A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: РОЗГЛЯДАЛИ НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДИ

Дата: 11.09.2021 10:56
Кількість переглядів: 425

У п’ятницю, 10 вересня 2021 року, у Бобрицькій сільській раді відбулася позачергова – чотирнадцята - сесія сільської ради.

 

На розгляд сесії виносилися нагальні питання, що потребували невідкладного розгляду. Серед них – «Про схвалення прогнозу бюджету Бобрицької сільської територіальної громади на 2022-2024 роки», «Про внесення змін до рішення від 22.12.2020 №4-14/ VІІІ «Про бюджет Бобрицької територіальної громади на 2021 рік» та «Про надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність Бобрицької сільської ради Черкаської області земельних ділянок загальною площею 63,6905 га».

 

Сесійне засідання розпочали із організаційних питань – привітань іменинникам, які відзначали День народження у міжсесійний період, тощо. Також надали слово депутату Бобрицької сільської ради, голові Громадської організації «Рідна Черкащина», почесному громадянину Канівщини Миколі Фесенку. Він вручив своєму колезі - депутату Василю Тертичному - Знак Народної пошани та медаль «30 років Незалежності України» за благодійну та громадську діяльність задля розвитку Черкащини.

 

Далі депутати розглянули питання про схвалення прогнозу бюджету Бобрицької сільської територіальної громади на 2022-2024 роки. Із доповіддю з цього питання виступила начальник фінансового відділу Лідія Сасько. Так, за її словами, прогноз бюджету Бобрицької територіальної громади на 2022- 2024 роки (далі – Прогноз) розроблено на основі положень Бюджетного кодексу України та Податкового кодексу України, ґрунтується на положеннях Програми діяльності Кабінету Міністрів України, Цілей сталого розвитку України на період до 2030 року, Стратегії економічної безпеки України на період до 2025 та складено відповідно до прогнозних та   програмних документів економічного і соціального розвитку країни та громади, регіональних та державних цільових програм. Метою прогнозу є запровадження середньострокового бюджетного прогнозування для встановлення взаємозв’язку між стратегічними цілями розвитку громади та можливостями бюджету. Прогноз бюджету Бобрицької територіальної громади на 2022-2024 роки зорієнтований на формування сприятливого економічного середовища, забезпечення збалансованості та стабільного функціонування бюджетної системи громади, стимулювання інноваційно-інвестиційної складової економіки громади, встановлення взаємозв’язку між соціально-економічними цілями розвитку регіону і можливостями бюджету.

 

На території  територіальної громади здійснюють господарську діяльність суб’єкти підприємницької діяльності. Основні напрями діяльності – с/г виробництво, вирощування свіжих шампіньйонів, виробництва компосту та покрівельної суміші, вирощування птиці та  роздрібна торгівля. Економічний потенціал громади характеризується високим рівнем розвитку виробництва з перевагою сільських господарств. Ключові (бюджетоутворюючі) підприємства, що здійснюють господарську діяльність на території Бобрицької  територіальної громади: Агрофірма ТОВ «НВФ «Урожай»ТОВ «КУРКУЛЬ  МІЛК», ФГ «ЮГ- АГРОСТІМ», ПП «Коритищанське», СТОВ  «Піщальники» - вирощування ріпака, кукурудзи, озимої пшениці, ярого ячменю, соняшника і сої; ПРАТ «Укргідроенерго»; ПРАТ «Миронівський хлібопродукт», ПРАТ Миронівська птахофабрика» - розведення свійської птиці, виробництво мяса курчат-бройлерів, рослинництво, вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур; ТОВ "Віджи Фармінг" виробництво шампіньйонів: вирощування і переробка; консервування під торговою маркою ВЕРЕС, виробництво: компост для вирощування шампіньйонів, покривні суміші, торгівля: компост в брикетах; грибний міцелій відомих європейських виробників; ТОВ «Лайф Енерджі» виробництво та торгівля електроенергією.

 

Стимулюючими факторами у нарощуванні економічного потенціалу у 2022-2024 роках мають стати: 1) у сфері розвитку  туризму: створення етнопоселення Бучак; будівництво дитячого табору відпочинку; створення рекреаційних зон, кемпінгів, причалу для яхт та річкового порту для малих водохідних суден;    2) у сфері розвитку і підтримки  підприємництва: створення індустріального парку; будівництво тепличних комплексів; будівництво тваринницького комплексу; 3) у сфері будівництва: будівництво Бучацької ГАЕС; будівництво котеджного містечка та дитячого садка; будівництво і створення будинку для людей похилого віку, 4) будівництво вітрогенераторної електростанції.

 

Детальніше ознайомитися з сесійним рішенням щодо прогнозу бюджету Бобрицької сільської територіальної громади на 2022-2024 роки можна на офіційній сторінці Бобрицької сільської ради в розділі «Архів документів» у встановлений законом термін.

 

Наступним питанням, що його розглядали на сесійному засіданні депутати, було внесення змін до рішення від 22.12.2020 №4-14/ VІІІ «Про бюджет Бобрицької територіальної громади на 2021 рік». Пояснення з цього питання присутнім надала начальник фінансового відділу Лідія Сасько. Депутати вирішили внести зміни до вищезгаданого рішення, зокрема, визначити на 2021 рік: доходи бюджету  територіальної громади у сумі 48 672, 86 тис. грн., у тому числі доходи загального фонду бюджету територіальної громади 48 001, 97 тис.грн. та доходи спеціального фонду бюджету територіальної громади – 670, 890 тис. грн. Видатки бюджету територіальної громади встановити у сумі 51 956,714 тис. грн., у тому числі видатки загального фонду бюджету територіальної громади – 50 689,323 тис. грн. та видатки спеціального фонду бюджету територіальної громади –1 267,391 тис. грн.; дефіцит за загальним фондом бюджету територіальної громади у сумі – 2 687,353 тис. грн.; дефіцит за спеціальним фондом бюджету територіальної громади у сумі  596,501 тис. грн.; оборотний залишок бюджетних коштів бюджету об’єднаної територіальної громади у розмірі 30,166 тис. грн.; резервний фонд бюджету територіальної громади у розмірі 101,600 тис. грн. Пункт 5 вирішили викласти у новій редакції: «5. Затвердити розподіл витрат бюджету об’єднаної територіальної громади на реалізацію місцевих програм у сумі 19 511 371 гривня».

 

Далі депутати розглянули питання про надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність Бобрицької сільської ради Черкаської області земельних ділянок загальною площею 63,6905 га, /01.01/ для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходяться на праві власності у Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Канівського району, на підставі добровільної відмови.

 

Розгляд цього питання викликаний заявою Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Канівського району від 16.08.2021. №79/01-06 та зумовлений реорганізації цієї установи, яку заплановано до кінця цього року. У зв’язку з цим депутати вирішили надати згоду на безоплатне прийняття у комунальну власність Бобрицької сільської ради Черкаської області земельних ділянок загальною площею 63,6905 га, (01.01 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва), що розташовані  в адміністративних межах Бобрицької сільської ради Черкаської області (за межами населеного пункту) та знаходяться на праві власності у Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Канівського району. Відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Бобрицької сільської ради доручено здійснити необхідні дії для підготовки договору про передачу земельних ділянок до комунальної власності Бобрицької сільської ради Черкаської області.

 

Організацію виконання рішення покладено на Бобрицького сільського голову О.Штефан та начальника відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Бобрицької сільської ради О.Підгайного. Контроль за виконанням цього рішення буде здійснювати постійна депутатська комісія з питань промисловості, підприємництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, містобудування, земельних відносин та охорони природи.

 

Текст, фото – Віра Загородня


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь