Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

НАВЕСНІ У РУШНИКАХ ПІСНЯ РОЗКВІТАЄ

Дата: 08.03.2021 09:52
Кількість переглядів: 743

Святкові заходи з нагоди відзначення свята весни – Міжнародного жіночого дня 8 Березня продовжує крокувати селами Бобрицької територіальної громади. Так, 7 березня у селі Тростянець майже 2-годинною концертною програмою розважали односельців аматори сцени Тростянецького сільського будинку культури.

Сільський будинок у Тростянці невеликий. Проте він вмістив усіх бажаючих насолодитися виступами місцевих аматорів сцени та «гастрольним туром» тріо із сусідньої Курилівки. Залу та сцену прикрасили рушниками із чудовими (по-справжньому барвисто-весняними! – авт.) квітами. Вони стали своєрідним символом, що передає всю жіночу і материнську душу – із піснями і жартами, із сумом і іноді – печаллю про дітей та внуків, а також - незмінною надією на краще.

 

Із вступним словом-вітанням перед присутніми виступила Бобрицький сільський голова Олена Штефан. Головними віншуваннями Олени Василівни для всіх жінок і дівчат Тростянця стали щирі побажання міцного здоров’я, довгих років життя, погожих весен, а ще – незрадливої долі, яка завжди в усьому супроводжує з успіхом, везінням. Слова привітань і побажання справжньої весни та постійного процвітання лунали і з вуст старости Грищинецького старостинського округу Надії Возної.

 

Концертну програму майстри сцени старшого покоління розпочали піснею «Заспіваймо пісню дзвінку». Далі естафету підхопило покоління юних: Дарія Онищенко стала справжньою перлинкою свята – пісні у її виконанні «Сива ластівко» та «Квітка-душа» за своїм виконанням сміливо претендували на розгляд конкурсних комісій в шоу «Україна має таланти». Вигуки «Браво!», «Молодець!» стали гідною винагородою за чарівний спів Дарії. Чуттєві вірші та гумор у виконанні Любові Полішко спонукали кожного замислитися над людським життям, а в окремих епізодах - посміхатися над недолугими героями її поетичних оповідей.

 

Протягом усього концерту незмінно-талановитими та якось по-особливому щирими, завзятими і закоханими в пісню були виступи самодіяльного художнього колективу "Тростянецькі молодички" у складі Тетяни Колісник, Ніни Маніленко, Ольги Остапець, Ніни Донець. Віртуозне володіння музичними інструментами на сцені демонстрували акомпаніатори і в окремих номерах – солісти Валерій Донець та Іван Басистий.

 

Сценка-діалог «Баба Параска та баба Палажка по-тростянецьки» не лише насмішила усіх присутніх у залі, але й навернула чи не кожну жінку до роздумів: можливо, я теж буваю в окремі моменти життя почасти то Палажкою, то Параскою? Оплесками глядачі підтримали рішення обох героїнь помиритися і надалі товаришувати, а не сваритися через дрібниці.

 

Мабуть, справжніми гастролями на концертних помостах у Тростянці напередодні свята весни можна було б назвати чудові піснеспіви аматорського тріо з Курилівки у складі Любові Кучеренко, Ніни Забоєнко та Олени Коваль. Вдячні глядачі не шкодували долонь та оплесків і гостям із сусіднього села, і місцевим артистам. А чи не найкрасномовнішим підтвердженням по-справжньому талановитих виступів була підтримка глядачів, які винагороджували артистів оплесками під час виступів і дарували квіти, а ще – вдячно-захоплені й емоційно-підбадьорюючі вигуки «Браво!», «Молодці!» по закінченню ледь не кожного номера та всього концерту загалом.

 

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь