A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕЛИ ВСЕУКРАЇНСЬКУ ТОЛОКУ

Дата: 16.04.2021 21:41
Кількість переглядів: 806

Сьогодні, 16 квітня ц.р., як і було попередньо анонсовано, всі активні, небайдужі, позитивні громадяни долучилися до екологічної акції «Всеукраїнська толока у Бобрицькій громаді».

 

Збиралися учасники акції о 10-й годині в селі Тростянець – біля адмінприміщення ВП Ліпляве ТОВ «НВФ «Урожай». Загалом за підрахунками самих учасників заходу взяло участь у прибиранні узбічь на проміжку дороги Київ-Канів від села Тростянець до міста Канів більше сімдесяти осіб. І, не зважаючи на чисельну присутність і старанність бажаючих причепурити рідний край, роботи вистачило всім. Працювали з запалом, із гарним настроєм і… з обуренням щодо тих, хто так бездумно дозволяє собі ставитися до довкілля і людей, які потім мусять все те прибирати, аби жити в чистоті і комфорті.

 

До початку самої акції перед присутніми виступила Бобрицький сільський голова Олена Штефан. Вона подякувала всім, хто відгукнувся і прийшов на Всеукраїнську толоку, а також представникам Благодійного фонду «МХП – Громаді» за моральну підтримку та матеріальну допомогу.

 

За словами Олени Василівни, до прибирання долучилися працівники виконавчих органів Бобрицької сільської ради, працівники та учні Бобрицького та Грищинецького ліцеїв, представники Ліплявської та Канівської територіальних громад, депутати Бобрицької сільської ради Микола Фесенко та Ольга Галюк, завідувачі сільських будинків культури Ніна Забоєнко (Курилівка) і Ольга Остапець (Тростянець), патріоти та активісти населених пунктів, а також представники Благодійного фонду «МХП – Громаді».   

 

Як розповів спеціаліст із зв’язків з громадськістю і засобами масової інформації Благодійного фонду «МХП – Громаді» Сергій Халупінський, наразі в Україні триває місячник толок-прибирання, що його оголосив БФ «МХП – Громаді». До участі в цих акціях за планом долучаються 135 населених пунктів у 14 областях України. Фонд «МХП – Громаді» надає посильну допомогу громаді в проведенні толоки за рахунок посильної участі своїх працівників, використання техніки, інструментів та інших засобів, необхідних для проведення великого прибирання.

 

Приємно відзначити, що і серед молодого покоління теж є небайдужі. Так, цього дня до всеукраїнської толоки долучилися й учні 10 класу КЗ «Бобрицький ліцей» Владислава Ломака, Єлизавета Шуруба та Денис Шмельов. Вони разом із класним керівником Світланою Мостовою та вчителем історії й ініціатором Нельою Васянович причепурили територію біля стели «Канів» та висадили там багаторічні квіти – іриси, флокси. На запитання, що спонукало їх сьогодні взяти участь у заході, десятикласники дружно відповіли: «Хочемо, щоб було несоромно кожному з нас дивитися на чисті й охайні узбіччя, на прибрану територію біля стели, де полюбляють фотографуватися молодята і просто гості міста. Зрештою, щоб було колись приємно згадати, як ми весело і дружно тут працювали».

 

Робота кипіла близько трьох годин. Вистачало роботи збирачам сміття. Один за одним відвозили непотріб до спеціально відведених місць два трактори Комунального підприємства «Добробут». Навантажувальні роботи виконувалися силами технічного засобу ВП Ліпляве ТОВ «НВФ «Урожай». Загалом за підрахунками самих учасників акції було назбирано й вивезено близько десяти (!) тракторних причепів сміття.

 

Поки прибиралися узбіччя, на майданчику біля адмінприміщення ВП Ліпляве у Тростянці кипіла… каша, нарізалися овочі, намащувалися бутерброди, готувалися інші смаколики для тих, хто зголоднів під час прибирання. Стомлені, але щасливі від зробленого, всі із задоволенням смакували обідом, перед яким із словом вдячності до всіх учасників звернулася Бобрицький сільський голова О.Штефан: «Я дякую всім вам за те, що ви втілили мою мрію. Щоразу, коли їхала тим шляхом, думала: якби було б добре і охайно, якби тут поприбирати, дати всьому лад. Тяжко попрацювали, але результат того вартий. І хай Бог верне кожному з вас сторицею витрачену енергію і час. Здоров’я всім вам і віка!»

 

…Пригадалося, як одного разу, подорожуючи вздовж вулиці Свердлова у Каневі, довелося побачити дивну картину: узбережжя місцевої річки Дунаєць було старанно прибране, лише в одному місці лежала купа свіжовинесеного сміття. А поруч стояла прикріплена до кривого дрючка табличка із від руки написаним текстом: «Боженьку, викрути рученьки тому, хто накидає сміття». Як з’ясувалося згодом, місцеві жителі, стомившись боротися з «горе-господарями», вдалися до Божої помочі. І, як кажуть очевидці, мабуть тільки Всевишній і зупинив та напоумив отих нерадивих хазяїв, бо після того сміття туди вже ніхто не виносив.    

Сьогодні було зроблено, дійсно, велику роботу. І так хочеться достукатися до кожного, хто байдуже шпурляє на узбіччя різний непотріб, - хай буде чистим світ після нас. Напоум нас, Господи!

 

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь