Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ВІЧ-НА-ВІЧ З ГРОМАДОЮ: ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ У ГРИЩИНЦЯХ, ТРОСТЯНЦІ, КУРИЛІВЦІ

Дата: 07.05.2021 10:00
Кількість переглядів: 527

Зустрічатися із жителями сіл, що відносяться до Бобрицької територіальної громади, для очільниці сільської ради Олени Штефан – річ звична і, зазвичай, корисна насиченістю і різноплановістю думок, порад та питань, що порушуються під час таких діалогів. Ось і сьогодні, 6 травня ц.р., згідно з графіком виїзного прийому громадян зустрічі відбулися в селах Грищинецького старостинського округу. Разом із сільським головою на прийом виїхали Грищинецький сільський староста Надія Возна, директор Комунального підприємства «Добробут» Микола Пустовіт, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Людмила Коробочка та головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Бобрицької сільської ради Олена Щербина.

ГРИЩИНЦІ

Чи не найголовнішим питанням, із яким звертався місцевий люд до очільниці громади було питання утримання домашніх тварин згідно із вимогами чинного законодавства. Мова йшла про собак, яких окремі господарі тримають на безприв’язному режимі. Чотирилапі, у свою чергу, завдають збитків на висаджених ділянках городини, а також лякають дітей та дорослих. У зв’язку з тим, що самі односельці вже не в змозі вплинути на нерадивих господарів, сільський голова змушена була викликати дільничного офіцера поліції відділу поліції №1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області Сергія Борисенка, який безпосередньо обслуговує населені пункти громади. Разом із представниками старостату поліціянт виїжджав на місце, аби розглянути і зафіксувати скарги громадян та в подальшому – прийняти міри згідно з чинним законодавством.

Разом із тим, селяни, які цього дня зустрічалися з Оленою Штефан, порушували земельні питання, упорядкування території місцевого храму в частині облаштування металевої загорожі, попередження та заборону масового спалювання побутових відходів, облаштування і впорядкування шляхового покриття на окремих вулицях Грищинців та участь жителів села у загально-громадських заходах із прибирання та благоустрою території населеного пункту. За словами О.Штефан, жителям не лише Грищинців, а й усіх сіл варто брати активну участь у житті громади не лише в плані критики дій місцевого органу самоврядування та його виконавчих служб, а власною працею і стараннями долучатися до процесу покращення рідного села.

ТРОСТЯНЕЦЬ

На зустрічі з сільським головою та представниками сільської ради місцеві жителі порушували питання юридичного оформлення спадщини, а також питання вирізування старих та аварійних дерев біля Тростянецького сільського клубу. Переймалися місцеві активісти також питанням ліквідації несанкціонованих та стихійних сміттєзвалищ, що час від часу виникають уздовж місцевих шляхів, а також упорядкуванням території місцевого цвинтаря шляхом вивезення непотребу до спеціально відведених місць. І знову ж таки! – у Тростянці теж піднімалося питання участі всіх членів громади в житті села, зокрема, чи не найбільше це стосувалося питання благоустрою та прибирання територій загального користування. Представники громади цього населеного пункту і водночас учасники акцій із прибирання села під час зустрічі з Оленою Штефан погодилися і підтримали думку про те, що у нас керувати та ще й із-за тину може кожен, а ось вийти і попрацювати на благо громади – лише одиниці.

Порушені на прийомі в Тростянці та Грищинцях питання сільський голова взяла під особистий контроль.

КУРИЛІВКА

Головним лейтмотивом зустрічі курилівчан із Бобрицьким сільським головою, працівниками виконавчих органів громади та головним лікарем КНЗ «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталією Горьовою було питання медичного обслуговування місцевих жителів. Оглянувши приміщення, що його було запропоновано до використання під медичний пункт, та обговоривши основні організаційні моменти, очільниці громади і лікувальної установи дійшли згоди налагодити щотижневий одноденний прийом медичним працівником жителів села у спеціально-виділеному та в найближчий час – поремонтованому - для цих цілей приміщенні.

Водночас головний лікар КНЗ «Канівський ЦПМСД» Наталія Горьова провела із присутніми на зустрічі профілактичну бесіду про необхідність дотримання всіх карантинних заходів щодо попередження захворювання і своєчасного проведення вакцинування проти COVID-19 та інші медичні теми.

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь