Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЧАС ОКРИЛЕНИХ МРІЙ. АБО ЯК СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ МОЛОДІ ТА ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 28.06.2021 21:59
Кількість переглядів: 443

У неділю, 27 червня ц.р., до села Грищинці у після обідню пору з’їздилися гості з усіх населених пунктів Бобрицької громади. Всі, хто мав бажання взяти участь у святкуванні Дня молоді та Дня Конституції, збиралися на майдані біля адміприміщення Грищинецького старостату. Як і планувалося – розпочалися урочистості о 16-й годині. Чарівні ведучі – Давид Яценко та Юлія Черуха розпочали святковий вечір словами:

…Крокує літо в зелені, в цвіту,

Оновлюється вся наша держава,

Своє майбутнє – зміну молоду,

Віншує щиро славна Україна.

…Я – народ, я – творець Конституції,

І тому я підношу, як стяг,

Як здобуток усіх революцій

Конституцію миру й звитяг.

 

За традицією – до першого вітального слова запросили очільницю Бобрицької громади – сільського голову О.Штефан. У своїй промові Олена Василівна наголосила на тому, що саме молодим будувати нашу незалежну Україну. Тож, звичайно, на них усі ми маємо великі надії та сподівання. Щиро і зично лунали її слова-вітання із Днем Конституції, побажання всіляких гараздів з нагоди 25-річчя прийняття Основного закону країни.

 

Мабуть, чи не найпершими юними дзвіночками, які задали веселий, запальний та доброзичливий тон усьому святкуванню, були талановиті танцюристи – вихованці Грищинецького ліцею.

 

Ті, хто цього дня вирішив випробувати свою долю на удачливість, взяли участь у безпрограшній лотереї. Тішилися призами всі, хто витягав заповітний квиток. І що найприємніше – без подарунка ніхто не залишився.

 

А на імпровізованій сцені лунали як лірично-патріотичні, так і веселі й по-молодечому запальні піснеспіви, що їх від щирого серця та з неабияким натхненням і вмінням дарували почергово жіночий вокальний ансамбль «Наддніпряночка» (с.Григорівка), самодіяльний гурт «Тростянецькі молодички» (с.Тростянець), вокальне тріо із села Курилівка, самодіяльний художній колектив «Литвинчаночка» (с.Литвинець), майстри вокалу і гумору Синявського будинку культури (Козарівський старостат) та художній колектив Грищинецького сільського будинку культури «Вербиченька».

 

Відрадним є і той факт, що на свято цього дня зібралися по-справжньому молоді – і тілом, і душею – люди. І нехай у перших глядацьких рядах були люди поважного віку, але всі вони - з нестаріючими посмішками, емоціями та молодечим станом душі. Вони активно підтримували виступаючих оплесками і навіть вигукували «На біс!» аматорам сцени із Тростянця. Дружніми аплодисментами та заохочувальними і похвальними вигуками зустрічали жителі громади активістів серед молоді, яких цього дня нагороджувала грамотами та подарунками Бобрицький сільський голова Олена Штефан, - молоді родини Тетяни та Ярослава Якимців, Павла і Наталії Пісьмаків, Ярослава та Ірини Календюків, Богдана і Катерини Кучеренків, Оксани та Олександра Бердових, Вадима та Наталії Семенченків, Ольги та Вячеслава Яценків, а також Олексія Смоляренка, Наталію Календюк. Активно допомагала їй у цьому процесі начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Анна Бабенко.   

 

Найактивнішими та наймасовішими за явкою на захід сповна можна назвати дітей шкільного віку та молоді родини, які приходили на свято в повному складі. Мабуть, саме тому святкування видалося по-родинному щедрим на посмішки, хороші й теплі побажання, сонячний настрій. Щоправда, вперті хмари цього дня весь час намагалися дещо зіпсувати вечір для відпочиваючих, і час від часу гриміли громом та пробували налякати невеликим дощиком і далекими блискавицями. Та молодих такими дрібницями не злякати! – доводила галаслива дітвора і наввипередки поспішала до батуту та надувної гірки, а також залюбки шикувалася в чергу до автомата з виготовлення солодкої вати та вибирала серед торгівельних рядів собі якісь іграшки та інші дрібниці.

 

Окрім солодкої вати, і діти, і дорослі смакували морозивом, що його благодійно дарувала цього дня всім присутнім на Грищинецькому майдані місцева підприємиця Любов Камишина. До речі, за словами Грищинецького сільського старости Надії Возної, пані Любов – активна учасниця життя громади, яка завжди залюбки долучається до загальносільських заходів – чи то прибирання села, чи благодійна допомога під час проведення різних свят тощо. Принагідно зазначимо, що веселе і змістовне дозвілля у вигляді дитячих розваг на батуті, надувній гірці, смакування солодкою ватою забезпечив юним членам Бобрицької громади «Благодійний фонд «МХП – Громаді», який виділив кошти на оплату послуг підприємцям, а ті, у свою чергу, прибули цього дня до Грищинців для того, аби потішити дітлахів.

 

Чи не найбільше клопотів і цього дня, і за кілька днів до самого свята було у Бобрицького сільського голови О.Штефан, її заступниці з питань діяльності виконавчих органів Л.Коробочки, начальника відділу освіти, культури, молоді і спорту А.Бабенко, Грищинецького сільського старости Н.Возної. Адже саме завдяки їхній згуртованій та напруженій праці в селі відбулося справжнє всенародне свято, на якому не було коли сумувати і всі відпочили та зарядилися духом молодості, процвітання. А ще - окрім концерту всі бажаючі могли спробувати себе в творчості чи спортивній майстерності, і, звичайно ж, відірватися на святковій дискотеці. Так, юні жителі громади із задоволенням стояли у черзі і потім гордовито хвалилися витворами боді-арту, який носив символічну назву «З Україною в серці». Тим, хто вміє втілювати задумки з допомогою пензля та ватману, прийшовся до душі конкурс малюнків «Символи моєї країни». Змагалися у спортивній вправності та витривалості учасники велопробігу. Звичайно, переможці отримували призи, а всі, хто старався, але не переміг, – заохочувальні солодкі призи. Як, до речі, і всі учасники конкурсу-гри на тему Конституції України, яка тривала протягом усієї концертної програми та виявляла знавців історії та сучасності Батьківщини.

 

Вже коли на землю спускалися сутінки, гості з інших сіл почали збиратися додому. Але прощатися так не хотілося! А ще всі разом – і місцеві жителі, і гості заходу – не втомлялися дякувати Бобрицькій територіальній громаді разом із виконавчими органами сільської ради як організатору заходу, та всім, хто долучився з допомогою для проведення святкування, за чудовий відпочинок. Бажали добра, молодості та подальших успіхів, а ще – висловлювали сподівання, що такі заходи й надалі будуть проводитися і гуртувати всіх жителів громади.

 

…До пізньої ночі у Грищинцях веселилися молоді – і тілом, і душею. Бо свято на те і є святом – із веселощами, жартами, танцями на святковій дискотеці на свіжому повітрі - серед друзів, односельців і просто знайомих.

 

Текст, фото – Віра Загородня

 

Більше світлин за цією темою дивіться на сторінці Бобрицької громади в мережі Фейсбук - за посиланням:        https://www.facebook.com/bobrycaotg

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь