A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДО 30-РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ. СВЯТКОВА ЕСТАФЕТА ВІДЗНАЧЕННЯ СЕЛАМИ БОБРИЦЬКОЇ ГРОМАДИ. ЧАСТИНА 2

Дата: 22.08.2021 20:55
Кількість переглядів: 596

На святкування 30-річчя Дня Незалежності України до Потапців у другій половині дня п’ятниці, 20 серпня ц.р., з’їхалися гості з усіх старостинських округів Бобрицької громади. Із місцевого люду теж зійшлися і малі, і старі. Урочистості розпочали із привітального слова від Бобрицького сільського голови Олени Штефан. Вітаючи всіх зі святом, очільниця громади наголосила, що незалежність дала нове дихання всій нашій державі. І те, що сьогодні маємо – є великою працею і наших дідів-батьків, і уже нашого покоління часів незалежності. Так, попереду ще багато роботи, але саме в єднанні ми сильні. І єднає всіх нас навколо себе – як мати своїх дітей – наша Україна.

Сьогодення твориться руками тих, хто сповна віддається своїй роботі задля розквіту громади і держави в цілому. З нагоди 30-річчя Незалежності України, за активну життєву позицію та самовіддану працю во ім’я розквіту громади Олена Василівна вручила грамоти та подяки депутатам Бобрицької сільської ради Миколі Пустовому (с.Курилівка) та Василю Тертичному (с.Литвинець), соціальним працівникам Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаського району Черкаської області» Ніні Колот (с.бобриця) та Антоніні Моторній (с.Потапці), директору КП «Добробут» Миколі Пустовіту (с.Грищинці) та працівнику цього підприємства Костянтину Мазуру (с.Григорівка), директору СТОВ «Піщальники» Євгенію Кривохижі, лідеру ініціативної групи із с.Козарівка Віталію Бовшику, медичному працівнику Фельдшерського пункту в с.Потапці Марії Пшенишній, а також художньому керівнику самодіяльного ансамблю «Литвинчаночка» Костянтину Сторчоусу. Сільський голова подякувала всім за плідну та сумлінну працю на благо громади та висловила сподівання, що разом нам удасться здійснити задумане – зробити громаду заможною, квітучою.

Далі до слова запросили Потапцівського сільського старосту Наталію Березенко, яка також привітала всіх зі святом та подякувала всім, хто долучився до процесу підготовки заходу.

Потім слово надали голові Громадської організації «Рідна Черкащина», почесному громадянину Канівщини Миколі Фесенку. Привітавши всіх присутніх зі святом, Микола Григорович вручив Бобрицькому сільському голові О.Штефан та начальнику відділу освіту, культури, молоді і спорту Бобрицької сільської ради А.Бабенко Знак Народної пошани та медаль «30 років Незалежності України» - за благодійну та громадську діяльність задля розвитку Черкащини. Урочистості набули ще більшої вагомості, коли члени виконавчого комітету Бобрицької сільської ради підняли на сцені великий прапор України.

Під час концерту, який тривав більше двох годин, вдячні глядачі підтримували артистів та місцевих зірок помостів гарячими оплесками і підбадьорливими вигуками: «Браво!» та «Давай ще!»

А веселити цього дня до Потапців з’їхалися ледь не всі художні колективи, що працюють при сільських будинках культури громади. Лунали над Потапцями мелодійні заспіви самодіяльних колективів з Грищинців «Вербиченьки» та із Григорівки – «Наддніпряночки», із Литвинця – «Литвинчаночки» та самобутніх аматорів сцени із Курилівки, Тростянця, Синявки. Тішили глядачів своїм співом та юним талантом і підростаючі зірочки, які вже через кілька років стануть професійними співаками та повернуться до рідного села, аби заспівати пісню про красу і любов до рідної землі.

Для тих, хто хотів зберегти пам’ять про круглу дату з дня встановлення Незалежності України та на згадку про перебування в Потапцях, організатори заходу облаштували чудову фотозону з символічною назвою – «Моя Україна».

 

Після закінчення концерту дітлахам запропонували пограти в гру з кольоровими пігментами «Холі». Дитячі радості та веселощам, здавалося, не буде меж. А поки дітлахи розважалися, дорослих запросили до столу – на святкове пригощання для учасників заходу. Смакували гості козацьким кулішем, варениками та іншою смакотою і ділилися чудовими враженнями від заходу.

Далі за планом була святкова дискотека. І то вже мав би бути час для молоді. Але до танцю у нас всі охочі, тож і на майдані біля школи вже в пізній вечір теж було людно – всі танцювали і розважалися, бо ж свято на те і свято, аби зустрітися із друзями та односельцями і разом відпочити-посвяткувати-повеселитися.  

 

Текст, фото – Віра Загородня


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь