A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: ЗВІТУВАЛИ ПРО ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ, ПРИЙМАЛИ ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ ТА УТРИМАННЯ ТЕРИТОРІЇ, ВИЗНАЧАЛИСЯ ІЗ ХАРЧУВАННЯМ ДІТЕЙ

Дата: 10.08.2021 23:32
Кількість переглядів: 461

У понеділок, 9 серпня ц.р., о 10-й годині в адмінприміщенні територіальної громади відбулася 13 сесія VIII скликання Бобрицької сільської ради.

На розгляд сесії виносилося більше семидесяти питань. Зокрема, близько шістдесяти питань стосувалися земельної теми. Про все – по порядку.

 

За традицією перед початком розгляду основних питань сесії депутати та головуюча на сесії очільниця Бобрицької сільської ради О.Штефан виділили кілька хвилин для інформаційної частини. Так, вони ознайомилися із коротким звітом про роботу присутнього на засіданні депутата Черкаської обласної ради В.Братаніча та надали слово для короткого виступу радниці голови Черкаської обласної ради Н.Старіковій. Пані Наталія розповіла про те, що на сьогодні Бобрицька громада ввійшла в п’ятірку кращих в області громад, де активно ведеться робота із депутатами обласної ради. Також Наталія Володимирівна коротко розповіла про можливості бюджетного фінансування окремих проектів, спрямованих на розвиток громади, та подякувала за активну роботу, що наразі тут проводиться.

Далі перед усіма присутніми виступила головний лікар Комунального некомерційного закладу «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Н.Горьова. Вона закликала всіх присутніх підійти максимально серйозно до питання щеплення проти COVID 19. Депутати та присутні поставили кілька запитань і, почувши змістовні відповіді практикуючого і досвідченого лікаря, цього ж дня долучилися до акції щеплення у приміщенні сільської ради. Адже до Бобриці цього дня головний лікар КЗ «Канівський ЦПМСД» завітала відразу із медиком та набором вакцин і відповідних засобів для проведення щеплення на виїзді.

Як пояснила присутнім Наталія Василівна, наразі, на жаль, ведеться слабка роз’яснююча робота безпосередньо в сільських населених пунктах щодо важливості профілактичного щеплення проти страшної недуги. Цінною для усіх була й інформація про те, де і коли можна провести щеплення, які наразі є вакцини. Вона попрохала поділитися власним досвідом про пост-вакцинальні відчуття тих, хто вже провів щеплення.

 

Далі депутати приступили до розгляду основних питань, що виносилися на розгляд сесії. Першим було питання «Про виконання бюджету Бобрицької сільської територіальної громади за І півріччя 2021 року».

Із доповіддю виступила начальник фінансового відділу Л.Сасько. Зокрема, вона повідомила, що за І півріччя 2021 року до загального та спеціального фондів (враховуючи трансферти) бюджету Бобрицької сільської територіальної громади надійшло 27 669 636,33 грн. або 101,36 відсотків виконання.   Видаткова частина бюджету по загальному та спеціальному фондах склала 29 011 775,70 грн., або 85,51 відсотків виконання.

         Заборгованість по заробітній платі з нарахуваннями станом на 01.07.2021 року становить 459403 грн. в зв’язку з тим, що згідно з колективним договором виплата заробітної плати за ІІ половину місяця працівника відділу освіти визначена 5 числа наступного за звітним. Депутати затвердили рішення. Із його змістом та з іншими рішеннями, що були прийняті на цій сесії, можна ознайомитися після їх оприлюднення на офіційній сторінці Бобрицької сільської ради у розділі «Архів документів» у встановлений законодавством термін.

 

Із поясненнями по другому питанню – «Про внесення змін до бюджету» теж виступила начальник фінансового відділу Л.Сасько. Так, за словами доповідача, пропонується визначити на 2021 рік доходи бюджету територіальної громади у сумі 48 575 973 гривні, у тому числі доходи загального фонду бюджету територіальної громади - 47 905 083 гривні та доходи спеціального фонду бюджету територіальної громади – 670 890 гривень; видатки бюджету територіальної громади - у сумі 51 859 827 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету територіальної громади – 50 585 936 гривень та видатки спеціального фонду бюджету територіальної громади –1 273 891 гривня; дефіцит за загальним фондом бюджету територіальної громади - у сумі 2 680 853 гривні; дефіцит за спеціальним фондом бюджету територіальної громади - у сумі 603 001 гривня; оборотний залишок бюджетних коштів бюджету об’єднаної територіальної громади - у розмірі 30166 гривень, що становить 0,1 відсотка видатків загального фонду бюджету об’єднаної територіальної громади; резервний фонд бюджету територіальної громади - у розмірі 101600 гривень, що становить 0,65 відсотка видатків загального фонду бюджету територіальної громади. Рішенням сесії було внесено запропоновані зміни до бюджету.

Третім у порядку денному було питання про хід виконання рішення Бобрицької сільської ради Черкаської області від 22.02.2021р. №7-5/VIII «Про затвердження Програми «Турбота» на 2021-2022 роки».

Доповідала начальник відділу соціального захисту населення Н.Малюк. За словами Наталії Юріївни, Програма «Турбота» була розроблена з метою посилення уваги суспільства до потреб ветеранів війни та праці, учасників антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил (далі - АТО/ООС), членів їх сімей, осіб з інвалідністю, одиноких непрацездатних - громадян, сімей в яких народилася (була усиновлена) дитина та інших соціально вразливих верств населення, забезпечення належного їх соціального захисту. На території Бобрицької сільської ради проживають 2084 пільговики, з них: 123 ветерана війни (в тому числі 53 учасника бойових дій АТО, 3 осіб з інвалідністю внаслідок війни АТО, 2 членів сімей загиблих АТО), 335 дітей війни, 244 пільговик мають статус потерпілих від аварії на ЧАЕС, 209 осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю 5), 39 багатодітних сімей в яких 126 дітей, 960 пенсіонерів та 48 внутрішньо переміщених осіб. Усі вони підпадають під дію програми «Турбота». Про виконання окремих пунктів цієї програми і розповіла Н. Малюк. Депутати взяли до відома інформацію та визначили своїм рішенням подальші дії сільської ради в плані виконання Програми «Турбота».

 

Питання «Про затвердження Правил благоустрою та утримання території населених пунктів Бобрицької сільської ради Черкаської області на 2021-2022 роки» озвучувала присутнім в.о. начальника відділу економічного розвитку та інвестицій О.Шишка. Депутати під час розгляду цього питання цікавилися подробицями щодо розробки таких правил. Зокрема, чи правильно виписано відповідальність за недотримання вказаних правил жителями сіл і т. ін. Після короткого обговорення депутати проголосували за затвердження рішення. Відтак, тепер кожному жителю слід чітко дотримуватися окреслених правил щодо благоустрою та утримання як власних домоволодінь, так і території села загалом, аби не потрапити під дію законодавства щодо недобросовісних чи злісних порушників загальнолюдських норм співжиття на одній землі.

 

Про передачу майна в оперативне управління відділу освіти, культури,

молоді та спорту Бобрицької сільської ради інформувала присутніх начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради А.Бабенко. За словами Анни Миколаївни, це питання швидше технічного плану, адже мова йде про приведення до вимог згідно з чинним законодавством документів щодо оформлення земельних ділянок під закладами освіти в Бобриці та Грищинцях. Депутати проголосували за затвердження рішення.

Аналогічного плану було і наступне питання - про затвердження Положення «Про проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Бобрицької сільської ради Черкаської області». Доповідала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради Черкаської області А.Бабенко. Як пояснила Анна Миколаївна, розгляд цього питання зумовлений вимогами чинного законодавства та з метою визначення загальних засад проведення конкурсу на посади керівників комунальних закладів загальної середньої освіти. Відтак, депутати проголосували за затвердження Положення і переліку питань для перевірки знань законодавства України та нормативно-правових актів у сфері освіти під час проведення конкурсу.

Наступним на сесії розглядалося питання про організацію харчування дітей у закладах освіти Бобрицької сільської ради, із яким ознайомлювала присутніх начальник відділу освіти А.Бабенко. На сьогодні майже у всіх навчальних закладах проведені ремонти харчоблоків, закуплено відповідне обладнання та необхідний посуд. Принаймні, до 1 вересня буде повністю завершено ремонтні роботи та шкільні їдальні гостинно зустрічатимуть школярів. Відповідно, розроблено відповідно до вимог нового законодавства меню, підготовлений персонал тощо. Депутати затвердили це питання. Принагідно: за словами А.Бабенко, за рахунок коштів, що їх люб’язно погоджується (за попередньою домовленістю) надати Благодійний фонд "МХП - Громаді", планується частково оновити обладання харчоблоку КЗ "Бобрицький ліцей".  

 

Далі депутати опрацювали питання про затвердження Статуту закладу дошкільної освіти «Сонечко» Бобрицької сільської ради Черкаської області у новій редакції. Розгляд цього питання був зумовлений проханням батьків дітей із с.Литвинець приймати до цього дитячого садка малечу із дворічного віку. До того ж, у вищезгаданому закладі для цього є все необхідне – і матеріальна база, і персонал. Депутати «дали добро» на таке прохання жителів громади. Рішення прийнято одноголосно.

Для розгляду наступного питання – «Про перейменування приміщення ФАПу за адресою с.Грищинці, вул. Князя Святослава, буд. 54 Черкаської області» - за словами доповідача Анни Бабенко теж є свій вагомий аргумент. У зв’язку з тим, що за рахунок приміщення Грищинецького ФАПу можна розширити місцевий дитячий садок, медичний пункт буде перенесено до приміщення сільського старостату у Грищинцях, де наразі завершуються ремонтні роботи. Відтак, і приміщення колишнього ФАПу буде передано в оперативне управління відділу освіти. Тому у рішенні сільської ради з цього приводу і визначено: «…з метою приведення у відповідність назви приміщення ФАПу за адресою с.Грищинці, вул. Князя Святослава, буд.54 Черкаської області, сільська рада вирішила перейменувати «Приміщення ФАПу» за адресою с.Грищинці, вул. Князя Святослава, буд. 54, яке знаходиться в комунальній власності Бобрицької сільської ради, на «Нежитлове приміщення» за адресою с.Грищинці, вул. Князя Святослава, буд. 54».

Суто технічними визначили депутати питання, що їх було винесено на розгляд сесії, - «Про передачу майна в оперативне управління відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради» та «Про внесення змін до рішення сільської ради від 13.01.2021р. № 5-2/VIII «Про зміну засновника та назви відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Литвинецької сільської ради». Адже суть їх полягала в тому, аби привести наявні вже документи до вимог чинного законодавства. Депутати затвердили обидва рішення.

Далі на розгляд депутатів було винесено питання «Про регулювання земельних питань», із якими виступила головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Т.Прошак. Із рішеннями по кожному із майже п’ятдесяти питань земельного блоку можна ознайомитися на офіційному сайті Бобрицької сільської ради в розділі «Архів документів».

 

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь