A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: РОЗГЛЯДАЛИ ПИТАННЯ ПЕРЕДАЧІ МАЙНА, ВИРІШУВАЛИ ДОЛЮ ПОТАПЦІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ ТА РЕГУЛЮВАЛИ ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Дата: 30.05.2021 13:03
Кількість переглядів: 447

У п’ятницю, 28 травня ц.р., в Бобрицькій сільській раді відбулося пленарне засідання чергової сесії. На розгляд депутатів виносилося більше сотні питань. Із них більше дев’яноста – суто земельні питання.

 

Першим у порядку денному було питання про передачу майна в оперативне управління Служби у справах дітей Бобрицької сільської ради Черкаської області. Із цього та наступного питання – про передачу майна в оперативне управління Відділу соціального захисту населення Бобрицької сільської ради Черкаської області – доповідала головний бухгалтер відділу бухгалтерського обліку та звітності Бобрицької сільської ради Валентина Півень. Депутати почергово проголосували за прийняття обох питань.

Далі в порядку денному було питання про затвердження Програми підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2021-2024 року. Із роз’ясненнями з цього питання виступив керуючий справами виконавчого комітету сільської ради Микола Зоць. За його словами, затвердження такої Програми – закономірна річ. Згідно з цією Програмою, Бобрицька сільська рада погашатиме обумовлену частку витрат апарату Черкаської районної державної адміністрації в плані матеріального та інтелектуального забезпечення – саме в тих обсягах і за тими напрямами, як того вимагає чинне законодавство. Депутати прийняли рішення затвердити вищезгадану Програму.

Із роз’ясненнями з четвертого питання – про внесення змін до Положення про Службу у справах дітей Бобрицької сільської ради – виступила начальник Служби у справах дітей Наталія Харитоненко. Одним і вагомим аргументом доповідачки на рахунок внесення змін є вимоги чинного законодавства та введення автоматичних систем внесення і зберігання даних у загальнодержавному реєстрі дітей, які за суспільними показниками відносяться до сфери діяльності Служби у справах дітей. Одноголосним голосуванням депутати підтримали внесення змін до вищезгаданого Положення.

Із поясненнями при розгляді питання про внесення змін до рішення №4-14/VIII від 22.12.2020р. «Про бюджет Бобрицької територіальної громади на 2021 рік» виступила перед присутніми головний спеціаліст фінансового відділу Бобрицької сільської ради Людмила Двигун. Депутати, уважно вислухавши доповідачку, одноголосно проголосували за запропоновані зміни.

Чи не найболючішим для всіх присутніх у сесійній залі було питання, що його винесли на розгляд наступним. Мова йшла про припинення шляхом ліквідації Комунального закладу «Потапцівський ліцей» Бобрицької сільської ради Черкаської області. Перед депутатами та присутніми запрошеними виступила із доповіддю начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Анна Бабенко. Вона в черговий раз окреслила ситуацію, що на сьогодні склалася із фінансуванням Потапцівського ліцею та відсутність перспективи подальшої діяльності навчального закладу у зв’язку із недостатньою кількістю учнів. Обговорення питання було гарячим та переповненим емоцій. Депутати О.Галюк та С.Майстренко зверталися до інших депутатів з проханням прийняти зважене рішення і все-таки зберегти в Потапцях хоча б початкову школу. Активними були під час обговорення й інші депутати – С.Авраменко, М.Фесенко, М.Пустовий, В.Табачний та О.Романюк. Аргументи виступаючих за збереження осередку освіти в Потапцях не стали переконливими для решти депутатів і більшістю голосів було прийняте рішення про припинення діяльності шляхом ліквідації Потапцівського ліцею. Відповідно, при голосуванні за наступне питання – про реорганізацію Комунального закладу «Потапцівський ліцей» Бобрицької сільської ради Черкаської області в Комунальний заклад «Потапцівська початкова школа» Бобрицької сільської ради – потрібної кількості голосів «за» не набралося. Відповідно, це рішення не було прийнято.

Далі депутати приступили до розгляду питання про регулювання земельних питань. Проте, у зв’язку з тим, що на опрацювання сесії було подано більше дев’яти десятків заяв, у п’ятницю депутати не змогли опрацювати таку кількість документів. Тож продовження пленарного засідання сесії за загальною згодою депутатів призначено на вівторок, 1 червня ц.р.

 

Текст, фото – Віра Загородня      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь