Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

КРАЇНА СОНЯЧНИХ ЗНАНЬ ЗНОВУ ЗУСТРІЧАЄ ЮНИХ «ЧОМУЧОК»

Дата: 03.09.2021 22:43
Кількість переглядів: 455

У першовересневий ранок до всіх навчальних закладів, що розташовані у населених пунктах Бобрицької громади, радісно поспішали школярі – їх традиційно покликала у подорож країна сонячних знань. Серед галасливого загалу в усіх чотирьох комунальних закладах громади виділялася дещо стривоженими очима та легким острахом перед невідомим когорта цьогорічних «першачків», а їх цього року сіло за парти в нашій громаді аж тридцять п’ять!

 

Чого було найбільше на урочистих лінійках у всіх школах – то це квітів, дітей (звичайно!) і посмішок. У батьків, чиї діти йдуть у середні та старші класи, на лиці були посмішки від того, наскільки за літо підросли їхні діти, як гарно виглядають, та й зрештою – саме  того ранку їхні діти твердо обіцяли своїм батькам, що будуть старанно вчитися. У тих батьків, чиї діти пішли в останній – одинадцятий – клас, посмішки перемішувалися із несміливою сльозою гордості за своїх чад і водночас – сум від того, як вони швидко виросли і ось уже через десять місяців вони будуть іти в самостійне життя, а значить – відірвуться від батьківського крила.

 

На урочистостях в усіх навчальних закладах були присутні як представники Бобрицької сільської ради, так і місцеві благодійники. Усі вони вітали присутніх із традиційним Днем знань, що його святкують у перший день вересня, а ще - дарували школярам подарунки, бажали їм хороших оцінок, а слухняних та розумних вихованців – вчителям. Звичайно, були і привітання педагогам від школярів та дарування квітів.

 

«З кожним новим роком школа молодіє,

Бо приходять діти знову в перший клас,

І радіє сонце, і живе надія,

І щасливі зорі дивляться на нас», - лунало на кожному шкільному подвір’ї і віддзеркалювалися на обличчях усіх присутніх ті слова повагою і шаною до вчителів та вихователів і підтримкою юним «чомучкам», які знову прийшли до країни сонячних знань. А прикрасили свято подарунками для учнів перших класів представники Благодійного фонду «МХП – громаді», які вручали школярам рюкзаки, шкільне приладдя та грошові сертифікати на потреби шкіл. До речі, цей проект від «МХП – Громаді» реалізується у рамках програми «Школа – серце громади».

 

Місцеві фермери (приватні особи – підприємці) також долучилися до подарункової акції, вручивши школярикам свої подарунки. Так, у Литвинці дітям вручали подарунки депутати сільської ради і приватні підприємці В.Тертичний та А.Віхарєв, у Бобриці – підприємці Дерев’янки – Віта і Віталій, у Козарівці – депутат Бобрицької сільської ради Микола Фесенко, який передав школі в подарунок від депутата Черкаської обласної ради Олександра Воскобойніка чудовий пуфик (м’який предмет меблів, на якому зручно відпочивати).

 

Звичайно, був і традиційний виступ-напучування із побажаннями всіляких гараздів усім присутнім від Бобрицького сільського голови О.Штефан у Литвинці, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Л.Коробочки – у Грищинцях, секретаря Бобрицької сільської ради Л.Добровольської у Бобриці та керуючого справами виконавчого комітету М. Зоця  - у Козарівці.

 

Справедливо буде зауважити, що свято не набуло б таких масштабів ощасливлення дітлахів, якби не подарунки благодійників та допомога і безпосередня участь у підготовці навчальних закладів до роботи усіх, хто взяв собі за правило в житті робити світ кращим. Усім їм не втомлюються дякувати і Бобрицька сільська рада, і адміністрації кожної із шкіл, і самі вихованці та їхні батьки. Нехай усім вам, добрі люди, вертається добро сторицею і множиться у ваших серцях теплом та любов’ю.

 

Текст – Віра Загородня, фото – Ірина Петрович, Ірина Драгун, Тетяна Календюк, Микола Фесенко

   

    Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь