A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ: РОЗГЛЯДАЛИ ПИТАННЯ ОСВІТИ, НАДАННЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ І ДОЗВОЛУ НА ВИРУБКУ ДЕРЕВ

Дата: 31.05.2021 15:42
Кількість переглядів: 474

У понеділок, 31 травня ц.р., відбулося засідання виконавчого комітету Бобрицької сільської ради. На розгляд членів виконкому виносилися питання про освіту, виділення матеріальної допомоги та надання дозволу на вирубку дерев.

 

Першим в порядку денному було питання «Про діяльність закладів освіти Бобрицької сільської ради». Із доповіддю з цього питання виступила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Анна Бабенко. За її словами, у 2020 році було розроблено та затверджено комплексну Програму розвитку освіти Бобрицької сільської ради на 2021-2025 роки. На початок другого півріччя 2020/2021 навчального року мережа закладів освіти Бобрицької сільської ради налічує 1 заклад дошкільної освіти, 5 закладів загальної середньої освіти та 1 інклюзивно-ресурсний центр.

Колектив освітян Бобрицької сільської ради налічує 83 педагогічних працівників, із них 64 мають повну вищу освіту. Серед педагогів громади дев’ятеро мають звання «Вчитель-методист», п’ятнадцять вчителів мають звання «Старший вчитель». Мережа налічує один заклад дошкільної освіти та чотири дошкільні підрозділи закладів загальної середньої освіти.

Дошкільною освітою охоплено 93 дітей. У закладах дошкільної освіти створено всі необхідні умови для належної організації харчування дітей.

Загальна середня освіта представлена 5-ма закладами освіти. У школах навчається 321 учень. Із метою забезпечення рівного доступу до здобуття якісної базової і повної середньої освіти, профільної підготовки учнівської молоді запроваджено поглиблене вивчення окремих предметів. Профільна підготовка учнів 10-11 класів організована у 2-х закладах освіти. Поглибленим вивченням предметів охоплено 18 учнів у 3-х класах.

Враховуючи потреби, стовідсотково організовано підвіз 88 учнів до закладів освіти та додому (шкільними автобусами).

  Учні закладів освіти Бобрицької сільської ради щороку беруть участь в обласних та Всеукраїнських конкурсах, предметних олімпіадах, роботі Малої Академії наук. У 2020-2021 навчальному році учні взяли участь у Всеукраїнському конкурсі з української мови ім. П.Яцика, мовно-літературному конкурсі Т.Г. Шевченка, стали учасниками 6 олімпіад із шкільних предметів.

У Бобрицькій сільській раді функціонує Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Бобрицької сільської ради. З метою надання освітніх послуг дітям із особливими освітніми потребами, застосування особистісно орієнтованих методів навчання та з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей у закладах загальної середньої освіти організовано 6 інклюзивних класів, де навчається 8 дітей із особливими освітніми потребами та 1 інклюзивна дошкільна група (2 дитини).

Що стосується фінансування галузі «Освіта» у 2021 році, то кредиторська заборгованість відсутня.

Різними формами харчування у 2021 році було охоплено 100% учнів загальноосвітніх закладів Бобрицької сільської ради. Учні та вихованці із числа дітей пільгових категорій охоплені на 100% безкоштовним харчуванням, зокрема: 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 7 – із малозабезпечених сімей; 10 – дітей учасників АТО, 5 – внутрішньо переміщених, 9 – дітей із особливими потребами. Харчування здійснювалося як за кошти місцевого бюджету, так і за кошти батьків. Вартість харчування однієї дитини на день у закладах дошкільної освіти для дітей від трьох до шести років становить 29,16 грн. на день за умови 2-разового харчування та 38,33 грн. – за умови 3-разового харчування. Батьківська плата за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах для батьків або осіб, які їх замінюють, встановлена у розмірі 40% від вартості харчування на день та вноситься у натуральній формі (овочами). Зменшено розмір плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах на 50 % для батьків, у сім'ях яких троє і більше дітей. Плата за харчування дітей у початкових класах для батьків або осіб, які їх замінюють, вноситься у розмірі 30% від вартості харчування на день. Середня вартість обіду у закладах загальної середньої освіти становить 25,80 грн.

Із 1 січня 2021р. збільшилася вартість харчування для вихованців закладів дошкільної освіти та учнів. Продукти і страви, що на сьогодні заборонені, відповідно до нового санітарного законодавства, у закладах освіти Бобрицької громади не трапляються.

Заслухавши інформацію начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради А.Бабенко, виконавчий комітет сільської ради

вирішив взяти до відома вищевказану інформацію; начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради А.Бабенко розробити заходи щодо економного та раціонального використання коштів, забезпечити проведення оптимізації штатних розписів та посилити контроль за роботою закладів освіти сільської ради.

Далі учасники виконавчого комітету розглянули питання «Про організацію проведення літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2021 році», із основними тезами якого виступила начальник відділу освіти, освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради А.Бабенко. Так, одним із найважливіших та актуальних напрямків реалізації державної політики є організація та проведення заходів із оздоровлення та відпочинку дітей, в першу чергу тих, які потребують особливої уваги та підтримки. На сьогодні триває процес підготовки до літньої оздоровчо-відпочинкової кампанії 2021 року.

  26 травня ц.р. було проведено семінар-практикум для директорів і кухарів закладів загальної середньої освіти, директорів пришкільних відпочинкових таборів, а також за участі представників Держпродспоживслужби.

У 2021 році у разі сприятливої епідеміологічної ситуації, в період із 3 червня по 21 червня ц.р. заплановано роботу 4-х пришкільних відпочинкових таборів із денним перебуванням на базі 4-х закладів освіти, в яких протягом 14 днів організованим відпочинком буде охоплено 160 дітей (51% від загальної кількості дітей, що підлягають відпочинку).

Серед дітей шкільного віку у пільгових категоріях нараховується: 10 дітей-сиріт, 9 дітей-інвалідів, 2 дітей у складних життєвих обставинах, 88 дітей із багатодітних сімей, 7 дітей із малозабезпечених сімей, 5 дітей-переселенців, 10 дітей учасників АТО та 23 дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

На організацію харчування у пришкільних відпочинкових таборах у місцевому бюджеті заплановано 61 000 грн., вартість харчування учнів становитиме 27,65 грн. на одну особу.

Під час роботи пришкільних оздоровчих таборів медична допомога буде надаватися шкільними медсестрами, у разі їх відсутності – фельдшером місцевих ФАПів. Харчування дітей буде організовано відповідно до вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

  Під час оздоровчої кампанії директорами пришкільних таборів з денним перебуванням належним чином організовуватиметься робота щодо створення оптимальних умов для безпечного та ефективного перебування в них дітей, забезпечуватиметься харчування, виховна робота, організовуватимуться походи та екскурсії.

Заслухавши та обговоривши довідку «Про організацію проведення літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2021 році», виконавчий комітет Бобрицької сільської ради вирішив взяти до відома наведену інформацію. У свою чергу, керівники закладів освіти Бобрицької сільської ради мають забезпечити роботу пришкільних відпочинкових таборів згідно з чинним законодавством та залучати до роботи таборів соціально-незахищених та категорійних учнів.

Наступним питанням, що його мали розглянути члени виконавчого комітету, були заяви жителів сіл громади про надання матеріальної допомоги на лікування. Зокрема, із заявами звернулися громадяни Н.Глушко, В.Федотової, А.Сало, А.Нерода, К.Авраменко, В.Козин, І.Жир, Л.Бебешко. Члени виконкому вирішили надати вищевказаним громадянам матеріальну допомогу.

Далі члени виконкому розглянули питання «Про надання матеріальної допомоги на поховання» згідно із заявами жителів сіл громади. Розглянувши підтверджуючі документи, питання надання матеріальної допомоги було позитивно вирішено згідно з заявами О.Бараніченко, Л.Безуглої, О.Вільховченко, І.Скорини, О.Демченка, С.Бойко, Ю.Гриб, Л.Борківець, В.Краєвого, В.Балабко, О.Кривенко, В.Костенко, Л.Бурчак, К.Кучер, Л.Курпесьо, В.Кириленка, О.Скорєву та С.Бойко.

Останнім до розгляду виконавчого комітету було представлено питання «Про розгляд заяви громадянки Н.Головко з видалення дерев». Розглянувши заву жительки с.Литвинець Н.Головко від 18.05.2021р., акт обстеження зелених насаджень від 25.05.2021р., що пов’язано з проведенням видалення аварійних  дерев, уражених омелою, що знаходяться біля земельної ділянки по вул.Центральна, 5, у селі Литвинець, та керуючись Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.07.2016р. №1045 (зі змінами), ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», виконавчий комітет сільської  ради вирішив надати дозвіл на зрізання шести акацій, вік яких понад 30 років.

 

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь