A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

МОЄ СЕЛО - НАЙКРАЩЕ МІСЦЕ НА ЗЕМЛІ: У БОБРИЦІ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛА

Дата: 08.09.2021 10:12
Кількість переглядів: 921

«…Нехай цвітуть про тебе співи,

Тебе люблю без краю я.

Мій край - веселий і щасливий -

Бобриця рідная моя», - лунали щирі і піднесено-патріотичні слова над селом Бобриця у суботу, 4 вересня ц.р., біля місцевого ліцею. Саме сюди зійшлися жителі села та приїхали гості, аби разом – у дружній великій родині – відзначити День села.

 

Розпочав пісенно-величальну естафету вітань односельців із подією нещодавно створений Бобрицький аматорський ансамбль «Горлиця». До речі, дебют самобутніх бобрицьких зірок сценічних помостів вдався на славу – захоплені односельці слухаючи «своїх горличок» радісно аплодували та підбадьорювали вигуками: «Молодці!».

 

- На нашому святі найпочеснішими гостями є велика родина мешканців села Бобриця – від найменшого її жителя до найповажнішого, - розповідали ведучі.

 

І радість усього свята розділили почесні гості, які почергово брали слово та вітали-бажали усім присутнім сонячних днів і долі щасливої, мирного неба і здоров’я міцного, а ще – щоб сіялося-родилося і в хліву плодилося, і в полі колосилося.

 

Першою до слова запросили Бобрицького сільського голову Олену Штефан, яка вітала всіх зі святом, бажаючи всілякого добра кожному, хто живе у Бобриці та завітав цього дня на захід. Разом із тим, Олена Василівна щиро дякувала всім благодійникам, які долучилися до процессу підготовки та організації Дня села, а також є постійними надійними помічниками та партнерами у справі розбудови рідного села, громади, України, а на святі вважалися почесними гостями. У числі таких почесних гостей першою вітала бобричан та всіх присутніх зі святом представник ПрАТ «Укргідроенерго» Світлана Глушенок. Саме завдяки старанням цього товариства Бобрицькій громаді було надано і продовжує надаватися як матеріальна допомога, так і консультативно-інформативні та дорадчі послуги. Зокрема, Бобрицька сільська рада у співпраці з ПрАТ «Укргідроенерго» (генеральний директор Ігор Сирота) та за його підтримки на сьогодні серед інших здобутків має напрацьований стратегічний план розвитку громади. Також саме завдяки ПрАТ «Укргідроенерго» вдалося виділити кошти в сумі 200 тисяч на ремонт сільської бібліотеки, яка вже невдовзі стане ще одним центром для змістовного відпочинку та спілкування бобричан. З метою відзначення вагомої заслуги цього товариства перед Бобрицькою громадою сільський голова Олена Штефан вручила подяку Світлані Глушенок.

 

Далі ведучі декламували:

«Щоб країна ввійшла в майбуття

Вільна, сильна, без чвар та війни,

Віддають найцінніше - життя,

України найкращі сини…»

Тема захисників-героїв, які самовіддано захищають незалежність рідної країни, боронячи її від загарбника на Сході, є невигойною раною всього народу і Бобриці зокрема. Так, у рядах української армії стали до боротьби за незалежністьУкраїни шістнадцять земляків. Сьогодні їх по праву вважають героями. Представник ТОВ «НВФ «Урожай», депутат Бобрицької сільської ради Ольга Галюк від імені громади вручала подарунки Ю.Гордому, О.Бугаю, Р.Литвину, С.Литвину, В.Румянцеву, В.Халамею, М.Сиволожському, С.Морозу, С.Підгайному, О.Хруленку, С.Тишкевичу, А.Хапугіній, Є.Гейку, Р.Сербіну, О.Жабенку, О.Індутному. Хвилиною мовчання вшанували всі присутні пам’ять тих, хто не повернувся із полів бою. Серед них – і Руслан Конюша, який народився на Луганщині, але знайшов останній спочинок саме на бобрицькій землі.

 

Подарунками цього дня відзначили і тих односельців, які були в рядах ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС: С.Бугая, П.Геращенка, В.Полішка, А.Зотька, В.Рівного, М.Пастернака, М.Марченка, М.Прохоренко, В.Прошака, В.Горбика, М.Соболя.

На святі пошанували родини бобричан, які багато років живуть у парі - у злагоді, мирі, любові і взаєморозумінні. Серед них – родини Мінчуків Віктора Миколайовича та Вікторії Миколаївни і Грибів Віктора Володимировича та Наталії Михайлівни.

 

Привітали також і родини, які цього року святкували своє срібне весілля.

«…Бобриця - лагідна і мила,

Водночас - велична і проста.

Ти мене з дитинства полонила,

Ти навчила радості й добра.

Я зросла, не знаючи печалі,

Мов трава безжурна, степова,

Тут мене з дитинства колисали

Шепіт нив і тиша степова», - присвячували вірші рідному селу ведучі, таким чином вітаючи найстаріших жителів села. З поміж них – Анастасію Степанівну Краєву, Ганну Федорівну Котлюбу, Марію Іванівну Мушкало та Олену Максимівну Коваленко.

Привітали на святі й Івана Олексійовича Кравченка - іменинника, який саме цього дня святкував 70-річчя.

 

Потішилися всі разом бобричани і за ті родини, яким цього року лелеки принесли діточок. «Село не старіє, а молодіє з кожним роком», – перемовлялися між собою глядачі дійства. А ведучі уже називали імена наймолодших жителів села: Єви Ситник, Олівії Ясковець, Анни Кияниці та Владислава Кирильця.

 

Привітали і багатодітні бобрицькі родини, зокрема, їх невтомних матерів - Тетяну Ганенко, Марину Кикоть, Наталію Мартиненко, Тетяну Місьонг, Леонілу Сліпченко, Інну Фурсу, Ірину Хруленко. «Бажаєм, щоб за те, що вклали ви,

Сторицею вам діти заплатили,

Щоб зігрівали вас вони теплом,

І рідний дім, і вас завжди любили.

Нехай в оселі завжди сміх луна,

І внуків, правнуків хай зустрічає хата,

І радості, і ніжності, й тепла

Нехай Господь вам принесе багато», - бажали односельці.

Із щиросердечними вітаннями і побажаннями в честь свята від губернатора Черкаської області Олександра Скічка до бобри чан звернувся начальник Управління соціального захисту населення Черкаської райдержадміністрації Сергій Коваль, який за дорученням голови Черкаської РДА Валерії Бандурко відвідав свято. Також із вітаннями перед присутніми виступили директор Філії «Канівська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» Василь Гринь, депутат Бобрицької сільської ради, керівник громадської приймальні депутата Черкаської обласної ради Олександра Воскобойніка Микола Фесенко, міський голова м.Золотоноша Віталій Войцехівський та президент Благодійного Фонду «Розвиток обдарованих дітей» Юлія Гершун.

 

Тішили глядачів своїми піснеспівами аматорський вокальний ансамбль «Наддніпряночка» Григорівського сільського клубу (художній керівник Олександр Павленко) та аматорський вокальний ансамбль «Вербиченька» Грищинецького сільського Будинку культури (художній керівник Костянтин Сторчоус).

Програма свята виявилася досить насиченою. Серед різних локацій вирізнялася колоритом, широким польотом фантазії та різнобарв’ям щедрих дарунків матінки-землі конкурс-виставка «Моє село – моя маленька батьківщина». Також на святі відзначили і ті родини, які завітали на захід у вишиванках, провівши конкурс «Моя родина у вишиванці».

 

Із цікавістю бобричани і гості заходу зупинялися та роздивлялися фото-подорож у часі «Стежками рідного села», упізнаючи у героях деяких світлин себе самих чи своїх рідних, близьких. По-домашьому теплою і затишною для кожного відвідувача свята була фотозона, що її з любов’ю прикрасила рушниками та дарунками бобрицьких городів місцеві дизайнерки, працівниці Бобрицької сільської ради Юлія Сіленко та Тетяна Календюк. Тішилися всім потрібним у домашньому господарстві речам, що їх вигравали всі бажаючі в святковій лотереї, розіграш якої проводився під час усього святкування. Без виграшу не залишився жоден, хто придбав цього дня лотерейний квиток. «На те вона і безпрограшна!» - жартували, вітаючи із виграшами реалізатор квитків Наталія Сиволожська та куратор проекту Таїса Прошак.

 

Своєрідними бобрицькими родзинками під час відзначення Дня села стали селфі-зона «Я люблю Бобрицю» та частування усіх святковим короваєм, яким щедро пригощала усіх святкуючих сама сільський голова Олена Штефан. Допомагали їй у цій відповідальній справі керуючий справами Бобрицької сільської ради Микола Зоць, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Анна Бабенко та директор Інклюзивно-ресурсного центру Юлія Арсеєнко. Особливої втіхи місцевій дітлашні додавали забавки, що їх люб’язно було забезпечено коштом Благодійного фонду "МХП - Громаді", - на надувній гірці та батуті, а також розваги з аніматорами, смакування солодкою ватою та модні прикрашання від майстрів татуажу Людмили Двигун і Наталії Туз. Чудові звукові рішення протягом всього святкування за режисерським пультом забезпечувала Тетяна Козодой.

 

А після святкового концерту всі разом пригощалися неймовірно смачнющою кашею, варениками, тушеною курочкою та смаженою рибою. Підкріпившись смаколиками, стали дружно до танців. Веселилися бобричани і гості до пізнього вечора, а підсумували захід святковим салютом.

«Бажаєм здоров’я і щастя в усьому,

Сімейного затишку рідному дому,

Наснаги в роботі і в справах - везіння,

Крім того, достатку, а також терпіння.

Нехай же всього у вас буде багато,

І радість щодня в вашім домі луна.

Найменша дрібниця стане приводом свята

А в серці завжди розквітає весна», - щиро дякуючи всім, хто долучився до підготовки та проведення заходу, бажала сільський голова Олена Штефан, висловлюючи думку і організаторів свята, і учасників. При цьому – не вказувала конкретно і поіменно благодійників, але пам’ятаючи про кожного і бажаючи і їм, і всім жителям та гостям села щедрої на приємності долі та довгих років життя.

 

…Слалася того дня Бобрицею хвиля по-родинному теплого свята, розливалися в серці кожного її жителя до щему рідні слова:

«Хай ніжні трелі солов’я доносяться з діброви,

Хай ваші родичі, сім’я будуть живі і здорові.

Хай Господь Бог благословить святковий стіл у хаті,

І хай ніхто не боронить, щоб ви були багаті.

Хай буде мирним небокрай, хай сонце в небі сяє.

І чарка, й шкварка, й коровай, і хай душа співає.

Хай лине пісня над селом, хай колосяться ниви.

Комори повняться добром, і будьте ви щасливі!»…

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь