A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У БОБРИЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ З ПОДАРУНКАМИ ПОБУВАВ МИКОЛА ТОМЕНКО

Дата: 01.04.2021 16:38
Кількість переглядів: 461

У четвер, 1 квітня ц.р., до Комунального закладу «Бобрицький ліцей» Бобрицької сільської ради Черкаської області завітав очільник Благодійної організації «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», ініціатор та організатор загальнонаціональних акцій «Сім чудес України», «Сім природних чудес України», «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци» та «Сім чудес Києва», а також віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко. Мета візиту відомого земляка (він родом із Чорнобаївського району на Черкащині – авт.) стала благодійна акція, спрямована на ознайомлення з територіальною громадою та в подальшому –співпраця в напрямку розвитку освіти, культури та охорони історичного минулого відомих всій Україні місць, що знаходяться в межах села Трахтемирів.

Під час екскурсії ліцеєм у супроводі директора Михайла Гончарова, Бобрицького сільського голови Олени Штефан та директора Канівського природного заповідника Володимира Пилипенка колишній народний депутат Микола Томенко щедро ділився спогадами із свого шкільного дитинства та професійної діяльності. Усі разом пройшлися затишними класами, оглянули зал історії ліцею та поспілкувалися із працівниками шкільної їдальні.

Приємним подарунком для Бобрицького ліцею від Миколи Томенка став набір м’ячів. Подарунки для школярів прийняв і порадів за своїх вихованців вчитель фізичної культури Олег Крячок.

В ексклюзивному експрес-інтерв’ю для Бобрицької громади Микола Томенко розповів, що наразі очолюваний ним фонд опікується майже півсотнею благодійних проектів по всій Україні. Зокрема, один із напрямів – збереження історично-вагомих місць для наших нащадків. Сьогоднішня поїздка до Бобрицької громади є швидше ознайомчою в цьому плані, адже саме на цих землях знаходиться кілька історично-вагомих об’єкти, про збереження та охорону яких варто дбати і громаді, і державі, і просто пересічним громадянам, аби зберегти їх для наступних поколінь. Серед проектів фонду Благодійної організації «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» - Канів і Трахтемирів. Водночас, метою поїздки є і пропагування напрацювань у галузі освіти. Так, на сьогодні для вчителів є хорошою допомогою матеріали загальнонаціональних акцій «Сім чудес України», «Сім природних чудес України», «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци», а також наукові напрацювання з української мови та літератури, історії, правознавства тощо. Не менш важливим вважає Микола Томенко і справу пропагування серед молоді здорового способу життя та занять спортом.

  • Поїздку саме до Канева я вважаю символічною, - сказав М.Томенко. – Сьогодні день народження Миколи Гоголя. Він – один із трьох визначних постатей в історії України, пов’язаний з Тарасом Шевченком та Михайлом Максимовичем. І що знаково – всі троє тісно пов’язані з Канівщиною. Саме тому я сьогодні на канівській землі.

Далі гість зустрівся із педагогічним колективом Бобрицького ліцею. Цікава розповідь-презентація його авторських книжок та сучасних видань вітчизняних авторів, які Микола Володимирович приготував у подарунок для учнів та вчителів, стануть справжньою знахідкою для тих, хто вивчає українську мову та літературу, історію, географію, народознавство та правознавство. Також М.В. Томенку цього дня дісталася приємна місія привітання з днем народження вчителя математики Валентини Гончарової. До щирих привітань-побажань приєдналися всі колеги та присутні на зустрічі.

Під час неформального спілкування із Бобрицьким сільським головою Оленою Штефан та директором Канівського природного заповідника Володимиром Пилипенком після відвідання навчального закладу Микола Томенко обговорив можливості та перспективи розвитку місцевого туризму в умовах територіальних громад.

Текст, фото – Віра Загородня

 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь