A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ БОБРИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОДЗВЕНІЛИ СИМВОЛІЧНІ ОСТАННІ ДЗВІНКИ

Дата: 03.06.2021 22:15
Кількість переглядів: 436

«Школа! Школа - це будні і свято,

Це - уроки цікаві й весь світ.

Рідна школа — це друзів багато,

Це - дитинства і юності цвіт» - під таким своєрідним девізом проводилося свято Останнього дзвінка у Комунальному закладі «Бобрицький ліцей» Бобрицької сільської ради у середу, 2 червня ц.р.

 

І вчителі, і директор ліцею Михайло Гончаров, і присутня на святі Бобрицький сільський голова Олена Штефан, і навіть самі учні сходилися на думці, що упродовж року цієї миті з нетерпінням чекають і діти, й дорослі. Проте останнім його можна назвати символічно, адже для кожного він має своє значення. Приміром, для тих школярів, які з початком нового навчального року знову сядуть за парти, цей дзвінок сповістив ну, дуууже приємну новину: розпочинаються веселі літні канікули!

Для випускників-одинадцятикласників цей дзвінок є своєрідним сигналом до початку нового – більш серйозного щодо навчання та іспитів – пожиттєвого – відрізку шляху, на якому вчителями і водночас перевіряючими рівень підготовки будуть здебільшого обставини, іноді - зовсім випадкові люди чи й просто – власна совість.

Для вчителів останній дзвінок вкотре нагадав, що у світ з-під їхнього крила випурхнула іще одна класна родина – веселі, безпосередні, щирі і небайдужі діти, яким віддано окрім знань ще й частку серця, надії на краще, із сподіваннями на те, що у них усе вдасться і що вони будуть справжніми людьми серед великого й іноді зовсім нелюдського світу.   

 

Усім – і вчителям, і учням, і випускникам, і навіть уже цього-вересневим першокласникам – всі виступаючі на чудовому святі щиро бажали успіхів, доброї долі, натхнення на великі звершення та всіляких гараздів.

 

***

Свято останнього дзвінка цього ж дня – 2 червня 2021 року – відбулося і в Комунальному закладі «Литвинецький ліцей». Святковий захід у цьому навчальному закладі розпочали із віршованих рядків:  

«День сьогодні такий незвичний,

Сонце встало, умите в росі.

І лунає дзвінок закличний,

Щоб зібрались на свято усі.

Школярі - галасливі пташата -

На святковій лінійці стоять.

Будем нині ми юність крилату

В самостійне життя проводжать».

На урочистостях, як і годиться, відзначали кращих, бажали випускникам: «У добру путь!», дякували вчителям та батькам за турботу, науку, добро і знання.

 

***

Букети квітів, усміхнені обличчя, вітання та слова-настанови, сльози і тримкий щем у серці - все це можна було побачити й відчути у цей особливий день для кожного учня, батьків та вчителів, які зібралися у вівторок, 1 червня ц.р., біля Комунального закладу «Грищинецький ліцей», аби відзначити свято Останнього дзвінка.

Цього року тут провели його у нетрадиційному форматі, щоб налаштуватися на позитив та літній відпочинок. Через погодні умови вчителі разом із дітьми прийняли спільне рішення: обєднати два свята - День захисту дітей та свято Останнього дзвінка в одне і відзначити їх саме 1 червня.

День розпочався із щирих привітань вчителям і учням із завершенням навчального року та побажань від директора школи Олексія Письмака. На завершення урочистої частини учень 9 класу Олександр Порожній та учениця 1 класу Людмила Білецька провели останній дзвінок. А потім для учнів 1-4 класів були організовані веселі спортивні змагання та ігри. Учні 5-7 класів змагалися у грі малюк-бол, а учні старших класів грали у футбол. Наостанок вся шкільна родина смакувала кашею, яку варили дружнім шкільним колективом.

 

***

Для школяриків Козарівської початкової школи у середу, 2 червня ц.р., теж лунав веселим передзвоном останній дзвінок. Разом із своїми наставниками діти говорили: «Кажемо рідній школі та вчителям - до скорої зустрічі і залюбки вирушаємо у чарівну подорож країною літніх задоволень та розваг». Їхні наставники, батьки та присутній на святі депутат Бобрицької сільської ради Микола Фесенко бажали школярам побільше сонячних днів, веселого відпочинку з друзями, великих і цікавих пригод, захоплюючих історій, щасливих надій, неймовірних вражень і насичених фарб літа.

***

 

У четвер, 3 червня ц.р., у Комунальному закладі «Бобрицький ліцей» відбулося свято «Прощавай, початкова школо!» для учнів 4 класу, які закінчили навчання у початкових класах та сміливо крокують у життя - до п’ятого класу. Прекрасне і захоплююче свято четвертокласники підготували разом зі своєю першою вчителькою Ніною Олександрівною Білан. Зворушливими були слова директора Михайла Гончарова, вихованців-випускників початкової школи, їхніх батьків. Чудові пісні, вірші, до найменших і водночас найприємніших дрібниць продуманий сценарій свята, протягом кожної хвилини зачаровував щирістю, натхненними виступами дітей та творчою висотою авторів задумки й організаторів свята. І дітлахам, і вчителям та батькам хочеться побажати міцного здоров’я і здійснення всіх тих побажань, що були висловлені на їхні адреси цього дня.

 

***

 

Свято Останнього дзвінка урочисто та незабутньо провели цього дня і в Комунальному закладі «Потапцівський ліцей». Переглянувши фото учасників заходу, можна із впевненістю сказати: свято тут вдалося на славу. І нехай воно мало дещо терпкий присмак прощання, бо з 1 вересня ц.р. діяльність цього закладу освіти буде припинено, проте саме діти є нашою надією і своїми посмішками, допитливістю та вічним прагненням знати все дають і жителям села Потапців, і всім нам право сподіватися на те, що колись ситуація і в цьому селі, і в інших селах громади, і в усій Україні таки зміниться на краще. Хоча би заради них – наших найдорожчих найменших громадян країни.

 

Фоторепортаж підготовлено на основі матеріалів та фотозвітів

Тетяни Козодой (Бобрицький ліцей),

Ірини Драгун (Литвинецький ліцей),

Ірини Лимар (Козарівська початкова школа) та

Сторінки «Комунальний заклад «Грищинецький ліцей» у мережі Фейсбук

 

Сектор інформаційно-організаційної роботи Бобрицької сільської ради

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь