A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЧАС ОКРИЛЕНИХ МРІЙ. АБО ЯК СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ МОЛОДІ ТА ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 28.06.2021 21:59
Кількість переглядів: 418

У неділю, 27 червня ц.р., до села Грищинці у після обідню пору з’їздилися гості з усіх населених пунктів Бобрицької громади. Всі, хто мав бажання взяти участь у святкуванні Дня молоді та Дня Конституції, збиралися на майдані біля адміприміщення Грищинецького старостату. Як і планувалося – розпочалися урочистості о 16-й годині. Чарівні ведучі – Давид Яценко та Юлія Черуха розпочали святковий вечір словами:

…Крокує літо в зелені, в цвіту,

Оновлюється вся наша держава,

Своє майбутнє – зміну молоду,

Віншує щиро славна Україна.

…Я – народ, я – творець Конституції,

І тому я підношу, як стяг,

Як здобуток усіх революцій

Конституцію миру й звитяг.

 

За традицією – до першого вітального слова запросили очільницю Бобрицької громади – сільського голову О.Штефан. У своїй промові Олена Василівна наголосила на тому, що саме молодим будувати нашу незалежну Україну. Тож, звичайно, на них усі ми маємо великі надії та сподівання. Щиро і зично лунали її слова-вітання із Днем Конституції, побажання всіляких гараздів з нагоди 25-річчя прийняття Основного закону країни.

 

Мабуть, чи не найпершими юними дзвіночками, які задали веселий, запальний та доброзичливий тон усьому святкуванню, були талановиті танцюристи – вихованці Грищинецького ліцею.

 

Ті, хто цього дня вирішив випробувати свою долю на удачливість, взяли участь у безпрограшній лотереї. Тішилися призами всі, хто витягав заповітний квиток. І що найприємніше – без подарунка ніхто не залишився.

 

А на імпровізованій сцені лунали як лірично-патріотичні, так і веселі й по-молодечому запальні піснеспіви, що їх від щирого серця та з неабияким натхненням і вмінням дарували почергово жіночий вокальний ансамбль «Наддніпряночка» (с.Григорівка), самодіяльний гурт «Тростянецькі молодички» (с.Тростянець), вокальне тріо із села Курилівка, самодіяльний художній колектив «Литвинчаночка» (с.Литвинець), майстри вокалу і гумору Синявського будинку культури (Козарівський старостат) та художній колектив Грищинецького сільського будинку культури «Вербиченька».

 

Відрадним є і той факт, що на свято цього дня зібралися по-справжньому молоді – і тілом, і душею – люди. І нехай у перших глядацьких рядах були люди поважного віку, але всі вони - з нестаріючими посмішками, емоціями та молодечим станом душі. Вони активно підтримували виступаючих оплесками і навіть вигукували «На біс!» аматорам сцени із Тростянця. Дружніми аплодисментами та заохочувальними і похвальними вигуками зустрічали жителі громади активістів серед молоді, яких цього дня нагороджувала грамотами та подарунками Бобрицький сільський голова Олена Штефан, - молоді родини Тетяни та Ярослава Якимців, Павла і Наталії Пісьмаків, Ярослава та Ірини Календюків, Богдана і Катерини Кучеренків, Оксани та Олександра Бердових, Вадима та Наталії Семенченків, Ольги та Вячеслава Яценків, а також Олексія Смоляренка, Наталію Календюк. Активно допомагала їй у цьому процесі начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Анна Бабенко.   

 

Найактивнішими та наймасовішими за явкою на захід сповна можна назвати дітей шкільного віку та молоді родини, які приходили на свято в повному складі. Мабуть, саме тому святкування видалося по-родинному щедрим на посмішки, хороші й теплі побажання, сонячний настрій. Щоправда, вперті хмари цього дня весь час намагалися дещо зіпсувати вечір для відпочиваючих, і час від часу гриміли громом та пробували налякати невеликим дощиком і далекими блискавицями. Та молодих такими дрібницями не злякати! – доводила галаслива дітвора і наввипередки поспішала до батуту та надувної гірки, а також залюбки шикувалася в чергу до автомата з виготовлення солодкої вати та вибирала серед торгівельних рядів собі якісь іграшки та інші дрібниці.

 

Окрім солодкої вати, і діти, і дорослі смакували морозивом, що його благодійно дарувала цього дня всім присутнім на Грищинецькому майдані місцева підприємиця Любов Камишина. До речі, за словами Грищинецького сільського старости Надії Возної, пані Любов – активна учасниця життя громади, яка завжди залюбки долучається до загальносільських заходів – чи то прибирання села, чи благодійна допомога під час проведення різних свят тощо. Принагідно зазначимо, що веселе і змістовне дозвілля у вигляді дитячих розваг на батуті, надувній гірці, смакування солодкою ватою забезпечив юним членам Бобрицької громади «Благодійний фонд «МХП – Громаді», який виділив кошти на оплату послуг підприємцям, а ті, у свою чергу, прибули цього дня до Грищинців для того, аби потішити дітлахів.

 

Чи не найбільше клопотів і цього дня, і за кілька днів до самого свята було у Бобрицького сільського голови О.Штефан, її заступниці з питань діяльності виконавчих органів Л.Коробочки, начальника відділу освіти, культури, молоді і спорту А.Бабенко, Грищинецького сільського старости Н.Возної. Адже саме завдяки їхній згуртованій та напруженій праці в селі відбулося справжнє всенародне свято, на якому не було коли сумувати і всі відпочили та зарядилися духом молодості, процвітання. А ще - окрім концерту всі бажаючі могли спробувати себе в творчості чи спортивній майстерності, і, звичайно ж, відірватися на святковій дискотеці. Так, юні жителі громади із задоволенням стояли у черзі і потім гордовито хвалилися витворами боді-арту, який носив символічну назву «З Україною в серці». Тим, хто вміє втілювати задумки з допомогою пензля та ватману, прийшовся до душі конкурс малюнків «Символи моєї країни». Змагалися у спортивній вправності та витривалості учасники велопробігу. Звичайно, переможці отримували призи, а всі, хто старався, але не переміг, – заохочувальні солодкі призи. Як, до речі, і всі учасники конкурсу-гри на тему Конституції України, яка тривала протягом усієї концертної програми та виявляла знавців історії та сучасності Батьківщини.

 

Вже коли на землю спускалися сутінки, гості з інших сіл почали збиратися додому. Але прощатися так не хотілося! А ще всі разом – і місцеві жителі, і гості заходу – не втомлялися дякувати Бобрицькій територіальній громаді разом із виконавчими органами сільської ради як організатору заходу, та всім, хто долучився з допомогою для проведення святкування, за чудовий відпочинок. Бажали добра, молодості та подальших успіхів, а ще – висловлювали сподівання, що такі заходи й надалі будуть проводитися і гуртувати всіх жителів громади.

 

…До пізньої ночі у Грищинцях веселилися молоді – і тілом, і душею. Бо свято на те і є святом – із веселощами, жартами, танцями на святковій дискотеці на свіжому повітрі - серед друзів, односельців і просто знайомих.

 

Текст, фото – Віра Загородня

 

Більше світлин за цією темою дивіться на сторінці Бобрицької громади в мережі Фейсбук - за посиланням:        https://www.facebook.com/bobrycaotg

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь