A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ШКОЛА ПАТРІОТИЗМУ ВІД УЧАСНИКІВ АТО: СЕРЦЕМ ЛЮБИТИ БАТЬКІВЩИНУ

Дата: 16.06.2021 21:58
Кількість переглядів: 528

Як навчати підростаюче покоління любити свою Вітчизну? Таким питанням переймаються учасники АТО, які залюбки діляться власним досвідом, знаннями та умінням шанувати свою землю. Підтвердження тому – акції, що їх проводять для юних вихованців табору «Сонце над Дніпром» у Каневі учасники бойових дій на Сході України Алла Хапугіна, Сергій Тишкевич із села Бобриця та Валентин Івшин із міста Канів. Разом із старшими наставниками до літнього табору цими днями навідалися і кілька старшокласників із Бобрицького ліцею.

Як повідомила ініціатор заходу А.Ю. Хапугіна, діти з непідробною цікавістю та величезним захопленням беруть активну участь у навчаннях із тактичного бою, стрільби з імітованого автомата АКА-74У та імітованої снайперської гвинтівки з коліматором (спец-приціл – авт.). Юні захисники-патріоти на таких навчаннях залюбки оволодівають навиками дій в умовах бойової обстановки, вивчаючи правила застосування учбових гранат типу РГД. Під час занять із тактичної медицини підлітки наочно та практично навчаються витягати на рюкзаку поранених із бойових позицій (так званої червоної зони – авт.), із особливою ретельністю та прискіпливістю вивчають різноманітні прийоми накладання пов’язок та застосування перев’язувальних матеріалів як в умовах військової обстановки, так і в мирному щоденному житті. Уважно слухаючи наставників під час теоретичної частини навчань, вихованці школи патріотизму від учасників АТО на практиці навчаються надавати першу допомогу під час зупинки кровотечі, відкриванні дихання тощо.

  • Найближчими днями ми запланували подібну зустріч-заняття з учнями Маслівського аграрного фахового коледжу ім. П.Х. Гаркавого, що знаходиться в селі Маслівка Миронівського району Київської області, - ділиться задумом про виховання юних патріотів Алла Юріївна Хапугіна. – Маємо про це тверду домовленість із керівництвом навчального закладу.

 

Післямова. Окрім домовленостей, мабуть, мають ці люди величезні серця, в яких вміщується не лише любов до рідної землі, а й нездоланне бажання бачити свою Батьківщину квітучою і незалежною, а помічниками для втілення своєї мрії вони обирають майбутнє – дітей, які колись підуть їхнім шляхами. Широкими і мирними (!) шляхами рідної неньки-України.       

   

Текст – Віра Загородня, фото – Алли Хапугіної та її вихованців  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь