A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У БОБРИЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ ВИХОВУЮТЬ ВПРАВНИХ, КМІТЛИВИХ, НЕБАЙДУЖИХ

Дата: 24.05.2021 15:18
Кількість переглядів: 374

Упродовж тривалого часу в звязку з карантинними заходами по COVID-19 учні шкіл не мали можливості брати участь у спортивних змаганнях. І ось нарешті 20 травня ц.р. відбулася можна сказати помітна і навіть знакова подія, повязана з проведенням I відкритого турніру Ліплявської сільської ради з волейболу серед команд закладів загальної середньої освіти, що проводився на базі Келебердянського ліцею.

Змагання подарувало глядачам та учасникам вибухи емоцій. Ігри були видовищними і цікавими, вболівальники голосно підтримували своїх спортсменів. Волейболісти продемонстрували відмінну підготовку та фізичну форму.

До складу команд Бобрицької громади входили учні Бобрицького та Литвинецького ліцеїв, а до складу команд Ліплявської громади - учні Ліплявського та Келебердянського ліцеїв.

Перше місце серед дівчат виборола команда Бобрицької громади, а перше місце серед хлопців посіла команда Ліплявської громади.

Велику подяку організаторам заходу висловлюють і учасники, і вболівальники команд. А діти, задоволені від спілкування і змагань, із нетерпінням чекають нових змагань.

***

Цими днями учнівське самоврядування Комунального закладу «Бобрицький ліцей» долучилося до Національного парламентського уроку на тему: «Що таке Парламент та як він впливає на моє життя?». Урок відбувся в онлайн-режимі за участі керівництва Верховної Ради України та Манал Фоуані - заступниці постійної представниці програми розвитку ООН в Україні. На веб-уроці розглядалися питання «Як парламент впливає на життя кожної дитини?», «Як кожен і кожна із нас може впливати на роботу Парламенту?» та «Що робить депутат?». Для майбутніх парламентарів, яких сьогодні виховують у навчальному закладі, було цікаво і пізнавально познайомитися із тонкощами діяльності верхніх ешелонів законотворчої діяльності.

***

Кожен з нас хоче жити серед краси, яка, крім естетичного задоволення, приносить користь. Окрім окраси довкілля, дерева очищують повітря, яким ми дихаємо, а ще - слугують домівкою для птахів, захищають нас від спеки. Учні 9 класу КЗ «Бобрицький ліцей» під керівництвом класного керівника Лідії Михайлівни Бажан посадили на згадку про себе на території школи молоді деревця. Таким чином, учні вирішили внести свій посильний вклад в озеленення території закладу освіти. А ще був у кожного з них свій особливий план – кожен із дітей прагнув залишити тут у живому паростку часточку себе. Добра справа – завжди значуща. І свіжовисаджений гайок у майбутньому буйно розростеться та прикрасить територію школи і завжди буде тішити око жителів та гостей села.

***

Кожен із нас хоча б раз у житті замислювався над питанням: "Чи є в моєму житті місце для подвигу?" Чомусь прийнято вважати, що подвиги роблять лише герої, і для цього необхідно перебувати в якомусь особливому місці чи, принаймні, заздалегідь підготуватися до цього по-особливому. Проте, як виявляється, - все набагато простіше: для здійснення подвигу достатньо просто бути Людиною. Ось такою Людиною і є учень Бобрицького ліцею Ярослав Пелих, в житті якого знайшлося місце подвигу.

Нещодавно Ярослав разом із друзями прогулювався вулицями рідного села Бобриця. Раптом їхню увагу привернуло полумя, що виривалося з-під даху одного з будинків. Хлопець не розгубився і викликав службу порятунку. Потім Ярослав кинувся рятувати людей, які, як він вважав, можуть бути в будинку. На щастя, там нікого не було. Але саме рішучі дії хлопця допомогли швидко приборкати пожежу вогнеборцям, які приїхали негайно на виклик, та зберегти майно. Ось із такого небайдужого ставлення до навколишнього і починається народження великого подвигу.

 

Текст, фото – Тетяна Козодой (за інформацією із сторінки «Освіта#Новий формат#» в соцмережі Фейсбук)

https://www.facebook.com/groups/829458154229268

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь