A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

НИНІ В ОБЛАСТІ РЕАЛІЗУЮТЬ 53 ІНВЕСТПРОЄКТИ

Дата: 03.08.2021 16:33
Кількість переглядів: 445

Як повідомляє Прес-служба ОДА, іноземні інвестиції в економіку Черкащини у 2021 році зросли майже на 7%. Про це розповів голова Черкаської ОДА  Олександр Скічко. 

На сьогодні в регіоні реалізують 53 інвестиційні проєкти на майже 7 млрд грн. Тільки за перший квартал 2021 року обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області зріс на 6,9 %, освоєно 1,42 млрд грн капітальних інвестицій, що на 124 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

За словами Олександра Скічка, його команда ставить на меті поліпшення інвестиційного клімату в області, сприяння іноземним інвесторам. Зокрема, в області функціонує інвестиційний портал Invest in Cherkasy Region (www.investincherkasyregion.gov.ua). На сайті постійно оновлюється  інтерактивна карта, яка містить інформацію про інвестиційні пропозиції громад (грінфілди, браунфілди, проектні пропозиції). Розроблено інвестиційний паспорт області, інвестиційний буклет INVEST in Cherkasy Region, „Каталог Greenfields&Brownfields Черкаської області“, який містить інформацію про інвестиційні пропозиції вільних земельних ділянок і виробничих приміщень територіальних громад.

  • Інвестор став вибагливим, – зауважує голова ОДА. –  Він має гроші й хоче вкласти їх, щоби швидко отримати прибуток. Але самостійно вишукувати проєкти в малих громадах не буде. А деякі громади вважають, що інвестор сам має шукати інвестможливості.

Регіональна влада має стратегію задля зміни ситуації, зокрема в напрямі  розбудови інфраструктури для супроводу інвестора. У найближчих планах –  створення у структурі Черкаської агенції регіонального розвитку Офісу залучення інвестицій. Він, зокрема, допомогатиме територіальним громадам у пошуку інвесторів. 

Крім того, за інформацією очільника ОДА, вже розпочато серію навчань для працівників територіальних громад щодо залучення інвестицій і міжнародної фінансової допомоги.

https://ck-oda.gov.ua/novyny-cherkaskoyi-oblasti/nini-v-oblasti-realizuyut-53-investproyekti-oleksandr-skichko/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь