A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ: ГОТУЄМОСЯ ДО ЗИМИ, БОРЕМОСЯ З АМБРОЗІЄЮ, ДАЄМО ЛАД БЕЗХАЗЯЙНОМУ МАЙНУ, СТВОРЮЄМО КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ПУНКТИ З ПИТАНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 03.07.2021 12:04
Кількість переглядів: 414

В останній день червня (30.06.2021р.) – у середу – в приміщенні Бобрицької сільської ради відбулося засідання виконавчого комітету. На порядок денний було винесено півтора десятка питань.

 

Першим члени виконкому розглянули питання про підготовку закладів освіти та культури Бобрицької сільської ради Черкаської області до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 роки. Пояснення з цього питання надала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту А.Бабенко. Взявши до уваги подану інформацію, члени виконавчого комітету затвердили рішення, в якому серед інших заходів передбачено: вжиття заходів щодо якісної підготовки закладів освіти до організованого початку 2021-2022 навчального року та забезпечення належного стану безпеки життєдіяльності учнів і вихованців; до 1 жовтня цього року завершити проведення ремонтних робіт котельного господарства, завершити підготовку закладів освіти та культури до роботи в осінньо-зимовий період; відповідно до правил та вимог щодо безпечної експлуатації котельного обладнання забезпечити отримання дозволів на експлуатацію котелень до початку опалювального сезону; фінансовому відділу (Сасько Л.М.) спрямувати бюджетні кошти, передбачені кошторисами, на видатки щодо якісної підготовки навчальних закладів до початку нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період. Координатором із виконання рішення визначено заступника сільського голови Л.Коробочку.

 

Наступним на виконкомі розглядалося питання про заходи щодо боротьби з карантинними організмами на території Бобрицької сільської ради. За словами головного спеціаліста відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Т.Прошак, яка інформувала присутніх про актуальність цього питання, останнім часом в районі зареєстровано вогнища регульованих шкідливих організмів, а саме: амброзії полинолистої, повитиці польової та американського білого метелика. У зв’язку з цим виконком затвердив рішення, яким передбачено затвердження заходів щодо виявлення та боротьби з карантинними бур’янами – амброзією полинолистою, повитицею польовою та американським білим метеликом. Також цим рішенням Виконавчий комітет сільської ради рекомендує керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності, власникам приватних домоволодінь, власникам торгівельної мережі забезпечити виконання заходів з боротьби із карантинними рослинами в період вегетації (з 1 червня по 30 вересня), а саме: організовувати роботу із ліквідації карантинних бур’янів на земельних ділянках, прилеглих та закріплених територіях, суворо дотримуватись карантинних вимог на території сільської ради керівниками підприємства, установ та організацій, власниками домоволодінь, які займаються вирощуванням, заготівлею, зберіганням, реалізацією та переробкою продукції рослинництва. Відповідальним за організацію та виконання заходів боротьби з карантинними рослинами на території сільської ради визначено відділ містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ.

 

Про внесення змін до Переліку адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Бобрицької сільської ради, інформаційних та технологічних карток – так було сформульовано наступне питання. Інформував присутніх з цього питання за повідомленням С.Гормаш - начальника відділу ЦНАП, державного реєстратора, керуючий справами Микола Зоць. За словами виступаючого, розгляд цього питання став актуальним задля того, аби привести у відповідність до норм чинного законодавства та внести зміни до Переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Бобрицької сільської ради. Детальнішу інформацію за цим рішенням можна дізнатися, переглянувши його в розділі «Архів документів» на офіційному сайті Бобрицької територіальної громади за посиланням: https://bobrycka-gromada.gov.ua/docs/

 

Далі члени виконкому розглянули питання «Про затвердження Положення про порядок виявлення, взяття на облік, збереження безхазяйного майна, визнання спадщини відумерлою та прийняття такого майна у комунальну власність Бобрицької сільської ради» (далі – Положення). Доповідала з цього питання головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Т.Прошак. На переконання відділу, який представляла Таїса Олексіївна, це Положення пропонується з метою врегулювання питання щодо виявлення, обліку, збереження та використання безхазяйного майна, визнання спадщини відумерлою та прийняття такого майна у комунальну власність територіальної громади Бобрицької сільської ради. Члени виконкому затвердили це рішення.

 

Із поясненнями з питання «Про створення та організацію роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при виконавчому комітеті Бобрицької сільської ради» перед присутніми виступив керуючий справами виконавчого комітету М.Зоць. За його словами, вищезгадані консультаційні пункти створюються з метою забезпечення якісного проведення просвітницько-інформаційної роботи і пропаганди знань серед населення, яке не зайняте у сфері виробництва та обслуговування з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях. Виконавчий комітет сільської ради вирішив створити консультаційні пункти з питань цивільного захисту в адмінприміщенні Бобрицької сільської ради та в с.Литвинець (Литвинецький старостинський округ №6) і с.Козарівка (Козарівський старостинський округ №2).

 

Приступивши до розгляду питання «Про надання матеріальної допомоги на поховання», члени виконкому заслухали секретаря Бобрицької сільської ради Ларису Добровольську. Вона надала детальні пояснення по кожній із заяв, яку було подано на розгляд виконкому. Члени виконкому вирішили надати матеріальні допомоги на поховання В.Г. Микитенку, О.Я. Маркову, Н.В. Кравченко, Л.І. Басистій, О.М. Демченку, Н.М. Захаровій, В.М. Лябах, А.В. Ступніцькому, Г.А. Бойко.

 

Із питанням «Про надання матеріальної допомоги на лікування», що в числі інших розглядалося на засіданні виконкому, виступала секретар Бобрицької сільської ради Лариса Добровольська. Розглянувши заяви та підтверджуючі документи, члени виконкому вирішили надати матеріальні допомоги на лікування Б.М. Піхлику, А.О. Чміль, Н.А. Глушко, А.В. Школьному, О.Л. Погребняк.

 

Також на засідання виконавчого комітету Бобрицької сільської ради було вирішено надати матеріальну допомогу при народженні сина Радомира жителю с.Григорівка Р.М. Чернявському.

 

Серед інших, на розгляд виконкому були винесені питання «Про погодження режиму роботи магазину в с.Григорівка та с.Луковиця ФОП Македон Т.В.», «Про погодження режиму роботи магазину в с.Григорівка по вул.Центральна ФОП Камишіної Л.В.», «Про погодження режиму роботи магазину в с.Григорівка по вул.Береговщина, ½ ФОП Льон В.В.», «Про присвоєння поштової адреси земельній ділянці для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, кадастровий номер 7122081100:02:002:0472 у селі Бобриця», «Про присвоєння поштової адреси житловому будинку у селі Григорівка, що знаходиться на земельній ділянці для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, у с.Григорівка».

 

Члени виконавчого комітету Бобрицької сільської ради на засіданні розглянули і питання «Про затвердження акту з видалення зелених насаджень за клопотанням старости Козарівського старостинського округу В.Литвиненка». Інформував із цього питання голова комісії з видалення зелених насаджень С.Мотриченко. Члени виконкому своїм рішенням затвердили вищевказаний акт.

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь