A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

РАЗОМ ІЗ «НЕСКОРЕНИМИ» ВІДДАЛИ ДАНИНУ ПАМ’ЯТІ АНАТОЛІЮ ГАННЕНКУ ТА РУСЛАНУ КОНЮШІ

Дата: 14.04.2021 15:28
Кількість переглядів: 510

У середу, 14 квітня 2021 року, з нагоди сьомої річниці з дня початку АТО в пам’ять про загиблих учасників бойових дій Громадська організація «Нескорені» проводила автопробіг із покладанням квітів до могил загиблих героїв. Як і було обумовлено в попередній програмі автопробігу, акцію на території Бобрицької громади розпочали із цвинтаря в селі Грищинці. Біля могили Анатолія Ганненка учасників автопробігу чекали рідні, близькі, знайомі, жителі села.

 

Під час мітингу вшанування пам’яті Анатолія Ганненка його бойові побратими згадували епізоди з життя, пов’язані з учасником бойових дій із Грищинців. «Пам’ятаю, як Анатолій зателефонував мені під час чергової операції в зоні АТО, і сказав: брате, прикрий мене, я перепливу річку, - тамуючи сльози, розповів один із учасників мітингу. – А ось останню річку, брате, ти не переплив…»

 

…Червоні гвоздики, як краплі крові героїв-захисників Вітчизни, лягають на могилу. Слово від Громадської організації «Нескорені» надається Миколі Порожньому, далі - Бобрицькому сільському голові Олені Штефан. Хвилина мовчання. Військовий салют. Гордість і сум водночас…

 

У  Бобриці учасники акції автопробігу та всі, хто зібрався цього дня на місцевому цвинтарі, віддали данину пам’яті полеглому учаснику бойових дій в зоні проведення АТО Руслану Конюші. Виступаючи на мітингу, Микола Порожній зазначив, що воїну на момент загибелі було всього двадцять два роки. Україна за свою волю платить дуже дорогою ціною, вимірюючи ледь кожен день втраченим молодим життям. Очільниця Бобрицької громади Олена Штефан, виступаючи на мітингу, висловила подяку всім, хто не шкодуючи себе, стали на захист Вітчизни і сьогодні живуть поруч із нами, тримаючи в серці снагу до життя і пам’ять про пережите, а тим, кому не судилося побачити вільну Україну, хай живуть вічно в пам’яті народній як герої-захисники.

 

Принагідно. Як повідомив голова ГО «Нескорені» Варлам Стуруа, цього дня було вручено відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції» бобричанці Аллі Хапугіній та відзнаку Православної Церкви України «За жертовність і любов до України» канівчанину Миколі Порожньому.

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь