A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПОТАПЦІ-ЧЕРНИШІ: Є І ПРОБЛЕМИ, І ЗДОБУТКИ

Дата: 08.04.2021 14:12
Кількість переглядів: 486

У четвер, 8 квітня ц.р., здійснювала виїзний особистий прийом громадян у селах Потапцівського старостинського округу – Черниші та Потапці - Бобрицький сільський голова Олена Штефан.

Першими у графіку прийому були Потапці. До сільського голови завітали двоє місцевих  жителів. Одним із наболілих питань для потапцівчан було питання місцевих ставків. На їхню думку, місцеві водойми мають бути у користуванні всієї громади, а не тих, хто уже прийшов, як кажуть, на готове – упорядковані та доглянуті ставки. До з’ясування питання долучився начальник відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Бобрицької сільської ради Олександр Підгайний та головний спеціаліст цього ж відділу Таїсія Прошак. За їх словами, сільські водойми цього населеного пункту наразі перебувають в оренді, тож, відповідно, орендар уже на власний розсуд господарює на вказаних площах.

Переймалися жителі Потапців і станом місцевих лісів, які останнім часом активно вирізаються. На їхнє запитання: «А що залишиться після такого господарювання?», Олена Василівна дала вичерпну відповідь: ліси, де проводяться вказані вирубки, належать до відання Канівського держлісгоспу і, згідно з законодавством, це підприємство має дотримуватися законодавства при здійсненні господарської діяльності. Відтак, на проведення рубок надаються дозволи відповідних служб тощо.

Далі у переліку питань, що турбують місцевих жителів, - стан пам’ятника полеглим у Другій світовій війні (за тутешньою ознакою місцезнаходження – за мостом). Один із потапцівців наголошував на тому, що наразі руйнується сам майданчик, де встановлено обеліск. Сільський голова разом із працівниками виконавчих органів виїхали на місце. Як з’ясувалося на місці, стан пам’ятника наразі задовільний і не потребує термінового ремонту. У зв’язку з тим, що наразі є проблемніші питання, а кількість громадських коштів досить обмежена, капітальний ремонт поки що не на часі.

На виїзному особистому прийомі у сільського голови піднімалися питання обрізання дерев уздовж проїжджої частини, пошкодженого паркану біля місцевого кладовища, земельні питання.

Олена Штефан поділилася з жителями Потапців хорошою новиною: наразі вже виготовлена проектно-кошторисна документація на вуличне освітлення. Тож уже невдовзі будуть розпочаті й основні роботи. Також, за її словами, Бобрицька сільська рада оголосила про суботники з прибирання місцевих кладовищ по всіх населених пунктах громади.

Зустріч із жителями Чернишів, які прийшли на прийом до Бобрицького сільського голови, відбулася біля приміщення сільської ради. Чернишівців цікавили земельні питання та пасажироперевезення за маршрутом Канів-Григорівка. Зокрема, піднімалося питання земельних наділів працівникам так званої соціальної сфери села. За словами О.Підгайного та Потапцівського сільського старости Н.Березенко, свого часу майже всі місцеві землі було розпайовано, тож на цей час орних земель чи пасовищ та сінокосів у запасах громади немає. Відтак, питання виділення землі вказаним категоріям місцевого люду є проблемним. Питання руху автобусів за маршрутом Канів-Григорівка через Черниші Олена Василівна взяла на контроль.

 

Текст, фото – Віра Загородня   

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь