A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У ГРИГОРІВЦІ ВІДБУЛИСЯ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

Дата: 13.03.2021 20:40
Кількість переглядів: 539

У п’ятницю, 12 березня ц.р., до сільської школи села Григорівка дружно збирався місцевий люд. Йшли, аби  взяти участь у громадських слуханнях з питання врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території земельної ділянки, що прилягає до перетину вулиць Центральна та Береговщина в межах села Григорівка. Самей на цій ділянці площею 0,088 га Наталія Горільська планує будувати хостел.

За словами представників розробника детального плану – Комунального проектно-виробничого архітектурно-планувального підприємства «Облархбюро» Черкаської обласної ради – підставою для проведення розроблення плану стало рішення Бобрицької сільської ради від 30.06.2020р. «Про розроблення детального плану території в межах с.Григорівка для будівництва готелю». Замовником містобудівної документації, згідно з чинним законодавством, виступила Бобрицька сільська рада.

Як пояснила присутнім на зібранні головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Олена Щербина, розроблення вищезгаданого плану необхідно, в тому числі, й для того, аби змінити цільове призначення вказаної території із «ділянки для розміщення закладів торгівлі» на «ділянку для розміщення закладів рекреації (відпочинку)».

До обговорення плану долучилися майже всі григорівчани, які прийшли на слухання. Іноді дискусії переходили на підвищену тональність, але, як не крути, - люди вимагали від майбутнього забудовника рівно стільки, аби не перейти межу закону і зробити своє село комфортним та привабливим і для  себе, своїх рідних, дітей тощо, і для туристів, які забажають  у майбутньому відпочивати вдалині від цивілізації – наодинці із живописними пейзажами і природою.

Основними вимогами, після виконання яких інвестор зможе продовжувати втілювати в життя свої наміри, було облаштування окремого водопостачання для готелю і в жодному разі – не під’єднуватися до місцевого водогону, який було облаштовано років 30-40 тому і який наразі ледве справляється із навантаженням у пікові години споживання води. Порушили виступаючі і питання електрозабезпечення села наразі та прогнозовано – коли у кілька разів збільшиться споживання після введення в експлуатацію дво-поверхового готелю на 28 відпочиваючих з їдальнею на 48 місць. Небайдуже григорівчанам до нинішнього стану довкілля і прогнозовано – на майбутнє – у зв’язку з напливом відпочиваючих. Ще одне болюче питання – шляхи (як до села, так і в ньому – авт.), які минулого року частково підремонтували, а тепер у зв’язку з будівництвом, що розпочалося, та експлуатацією важким вантажним транспортом знову буде зруйновано.

Представник інвестора, вислухавши вимоги селян, погодився щодо думки йти назустріч громаді в усіх порушених питаннях і виконувати вимоги григорівчан та з інших питань, що, приміром, стосуються соціальної сфери. Так, за його словами, уже найближчим часом у центрі села коштом забудовника планується встановити сучасний дитячий майданчик. У рішенні громадських слухань григорівчани наполягали записати пункт про те, що незаконно розпочате будівництво інвестор має призупинити до виконання всіх зобов’язань щодо порушених питань та до виконання всіх заходів, вжиття яких вимагає законодавство до початку будівництва того чи іншого об’єкта.

Приємно було спостерігати, що жителям села далеко небайдуже те, що відбувається у їхньому рідному населеному пункті. Не менш приємно, що вони вміють знаходити порозуміння з тими, хто теж, у свою чергу, хоче зробити Григорівку справжньою рекреаційною зоною із усіма відповідними зручностями.

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь