Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ БОБРИЦЬКОЇ ГРОМАДИ: ВПЕВНЕНИЙ РУХ ВПЕРЕД ЗАВДЯКИ ПАРТНЕРСТВУ

Дата: 16.09.2021 19:24
Кількість переглядів: 450

Діяльність органів місцевого самоврядування неможлива без підтримки з боку партнерів – тих підприємств, установ та організацій, що діють у межах тієї чи іншої територіальної громади. Саме завдяки партнерству вдається втілити багато задумів задля поліпшення інфраструктури громади, підвищення рівня життя кожного її жителя, зрештою – це загальна міць держави. Розвиток громади має відбуватися за попередньо визначеною стратегією. Саме такий план розвитку та розбудови Бобрицької громади було створено спільними зусиллями учасників двох сесій із розробки стратегії соціально-економічного та культурного розвитку громади на найближчу перспективу. Навчання і водночас практичну роботу в цьому напрямку координував Р.Бахтиєв. Вагому допомогу для створення документа надало ПрАТ «Укргідроенерго» (генеральний директор Ігор Сирота). Ми запитали в учасників сесій з розробки стратегії їхню думку з цього приводу. Ось ці відповіді.

 

Катерина Горохова, Литвинецький сільський староста:

  • Як на мене, розробка стратегії розвитку громади зібрала докупи всі найкращі ідеї, які кожен із нас, як представник громад окремих населених пунктів, виношували і не могли придумати, як їх втілити. Звичайно, для їх втілення в життя потрібно буде досить багато коштів і старань. Впевнена – з часом та за активної підтримки партнерів всі задумки таки будуть втілені на благо наших земляків. Принаймні, я особисто хочу бачити свою громаду вже у найближчі 5-10 років розвиненою, самодостатньою, матеріально забезпеченою, з найвищим рівнем життя кожного, хто проживає на цій території, з покращенням демографічного стану, а найголовніше – хотілося б, щоб усі ми були задоволені результатом такого руху і розвитку кожного населеного пункту. Думаю, що з початком будівництва Канівської ГАЕС наша громада отримає неабиякий потенціал для розвитку - як фінансово-економічний, так і соціально-побутовий. Це, переконана, найкращі інвестиції, які можуть бути. Хотілося б подякувати керівництву ПрАТ «Укргідроенерго» за плідну співпрацю та побажати наполегливості, реалізації задумів і планів, державної підтримки їхніх проектів.

 

Людмила Коробочка, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Бобрицької сільської ради:

  • На мою думку, розроблена стратегія розвитку громади – це план із конкретно визначеними орієнтирами та обсягами певних робіт задля повноцінного розвитку нашої громади. Розроблена нами стратегія на перспективу зробить громаду зрозумілою для партнерів та інвесторів, дасть сталість громаді у її розвитку, розставить у ньому опорні точки, створить нові можливості і, зрештою, спростить процедури прийняття того чи іншого важливого для громади рішення.

Розроблена стратегія соціально-економічного та культурного розвитку Бобрицької громади на найближчі роки дозволить включити громадськість до процесу місцевого управління, збільшить транспарентність місцевої влади та її підконтрольність громаді. Це, у свою чергу, сприятиме ефективному використанню коштів місцевого бюджету, спрямуванню ресурсів на вирішення першочергових проблем розвитку громади та зростанню фінансової самостійності нашої сільської ради як органу місцевого самоврядування.

Одним із пунктів розвитку нашої громади є будівництво Канівської ГАЕС. Думаю, це закономірний процес – будівництво стратегічного об’єкту загальнонаціонального масштабу буде максимально ефективним у плані покращення життя громади, де розташований сам об’єкт. Хочеться подякувати керівництву ПрАТ «Укргідроенерго» за партнерську співпрацю і побажати всьому товариству подальшого процвітання, втілення всіх задумок, спрямованих на покращення життя наших співгромадян, розуміння та підтримки на всіх рівнях – від місцевих жителів до найвищих посадовців. 

 

Олена Штефан, Бобрицький сільський голова:

  • Приватне акціонерне товариство «Укргідроенерго» для нашої громади є повноцінним партнером, діяльність якого спрямована на поліпшення та розвиток і нашої – Бобрицької – громади. Його керівник – генеральний директор Ігор Сирота – завжди відгукується на наші прохання про допомогу чи підтримку. Так, завдяки співпраці з Укргідроенерго у Комунальному закладі «Грищинецький ліцей» було проведено ремонт санітарних приміщень, також на потреби бобрицьких вчителів і школярів було передано інтерактивну дошку, мікрофони, виділено кошти на ремонт шкільної бібліотеки. Найближчим часом за допомогою та підтримкою саме цього партнера нам удасться втілити в життя проект зі створення сільської бібліотеки та так званого діджитал-клубу, де можна буде і поспілкуватися, і почитати щось, і, під’єднавшись до інтернету, поспілкуватися із рідними чи знайомим з інших країн чи й континентів, а також зробити замовлення на товари в інтернет-магазинах та здійснити оплату за замовленням. Жителі наших населених пунктів підтримують початок будівництва Канівської ГАЕС. Пригадується, великий Тарас Шевченко писав: «І оживуть степи, озера…» Впевнена, якби він був живий, то цей проект він би схвалив, адже це будівництво буде однозначно корисним як нашій громаді, так і кожному її жителю, так і всій нашій Україні. Найперше, що наша громада отримає від початку будівництва Канівської ГАЕС, – це новий шлях до самого об’єкта будівництва. Наразі товариство вже виготовило проектну документацію на його будівництво, проводиться її експертиза.

Ми дякуємо генеральному директору ПрАТ «Укргідроенерго» Ігору Сироті, а також заступнику начальника відділу екологічного супроводу реалізації проектів цього товариства Світлані Глушенок за підтримку і допомогу в створенні стратегічного плану розвитку, а також керівнику «Студії соціальных технологій «Garnet» (м.Київ) Руслану Бахтиєву за систематизацію наших задумів і формування їх в одну стратегію соціально-економічного та культурного розвитку нашої громади. Ця подія стала своєрідною точкою відліку для Бобрицької громади, адже саме завдяки розробці такої стратегії на найближчі роки тепер усі разом маємо конкретно визначені орієнтири щодо перспективного розвитку громади. Сподіваємося, наша партнерська співпраця принесе позитивні результати і ми будемо взаємно корисними в плані розвитку території та всієї України в цілому. 

 

Текст – Віра Загородня, фото – Наталія Березенко, Микола Зоць, Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь