A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА – СВОЇМИ РУКАМИ: ЗАПРОШУЄМО ДОЛУЧИТИСЯ ДО УЧАСТІ У ВСЕСВІТНЬОМУ ДНІ ПРИБИРАННЯ

Дата: 02.09.2021 15:01
Кількість переглядів: 390

Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» - це міжнародна соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон та благоустрою територій, очистки берегів. Акція традиційно відбудеться в третю суботу вересня в 24 регіонах України та 180 країнах світу - 18 вересня 2021 року о 10-й годині, з дотриманням карантинних норм та обмежень. Організатори закликають долучатися кожного.

Акція відбувасться з метою формування культури чистоти i дбайливого ставлення до довкілля, зменшення негативного впливу громадян на навколишнє середовище, розвитку всеукраїнського волонтерського pyxy, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові громад.

Організатори - Всеукраїнський молодіжний pyx «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Всеукраїнської асоціації громад, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

В акції беруть участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, засоби масової інформації, лідери думок та пересічні громадяни.

У межах підготовки акціі буде проведено робочі наради організаційних комітетів, онлайн навчання для координаторів та учасників, найбільшого прибирання країни та інші заходи.

Деталі в новинах на сайті www.letsdoitukraine.org.

 

Загальна ідея акції полягає в тому, щоб об’єднати громадян та зробити Україну чистою разом! У межах акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери?». Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами, відповідальним споживанням ресурсів, сортуванням в нашій країні, а також закликати людей до дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, плануються різні формати участі: колективні, групові, сімейні та індивідуальні прибирання з дотриманням соціальної дистанції, активізація можливості роздільного збору вторинної сировини й здача відсортованого в найближчий пункт прийому за допомогою Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини www.recyclingpoints.org. Зробимо Україну чистою разом!

 

Чому вам варто вийти на прибирання? За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 мільярди тонн сміття, а це приблизно по 800 грамів на людину.  Більшість відходів розкладається дуже довго. До прикладу, поліетилен перебуває на землі до 200 років, пластик — понад 500 років, а ïx спалення призводить до викиду важких металів, що руйнують озоновий шар. Грунтові води, омиваючи відходи, збирають у собі залізо, ртуть, цинк, свинець, барвники, пестициди, мийні засоби та інші хімікати.

 

Запрошуємо долучитися до участі у Всесвітньому дні прибирання усіх жителів населених пунктів громади, трудові колективи установ, підприємств та організацій, що діють на території Бобрицької сільської ради, працівників закладів освіти, школярів та студентів.

 

За інформацією Всеукраїнської асоціації громад

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь