A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

КОМФОРТ, БЕЗПЕКА, НОВІ МОЖЛИВОСТІ: В ОБЛАСТІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КОНЦЕПТ СТРАТЕГІЇ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЧЕРКАЩИНИ

Дата: 11.09.2021 12:29
Кількість переглядів: 419

За повідомленням Прес-служби ОДА Концепт Стратегії розвитку цифрової трансформації Черкащини презентували 10 вересня 2021р. в Черкасах. Це відбулось в приміщенні соціального коворкінгу, який нещодавно відкрили в обласному центрі.

 

Тут за участі заступниці міністра цифрової трансформації Валерії Іонан, представників обласної та міської влади й громадської організації Digital Cherkasy відбулось обговорення Стратегії. У подальшому  її доопрацюють, враховуючи надані потому ідеї та пропозиції.

За словами пані Валерії, яка так само долучилась до розроблення Стратегії, її концепт – це основні вектори, за якими пропонують розвиток Черкаської області в напрямку цифрової трансформації:

«Сьогодні ви побачите візію, мету, пропозиції стратегічних та операційних цілей, над якими працювала ціла команда», – сказала заступниця Міністра та додала, що надалі будуть розглянуті й враховані пропозиції від громадськості й висловила переконання, що в майбутньому все вдасться реалізувати.

Водночас заступник очільника області Сергій Свєрчков детально розповів про напрацьовану Стратегію, зокрема основні пріоритети, цілі тощо. Також він поінформував про стан цифрової трансформації регіону в різних сферах: інфраструктурі, медицині, культурі, туризмі, освіті.

«Ми розробили Стратегію цифрової трансформації, адже прагнемо, щоб наша область стала цифровим регіоном України, який забезпечуватиме сталий ріст освіти та інновацій, аграрного господарства, промисловості, доступу до ринків, нарощування людського потенціалу через розвиток цифрової економіки», – сказав Сергій Сверчков.


Заступник голови презентував стратегічні цілі цифровізації Черкащини до 2024 року та розповів,  про перші  три кроки для її досягнення:

  1.       Доступ до Інтернету та є-послуги
  2.       Рівні можливості для цифрової грамотності та освіти
  3.       Е-гов та Е-демократія.
  4. «Ми хочемо, щоб Черкаська область була серед лідерів в Україні та цифровим кейсом у світі, де успішно розвиваються громади, де комфортно жити і можна зручно отримати будь-яку послугу чи розпочати свою справу онлайн», – сказав Сергій Сверчков.

 

Нагадаємо, соціальний коворкінг у Черкасах розташований на вул. Шевченка, 277. Від сьогодні кожен черкащанин може безоплатно забронювати робоче місце чи відвідати бізнес-подію.

 

https://ck-oda.gov.ua/novyny-cherkaskoyi-oblasti/komfort-bezpeka-novi-mozhlivosti-v-oblasti-prezentuvali-koncept-strategiyi-cifrovoyi-transformaciyi-cherkashhini/

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь