Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПЕРШИЙ БОБРИЦЬКИЙ «АУКЦІОН ПРОЕКТІВ-2021»: ІНВЕСТУВАТИ В РОЗВИТОК ГРОМАДИ ЛЕГКО

Дата: 09.07.2021 23:49
Кількість переглядів: 427

Саме такий девіз був у «Аукціону проектів-2021», що проводився 8 липня ц.р. у Бобрицькій громаді. За словами очільниці громади Олени Штефан, яка у вступному слові ознайомила присутніх із метою проведення аукціону, розвиток громади є пріоритетним напрямком діяльності місцевого органу самоврядування. І для того, щоб робота в цьому напрямку була продуктивною, варто активно працювати над залученням інвестицій. Саме тому і виникла ідея проведення аукціону проектів.  

 

Як пояснили присутнім активістки проектної ідеї Анна Бабенко та Юлія Арсеєнко, задумка щодо аукціону виникла під час проходження навчання в рамках проекту «Спільнофонд». Прикметно: аукціон проектів для громади від Бобрицької сільської ради став першим в області і другим – в Україні. Тож саме цього дня усі присутні мали нагоду стати учасниками історичної для Бобрицької громади події.

 

На аукціоні було презентовано шість проектів із оригінальними ідеями. Усі вони отримали перемогу в грантових конкурсах та вже мають грантову підтримку від залучених донорів на загальну суму 320 тисяч гривень.

 

Першою презентувати свій проект запросили Грищинецького сільського старосту Надію Возну, яка представила учасникам аукціону лот №1 - «Тростянецький прованс» у селі Тростянець. На її переконання, проект допоможе привернути увагу туристів та гостей Черкащини, які захочуть помилуватися посівами лаванди та різними цікавими доповненнями і водночас забезпечить збереження вказаної ділянки в охайному й доглянутому стані.

 

Далі була презентація лоту №2 – «Качалка» у с.Литвинець, яку представляла завідувач Литвинецьким сільським будинком культури Надія Туренко. Аргумент про те, що молодь із задоволенням буде проводити час в спорт-зоні – є незаперечним з позиції поєднання приємного з корисним і турботи про підростаюче покоління.

 

Наступний – лот №3 – проект «Еду-ленд» в с.Грищинці, спрямований на обладнання зон навчання та відпочинку із урахуванням сучасних тенденцій та напрямів у навчанні для вихованців Грищинецького ліцею. Презентацію цього проекту здійснила завуч Грищинецького ліцею Євгенія Тітова.

 

Лот №4 – «Освіта-Workshop» м.Канів – проект, який презентувала присутнім директор Комунального закладу «Інклюзивно-ресурсний центр» Юлія Арсеєнко. Як пояснила Юлія Сергіївна, наразі і вчителі громади, і працівники різних служб виконавчих органів не мають можливості провести відповідним чином ту ж прес-конференцію, навчання чи семінар. Причина банальна: немає підходящого приміщення із спеціальним обладнанням – стільцями, зонами веб-трансляції тощо. Відтак, саме цей проект є дуже актуальним і став своєрідною вимогою часу.

 

Лотом №5 був виставлений проект скейт-парку в селі Литвинець. Його презентувала учасникам аукціону в.о. начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Бобрицької сільської ради Ольга Шишка.

 

Цікавим та неординарним виявився лот №6 – діджитал клуб «Всі – свої» в с.Бобриці. За словами начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Анни Бабенко, проект «Всі – свої» у Бобриці реалізується в межах Проєкту Партнерства «СпільноФонд», який став можливим завдяки синергії ФГ «Подільська громада» та БФ «МХП-Громаді» за підтримки ІСАР Єднання та Агентства США з міжнародного розвитку в рамках Проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України». Задумка проекту «Всі – свої» - клуб із можливістю під’єднуватися до інтернет-мережі, спілкуватися, використовувати сучасні технології зв’язку для власних потреб як молодим жителям села, так і більш старшим та пенсіонерам.

 

Кожна презентація була креативною. Всі учасники аукціону - старости сіл, фермери, службовці ради, підприємці і просто жителі громади - в міру матеріальних та фінансових можливостей підтримали представлені проекти.

 

Загалом під час аукціону пропозицій для фінансової підтримки реалізації проєктів в селах громади вдалося залучити 14 тисяч 200 гривень. Депутат Бобрицької сільської ради Микола Фесенко (керівник Канівської громадської приймальні депутатів Черкаської облради Олександра Воскобойніка та Володимира Братаніча) вручив сертифікат від ГО «Рідна Черкащина» на 2000 гривень на підтримку проєкту «Всі – свої» (с.Бобриця).

 

Після закінчення аукціону організатори заходу і найбільше – Бобрицький сільський голова Олена Штефан – дякували всім учасникам заходу за розуміння та активну громадянську позицію щодо розвитку кожного населеного пункту та подальшого проведення подібних заходів, а також інших дієвих залучень до участі в житті громади не лише депутатів сільської ради, а й простих пересічних громадян, орендарів земель тощо. Все – заради процвітання рідного краю.

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь