A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

КОЛИ НА ДУШІ СОНЦЕСЯЙНИЙ НАСТРІЙ – ЗНАЧИТЬ У СИЛУ ВСТУПАЄ ВЕСНА

Дата: 09.03.2021 13:48
Кількість переглядів: 550

Заключним акордом святкування Міжнародного жіночого дня 8 Березня стали виступи в с.Курилівка Грищинецького старостинського округу майстрів тростянецьких та курилівських сценічних помостів.

Ранок 8 березня ц.р. видався похмурим: у природі продовжувалося протистояння зими і весни. Та лишень у Курилівському будинку культури пролунали перші акорди пісень, як у вікна ошатної будівлі заглянуло сонечко. І святкового настрою відразу додалося – він став сонцесяйним, адже в силу таки вступає весна.

Спершу ведучі свята надали слово для привітання Бобрицькому сільському голові Олені Штефан та старості Грищинецького старостинського округу Надії Возній. Естафету щиросердечних вітань із побажаннями та подарунками продовжив керівник місцевого Фермерського господарства «М.П. Пустовий» Микола Пустовий, який також привітав особисто кожну з жінок-організаторів та артистів-аматорів і подарував квіти, подарунки.

І зазвучали мелодії-вітання, по-весняному сповнені теплом піснеспіви та віршовані твори, що їх з любов’ю і особливою енергетикою дарували кожному глядачу учасники художньої самодіяльності з с.Тростянець та с.Курилівка.

Із особливим натхненням та запалом звучали пісні «Дві молодиці», «Заспіваймо пісню дзвінку», «Ой, піду я лугом», «Кум і кума», «Дощик накрапає» у виконанні художнього самодіяльного колективу «Тростянецькі молодички» у складі Ольги Остапець, Тетяни Колісник, Ніни Маніленко та Ніни Донець. Зворушливо лунала «Пісня про маму» у виконанні Тетяни Колісник та Ніни Маніленко, які заспівали пісню як справжні професіонали в стилі «акапела».

Вірші з глибоким змістом та приводом для роздумів читали Ольга Остапець та Любов Полішко.

Зачіпали за серце кожного пісні у виконанні Ніни Донець із співзвучними святу назвами «У матері над хатою», «Про сина».

Чарували всіх присутніх у залі своїми виступами тріо у складі Івана Басистого, Ніни Маніленко та Валерія Донця (аматори художньої самодіяльності Тростянецького сільського клубу) та тріо у складі Ніни Забоєнко, Олени Коваль і Любові Кучеренко (учасники художньої самодіяльності Курилівського сільського клуб).

Не залишалося в залі байдужих до запального співу (і водночас – акомпанементу на гармошці та бубоні) самодіяльного дуету в складі Івана Басистого та Валерія Донця: багато хто підспівував їм і майже всі дружно плескали в долоні в такт пісням, підтримуючи виступаючих.

Справжню насолоду не лише жінкам, а й чоловікам, які завітали цього дня до Курилівського клубу, подарувала своїм співом наймолодша учасниця святкового концентру Ірина Бойко.

Дружніми оплесками та щирими вигуками «Браво!» і «Молодці!» супроводжувалися ледь не всі виступи - глядачі гаряче підтримували і водночас щиро дякували самодіяльним артистам, а ще – ласкаво припрошували якомога частіше влаштовувати такі по-справжньому сонцесяйні виступи і свята для душі.

Текст, фото – Віра Загородня


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь