A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ: ДО ВІДОМА ЮРИДИЧНИХ ОСІБ, ЯКІ ЗАРЕЄСТРОВАНІ ТА ВЕДУТЬ ГОСПОДАРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ НА ТЕРИТОРІЇ БОБРИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Дата: 05.09.2021 09:13
Кількість переглядів: 421

Законом України від 06.12.2019 року №361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

 

Зазначений Закон №361-IX зобов’язує всі юридичні особи, які зареєстровані до набрання чинності цього Закону, подати державному реєстратору інформацію про їх кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичної особи протягом трьох місяців з дня затвердження форми та змісту такої структури власності. Тобто, до 11 жовтня 2021 року.

 

Кінцевий бенефіціарний власник (КБВ) – це фізична особа, яка прямо або опосередковано впливає на управління юридичною особою та володіє часткою у розмірі від 25 відсотків статутного капіталу юридичної особи.

 

В майбутньому інформацію про бенефіціара необхідно подавати протягом 30 робочих днів із дня виникнення будь-яких змін даних про юридичну особу. Крім того, починаючи з наступного 2022 року, після своєї державної реєстрації юридичні особи повинні щорічно підтверджувати відомості про кінцевого бенефіціарного власника. Це потрібно буде робити протягом чотирнадцяти календарних днів із моменту державної реєстрації.

 

Наприклад, юридична особа, яку було зареєстровано 12 липня 2012 року, має подати структуру власності до 11 жовтня 2021 року й підтвердити ці відомості у наступному році до 26 липня 2022 року.

 

Для внесення інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структури власності юридичної особи реєстратору подається:

 - заява;

- структура власності за формою та змістом, визначеними відповідно до законодавства;

 - витяг, виписка чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи – нерезидента в країні, її місцезнаходження, – у разі, якщо засновником юридичної особи є юридична особа – нерезидент;

 - нотаріально засвідчена копія документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, – для фізичної особи – нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, – для фізичної особи – резидента.

 

Слід зазначити, що несвоєчасне подання державному реєстратору передбаченої Законом про реєстрацію інформації про КБВ або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про КБВ є адміністративним правопорушенням, відповідальність за вчинення якого встановлена частиною шостою статті 16611 Кодексу про адміністративні правопорушення. Так, несвоєчасне подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи тягнуть за собою накладення штрафу від однієї (17 тис. грн.) до трьох тисяч (51 тис. грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Світлана Гормаш, начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Бобрицької сільської ради


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь