A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТУР «КІНО ПРОСТО НЕБА» ПОДАРУВАВ ШАНУВАЛЬНИКАМ КІНО БОБРИЦЬКОЇ ГРОМАДИ «МОЇ ДУМКИ ТИХІ»

Дата: 24.08.2021 21:03
Кількість переглядів: 544

У понеділок, 23 серпня ц.р., на стадіоні, що знаходиться біля Комунального закладу «Бобрицький ліцей» (с.Бобриця) шанувальники кіно із усіх населених пунктів громади збиралися на вечірній показ вітчизняного кіно «Мої думки тихі».

 

Перед початком сеансу повнометражного фільму, створеного українськими кінематографістами в останні роки, а також кількох короткометражних фільмів у Проєкті «Дивись українське!» перед глядачами виступили Бобрицький сільський голова Олена Штефан, представник Благодійного фонду «МХП – Громаді» Світлана Березань та депутат Черкаської обласної ради, регіональний директор ВП «Степанці» ТОВ «НВФ «Урожай» Володимир Братаніч.

 

У вітальному слові Олена Василівна побажала усім жителям громади всіляких гараздів із нагоди двох державних свят – Дня Прапора та Дня Незалежності України. Вона також висловила вдячність БФ «МХП – Громаді», ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та ТОВ НВФ «Урожай», завдяки яким шанувальники кіно Бобрицької громади мали чудову змогу долучитися до перегляду кіно в форматі «просто неба».

 

Далі перед глядачами виступила пані Світлана Березань:

  • Мета проекту, який сьогодні зібрав нас у цьому імпровізованому кінозалі, - показати сучасне українське кіно в селах громад, які не мають власних кінотеатрів та які у звичних умовах не можуть бачити українське кіно на великому екрані з якісним звуком та відмінним зображенням. Кінопроект охопив десять областей України та більше півтисячі населених пунктів – там, де працюють і допомагають у розвитку громад підприємства холдингу «МХП». Амбасадорами цього проекту стали сучасні українські зірки кіно – Ірма Вітовська, Богдан Бенюк та Ахтем Сеїтаблаєв. До речі, в межах туру проводиться конкурс, за умовами якого учасники мають сфотографуватися на фоні банера, що розташований у фотозоні, або на нашому кіномобілі. Далі – слід поділитися фотознімком у соцмережах із хештегом «#ДивисьУкраїнськезМХП».  Це дасть змогу виграти «каву з амбасадорами». Розіграш головного приза буде проводитися у вересні цього року. Переможця буде запрошено на зустріч із зірками кіно до головного офісу МХП у Києві. Також маємо 20 призів – справжні набори кіноманів: плед+кепка+футболка із брендингом туру. Тож долучайтеся, фотографуйтеся і приємного перегляду.

 

Володимир Братаніч подякував глядачам за те, що вони приїхали із усіх сіл громади, аби насолодитися вітчизняним кіномистецтвом. «Приємно відзначити, що у Бобриці сьогодні, як на мене, зібралося найбільше глядачів серед тих сіл Канівщини, де вже відбулися покази в рамках Національного Туру «Кіно просто неба», - сказав Володимир Андрійович. - Проект започаткований був минулого року. Вперше він відбувся в селі Степанцях. Тоді, виступаючи перед початком кінопоказу, я говорив, що хотів би побачити цей проект у кожному селі колишнього Канівського району. І моя мрія таки збулася. Я радий, що наші люди з кожного села мають можливість дивитися українське кіно. Приєднуюся до вітальних слів, які говорила Олена Василівна з Днем Прапора та Днем Незалежності. Слава Україні!».

 

…Сеанс тривав до пізнього вечора. Нічні зірки спостерігали за зірками земними, які на екрані в тихих інтонаціях намагалися передати всю суть людського буття, і не втомлювалися дивуватися: як люди вміють самі все ускладнити і потім намагаються вирішувати-планувати-розкручувати життя, не усвідомлюючи, що воно лише одне? Фільм, на думку окремих глядачів, глибоко філософський і потребує уважного перегляду із одночасним аналізом подій, особистостей, часу в кіно та проведення паралелі з власним буттям. Після перегляду стрічки виникає багато думок і запитань. Багато з тих запитань залишаються без відповіді. Можливо, через обмеженість знань, а можливо, навіть через неуважність перегляду і упущення окремих слів, кадрів тощо. Але ведучою думкою через усе кіно йде одна ідея: життя скороминуче і зрештою кожен залишається наодинці зі своїми проблемами, комплексами, якимись внутрішніми конфліктами. І для вирішення хоча б дещиці із них достатньо саме тихими думками вибудувати свій шлях і свої методи подолання тих труднощів, які надалі стануть черговим досвідом і, зрештою, черговою сторінкою життя.  

 

Довідково. Національний Тур «КІНО ПРОСТО НЕБА» реалізується Благодійним фондом «МХП – Громаді» у партнерстві з Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» та за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Партнерами Національного Туру «Кіно просто неба» є: Райффайзен Банк Аваль, Компанія «Делойт» в Україні, Українська кіноакадемія, UA: Суспільне мовлення, компанія «Вавілон», Еспресо TV.

 

Текст, фото – Віра Загородня


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь