A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ: ПОПРАЦЮВАЛИ РЕЗУЛЬТАТИВНО

Дата: 26.03.2021 15:17
Кількість переглядів: 470

У п’ятницю, 26 березня ц.р., відбулося засідання виконавчого комітету Бобрицької сільської ради. На розгляд членів виконавчого комітету виносилося кілька питань.

 

Зокрема, присутні на зібранні розглянули питання про соціальний захист ветеранів війни і праці, інвалідів,  учасників бойових дій,  малозабезпечених та багатодітних сімей. За словами секретаря виконкому Лариси Добровольської, з метою забезпечення виконання повноважень у сфері соціального захисту населення з 18 січня 2021 року у Бобрицькій сільській раді створено відділ соціального захисту населення. Тут здійснюють забезпечення призначення та виплати соціальної допомоги, компенсацій та інших соціальних виплат, встановлених законодавством України, надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. В Бобрицькій сільській територіальній громаді нараховується значна кількість громадян пільгової категорії. Зокрема, 15 осіб із інвалідністю внаслідок війни, 64 учасники бойових дій, 37 учасників війни, 11 членів сімей загиблих, 371 особу із статусом «дитина війни», 2 реабілітовані особи, 39 багатодітних сімей, 211 осіб із інвалідністю, 5 дітей із інвалідністю, ветеранів праці, пенсіонерів за віком, які отримують різні види соціальних виплат, пенсій і компенсацій.

До речі, за інформацією начальника відділу соціального захисту населення Бобрицької сільської ради Черкаської області Наталії МАЛЮК, відповідно до затвердженого рішення Бобрицької сільської ради від 22.02.2021р. №7-5/VIII «Про затвердження Програми «Турбота» на 2021-2022 роки» (далі - Програма) Відділом укладено угоди з ТОВ «М+М» із метою забезпечення організації пільгового перевезення автомобільним транспортом загального користування жителів громади; з КНП «Канівської багатопрофільною лікарнею» Канівської міської ради з метою отримання послуг із зубопротезування пільговій категорії населення; з КП «Лікарняна аптека Канівського району» - з метою відшкодування коштів за безкоштовними рецептами лікарів для окремої категорії осіб. Згідно з укладеними договорами за рахунок коштів місцевого та обласного бюджетів Відділом здійснено відшкодувань коштів вразливим верствам населення на суму 365,2 тис. грн. Також профінансовано одноразову грошову допомогу 49 особам на суму 181,5 тис. грн. Виплачено щомісячну стипендію 2 особам, які є реабілітованими особами, на загальну суму 6 тис. грн. Забезпечено надання соціальних послу 1 особі на загальну суму 1,1 тис. грн.

Наступним було питання про наведення санітарного порядку на території сільської ради, утримання в належному стані кладовищ та інших місць поховання.

Присутні на засіданні виконкому розглянули також питання про надання матеріальної допомоги у зв’язку з понесеними втратами внаслідок пожежі у селі Ковалях, а також при народженні дитини, допомоги на поховання та на лікування. Загальним рішенням члени виконкому внесли зміни до рішення від 17.07.2020р. №53 «Про утворення та затвердження  положення про постійну комісію з обстеження дерев та зелених насаджень». Розглядалися й інші питання.

 

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь