сюжетами з реального життя для односельців та гостей свята декламували Валентина Нагайник та Тетяна Сторчеус. Дружніми оплесками зустрічав зал виступи вихованців Канівського коледжу культури і мистецтв – пісні й танці у їх виконанні, а також неперевершені конферансьє (ведучі дійства) були справжнім нектаром весни, яким щедро ділилися з глядачами молоді таланти.

А далі – ніби легка тінь щему за милим серцю краєм, за рідною хатою, за матусею: «Де Рось і Росава біжать у Дніпро, між ними лежить моє рідне село. А там – біла хата стоїть край села, де мати сумує – мене вигляда…» То вже не піснею, а вічною материнською долею-тугою ділилися учасниці аматорського колективу Грищинецького сільського будинку культури «Вербиченька» (керівник – Костянтин Сторчоус). Пісню-роздум про маму змінили інші вокальні номери - запальні, сповнені відчуття весни, надії, життєвої розради зворушували кожного, хто був у залі Литвинецького клубу. Оплесками підтримували глядачі самодіяльних сільських артистів та гостей-професіоналів із Канівського коледжу культури і мистецтв, а також щиро дякували усім організаторам та всім, хто вніс хоча б дещицю своєї праці чи допомоги задля того, щоб громада святкувала на славу. 

Цього ж дня свято весни відзначали жителі чи не найвіддаленішого у територіальній громаді села Григорівки. Зустрічали тут весну і вітали представниць прекрасної половини людства з Міжнародним жіночим днем 8 Березня веселими народними піснеспівами, жартами, побажаннями. У всіх – і в учасників ансамблю «Наддніпряночка» (керівник – Олександр Павленко), і в глядачів – очі сяяли весною, любов’ю, надією. І нехай оплески були не такими гучними, бо ж жителів у селі не так і багато та й протиепідемічні заходи не дозволяють проводити свято на повний розмах, але вони були по-справжньому щирі, сповнені великої пошани тим, хто ділиться піснею і частиною свого серця, аби у кожного зацвіла в душі весна, аби там й надалі жила надія на краще.

Усім учасникам святкових заходів – і тим, хто був на концертних помостах, і тим, хто не шкодував долонь на оплески, - Бобрицький сільський голова Олена Штефан щиро дякувала за активну участь в житті громади і бажала всього найкращого словами поетеси із с.Грищинці Людмили Борківець:

«Із 8 Березням вітаю всіх жінок –

бабусь і мам, також дівчаток милих.

Достатку вам, як в небесах зірок,

кохані й рідні щоб завжди любили.

Щоб ви цвіли, як квіти навесні,

щоб радість переповнювала груди,

як в дні весняні, сонячні, ясні,

удача супроводжувала всюди.

Приємних для душі турбот денних,

у справах – лише виважених кроків.

Усім бажаю щастя, благ земних,

здоров’я й миру вам на довгі роки».

Текст, фото – Віра Загородня            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь