A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

НАВЕСНІ У РУШНИКАХ ПІСНЯ РОЗКВІТАЄ

Дата: 08.03.2021 09:52
Кількість переглядів: 695

Святкові заходи з нагоди відзначення свята весни – Міжнародного жіночого дня 8 Березня продовжує крокувати селами Бобрицької територіальної громади. Так, 7 березня у селі Тростянець майже 2-годинною концертною програмою розважали односельців аматори сцени Тростянецького сільського будинку культури.

Сільський будинок у Тростянці невеликий. Проте він вмістив усіх бажаючих насолодитися виступами місцевих аматорів сцени та «гастрольним туром» тріо із сусідньої Курилівки. Залу та сцену прикрасили рушниками із чудовими (по-справжньому барвисто-весняними! – авт.) квітами. Вони стали своєрідним символом, що передає всю жіночу і материнську душу – із піснями і жартами, із сумом і іноді – печаллю про дітей та внуків, а також - незмінною надією на краще.

 

Із вступним словом-вітанням перед присутніми виступила Бобрицький сільський голова Олена Штефан. Головними віншуваннями Олени Василівни для всіх жінок і дівчат Тростянця стали щирі побажання міцного здоров’я, довгих років життя, погожих весен, а ще – незрадливої долі, яка завжди в усьому супроводжує з успіхом, везінням. Слова привітань і побажання справжньої весни та постійного процвітання лунали і з вуст старости Грищинецького старостинського округу Надії Возної.

 

Концертну програму майстри сцени старшого покоління розпочали піснею «Заспіваймо пісню дзвінку». Далі естафету підхопило покоління юних: Дарія Онищенко стала справжньою перлинкою свята – пісні у її виконанні «Сива ластівко» та «Квітка-душа» за своїм виконанням сміливо претендували на розгляд конкурсних комісій в шоу «Україна має таланти». Вигуки «Браво!», «Молодець!» стали гідною винагородою за чарівний спів Дарії. Чуттєві вірші та гумор у виконанні Любові Полішко спонукали кожного замислитися над людським життям, а в окремих епізодах - посміхатися над недолугими героями її поетичних оповідей.

 

Протягом усього концерту незмінно-талановитими та якось по-особливому щирими, завзятими і закоханими в пісню були виступи самодіяльного художнього колективу "Тростянецькі молодички" у складі Тетяни Колісник, Ніни Маніленко, Ольги Остапець, Ніни Донець. Віртуозне володіння музичними інструментами на сцені демонстрували акомпаніатори і в окремих номерах – солісти Валерій Донець та Іван Басистий.

 

Сценка-діалог «Баба Параска та баба Палажка по-тростянецьки» не лише насмішила усіх присутніх у залі, але й навернула чи не кожну жінку до роздумів: можливо, я теж буваю в окремі моменти життя почасти то Палажкою, то Параскою? Оплесками глядачі підтримали рішення обох героїнь помиритися і надалі товаришувати, а не сваритися через дрібниці.

 

Мабуть, справжніми гастролями на концертних помостах у Тростянці напередодні свята весни можна було б назвати чудові піснеспіви аматорського тріо з Курилівки у складі Любові Кучеренко, Ніни Забоєнко та Олени Коваль. Вдячні глядачі не шкодували долонь та оплесків і гостям із сусіднього села, і місцевим артистам. А чи не найкрасномовнішим підтвердженням по-справжньому талановитих виступів була підтримка глядачів, які винагороджували артистів оплесками під час виступів і дарували квіти, а ще – вдячно-захоплені й емоційно-підбадьорюючі вигуки «Браво!», «Молодці!» по закінченню ледь не кожного номера та всього концерту загалом.

 

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь