A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У ПОТАПЦЯХ ВІДЗНАЧАЛИ ДЕНЬ СЕЛА

Дата: 12.09.2021 15:08
Кількість переглядів: 590

У суботу, 11 вересня ц.р., на майдані біля місцевої школи жителі села Потапці та гості заходу святкували День села.

«…Щоб родила щедро нива,

 Щоб у хаті все було, як слід,

 Щоб довіку був щасливий

Український славний рід!» - ці слова стали своєрідним девізом заходу.

 

Урочистості розпочали із вітального слова Бобрицького сільського голови Олени Штефан та Потапцівського сільського старости. Щирі привітання та побажання всіляких гараздів того дня звучали не лише з імпровізованої сцени, а й між односельцями-учасниками святкування.

 

Як і було анонсовано в оголошеннях, на святі був чудовий святковий концерт, який талановито представили глядачам місцеві аматори сценічних помостів. Оплески та вигуки: «Молодці!» - то найбільша похвала самобутнім артистам.

 

Усі бажаючі зробити світлини на згадку про святкування мали для цього всі можливості – чудова фотозона із символічною назвою «Моє рідне село…» стала гармонійним доповненням врочистого майдану.

 

Чи не найбільше задоволення цього дня отримала місцева дітлашня – для них працювали надувна гірка, батут, їх пригощали солодкою ватою та поп-корном.

 

Протягом усього святкового заходу односельцям дарували подарунки від імені Бобрицької сільської ради, Благодійного фонду «МХП – Громаді» та ТОВ «НВФ «Урожай». Цю місію на відмінно виконала депутат Бобрицької сільської ради, представник ТОВ «НВФ «Урожай» Ольга Андріївна Галюк.

 

Надали слово для виступу на святі керівнику СТОВ «Піщальники» Євгенію Кривохижі та Золотоніському міському голові Віталію Войцехівському.

Усі присутні пом’янули хвилиною мовчання свого земляка Олександра Івановича Мороза та всіх синів України, які загинули в боях за рідну землю в зоні АТО.

 

«…Село моє в пахучім цвіті

Мені всміхається здаля.

Для мене ти – одне на світі,

Бо тут – мій край, моя земля…» - такими словами розпочали ведучі частину врочистостей, у якій привітали зі святом своїх односельців-довгожителів, матерів багатодітних родин, матерів-героїнь, а також відзначили місцевих молодих талантів та активістів села, а також родину золотих ювілярів подружнього життя. Так, у номінації «Найстаріші жителі села» привітання і подарунки отримували М.К. Сульженко (97 років), Г.А. Білоус (93 роки), К.П. Антоненко (93 роки), Н.І. Цвєткова (92 роки) та А.Т. Закузенний (92 роки).

 

Своєрідною родзинкою свята був танець закоханих сердець, які прожили разом півстоліття, – подружжя Василя Івановича та Ольги Василівни Маслів. Односельці підтримували їхній танець оплесками та вигуками: «Гірко!»

 

Відзначили на святі і сільських активістів, які завжди прийдуть на допомогу у скрутну хвилину, проявивши власну ініціативу у вирішенні будь-яких питань побутового, технічного, соціального характеру, - О.Ф. Кравченка, М.В. Козодой, В.В. Трепет, М.М. Хоменка, Л.Я. Тимошицьку.

 

Молоді потапцівські таланти теж цього дня отримували подяки-вітання та подарунки. Серед них – Дарія Козодой та Діана Бойко. Представників активної молоді – Аліну Оруджову, Андрія Білоуса, Анну Яковець та Сергія Майстренка – також привітали подарунками.

 

Учасникам бойових дій в зоні проведення АТО на Сході України дякували всі односельці – за мир, спокій, впевненість у тому, що маємо справжніх захисників Вітчизни. Вітали потапцівці Р.В. Гриба, В.С. Баженова, М.М. Хоменка, Д.М. Троненка та Д.Д. Коваленка.

 

Вручали цього дня подарунки і потапцівським матерям-героїням Т.М. Вишняковій, Н.В. Пацалюк, Г.М. Оруджовій, П.Н. Пилюзі та Л.С. Гребеніченко, а також матерям багатодітних родин – В.М. Пивовар, М.В. Гребеніченко, Л.Д. Кучі, М.М. Мяловській та О.Ю. Сіранчук.

 

«Наш щедрий край, багатий край,

Старі прикмети має,

 На рушникові коровай гостей своїх вітає.

Наш щедрий край, багатий край,

А в нім робочі люди –

Хай буде сіль і коровай, тепло в родинах буде!» - звучали слова ведучих і всіх присутніх на святі частували смачним короваєм. А ще – щиро дякували всім, хто долучився до підготовки, організації та проведення такого по-справжньому сімейного свята для жителів сіл Потапці, Лазірці, Райок, Черниші та Пищальники.

 

Була на святі й безпрограшна лотерея, і частування гостей смаколиками, і дискотека. Святкували потапцівці дружньою родиною до пізнього вечора.

 

Текст, фото – Віра Загородня

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь