Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

НАДХОДЖЕННЯ ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ЧЕРКАЩИНИ ЗРОСЛИ НА МАЙЖЕ 20%

Дата: 20.07.2021 09:55
Кількість переглядів: 601

Як повідомляє Пресслужба ОДА, за перші півроку надходження до місцевих бюджетів Черкащини зросли на 19,3%. А це – додаткові 1,3 млрд. грн., порівняно з минулим роком. Такі цифри якнайкраще демонструють результати, певен очільник Черкащини Олександр Скічко.

Він зазначає, що зростання надходжень вдалося досягти, зокрема, завдяки посиленню податкової дисципліни в області та вибудовуванню конструктивного діалогу з бізнесом.

– Навесні ми запровадили на Черкащині пілотний проєкт із легалізації доходів завдяки взаємодії територіальних громад із контролюючими та правоохоронними органами, – нагадав голова ОДА. – Приємно, що він уже дає результати. Це є свідченням того, що ми з командою обрали правильну стратегію. Такі податкові надходження до бюджетів області – це додаткові ресурси, які громади спрямують на свій розвиток, поліпшення інфраструктури, соціальні об’єкти тощо.

До загального фонду місцевих бюджетів Черкаської області надійшло 4 462,7 млн грн. Виконання завдання з доходів на 6 місяців нинішнього року склало 108,1%. При цьому:

  •       4 130,9 млн. грн. надійшло до загального фонду;
  •       18,5% або 644,9 млн. грн. склав приріст проти січня-червня 2020 року;
  •       310,3 млн. грн. доходів надійшло понад плану.

Особливо важливо, що збільшення податкових надходжень до бюджетів області відбулося за рахунок збільшення надходжень всіх ключових податків. 

Отже, за 6 місяців 2021 року надійшло:

  •       2 604 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 21,2%, або на 456 млн. грн., більше проти надходжень за січень-червень минулого року;
  •       580 млн. грн. єдиного податку, із приростом 9,3%, або на 49 млн. грн. більше;
  •       451 млн. грн. плати за землю, із приростом 17,1%, або на 66 млн. грн. більше;
  •       236 млн. грн. акцизного податку, із приростом 11%, або на 23 млн. грн. більше.

Водночас 45 із 66 громад області подолали встановлений Бюджетним кодексом 5%-ий бар’єр, який дає змогу вносити зміни до бюджету та розподіляти додатково отримані доходи. Таким чином, громади отримали 200 млн. грн. додаткових фінансових ресурсів для реалізації найбільш нагальних і важливих власних проєктів. 

https://ck-oda.gov.ua/holova-oda/nadxodzhennya-do-miscevix-byudzhetiv-cherkashhini-zrosli-na-majzhe-20-oleksandr-skichko/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь