A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЛИТВИНЕЦЬКІ ЛІЦЕЇСТИ ПІЗНАЮТЬ СВІТ, НАВЧАЮТЬСЯ, ДОПОМАГАЮТЬ

Дата: 24.04.2021 14:16
Кількість переглядів: 468

Сьогоднішній фотозвіт – про життя і будні вихованців та їх наставників із

Комунального закладу «Литвинецький ліцей» Бобрицької сільської ради.

Про те, чим живуть наші діти, чим цікавляться, з ким дружать, чого навчаються і про що мріють – у фотоматеріалах від Ірини Драгун та Надії Кардаш.

 

Школярі Литвинецького ліцею разом із вчителями стали активними учасниками акції «За чисте довкілля», що проводилася в навчальному закладі. Особистим прикладом – старанною працею під час прибирання території школи і громадських місць села, під час висаджування дерев і кущів в оновленому парку, що біля сільського будинку культури, - діти показували і старшим, і молодшим, як треба робити світ чистим і комфортним для себе і для життя кожного.

 

У Литвинецькому ліцеї дітей навчають співпереживати та допомагати тим, хто в цей час знаходиться в найгарячішій точці країни, – в зоні бойових дій на Сході. Так, тут постійно підтримується тісна співпраця з волонтерським центром у місті Каневі. Зокрема, діти щоразу готують листи, малюнки, вірші для наших захисників на передову, даруючи кожному з них часточку своєї дитячої душі і сподівання миру та добра.

 

До Дня екологічних знань, Всеукраїнського Дня довкілля та Міжнародного дня Землі тут теж провели низку виховних заходів, спрямованих на формування в дітей екологічних знань, що стануть в майбутньому основою гармонійного співбуття із довколишнім світом і людьми. Так, хорошими виховними і водночас пізнавальними заходами стали перегляд відеофільму та бесіда «Червона книга Зелена книга Чорний список» із учнями 5 класу, що його провели до Дня Землі. Також у ліцеї провели виховну бесіду з переглядом презентації «День Землі», що її підготувала учениця 10 класу Авраменко Вікторія. В презентації учениця висвітлила історію створення Дня Землі та наголосила на необхідності бережного відношення до матінки Землі. Керівник заходу вчитель біології Надія Григорівна Кардаш.

 

Єгипетські піраміди, «Висячі сади», храм Артеміди, статуя Зевса, мавзолей у Галікарнасі, Александрійський маяк, Колос Родоський - творіння архітектури, які своєю технічною та художньою досконалістю викликають захоплення людьми минулого, їх талантами та працездатністю. Заочну подорож такими неймовірними місцями до Дня памяток історії та культури організувала та провела гру «Поле чудес» із учнями 9 і 10 класів Л.Д.Петренко.

 

«Зупинися, людино, на мить...

І відчуй, як планеті болить.

Як із серця крик вирина - зупинися,

Земля в нас одна!

Як у серці тліє любов,

Щоб колись розгорітися знов.

Зупинися, людино, на мить...

І відчуй, як планеті болить...» - під таким девізом у Комунальному закладі «Литвинецький ліцей» днями провели екологічну квест-гру під назвою «За чисте довкілля» з учнями 4 і 5 класів.

 

Якщо ви вранці побуваєте у Литвинці і побачите, як до місцевого навчального закладу поспішає життєрадісна дітлашня, знайте: вони поспішають сюди, аби щоразу дізнаватися нове, навчатися всьому найкращому, що для них віками накопичували із власного досвіду їхні прадіди, що сьогодні з любов’ю дарують мудрі вчителі-наставники. Нехай буде мирним небо над вами, наші діти і вчителі!

 

Текст – Віра Загородня, фото – Ірина Драгун, Надія Кардаш


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь