A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: РОЗГЛЯДАЛИ ПИТАННЯ ОСВІТИ, БЮДЖЕТУ ТА ЗЕМЛІ

Дата: 23.09.2021 21:53
Кількість переглядів: 529

Сьогодні, у четвер, 23.09.2021 року, в адмінприміщенні Бобрицької сільської ради відбулася 15 сесія VIIІ скликання. На порядок денний було винесено близько ста питань.

 

До початку розгляду питань присутні разом із депутатом Бобрицької сільської ради, головою Громадської організації «Рідна Черкащина», почесним громадянином Канівщини Миколою Фесенком привітали депутата Миколу Пустового із відзнакою - Знаком Народної пошани та медаллю «30 років Незалежності України», якою було відзначено благодійну та громадську діяльність задля розвитку Черкащини відомого на теренах Канівщини господарника, Почесного громадянина Канівщини та керівника СТОВ «М.П. Пустовий».

 

Першим із порядку денного депутати сільської ради розглянули питання про внесення змін до Положення про комісію з питань захисту прав дитини Бобрицької сільської ради. Із цього питання доповідала начальник служби у справах дітей Н.Харитоненко. Депутати своїм рішенням вирішили внести зміни до Положення про комісію з питань захисту прав дитини Бобрицької сільської ради, затвердженого рішенням сесії від 22.02.2021 року № 7-6/VIII «Про утворення комісії з питань захисту прав дитини Бобрицької сільської ради, затвердження Положення про комісію та персональний склад комісії», виклавши пункт 2.5 розділу 2 «Завдання, права та обов’язки» Положення в такій редакції: «…розглядає питання щодо забезпечення прав і найкращих інтересів дітей, влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування, і соціальної підтримки їх сімей відповідно до визначених потреб із забезпеченням: врахування думки дитини, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити, та підстав для її влаштування/зарахування на цілодобове перебування до зазначеного закладу, умов проживання сім’ї дитини; розроблення та здійснення заходів щодо забезпечення надання дітям, влаштованим/зарахованим на цілодобове перебування до зазначених закладів, та їх сім’ям необхідних освітніх, медичних, соціальних, реабілітаційних послуг; розроблення та схвалення рекомендацій сім’ям дітей, влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування до зазначених закладів, щодо подолання причин виникнення потреби в такому влаштуванні/зарахуванні». Контроль за виконанням цього рішення здійснюватиме постійна комісія сільської ради з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності та етики.

 

Далі з поясненнями по питанню про затвердження мережі закладів дошкільної, загальної середньої освіти Бобрицької сільської ради на 2021-2022 навчальний рік виступила начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Анна Бабенко. Після пояснень Анни Миколаївни депутати вирішили з метою подальшого функціонування закладів дошкільної, загальної середньої освіти у 2021-2022 навчальному році затвердити мережу закладів загальної середньої освіти у таких обсягах: заклади загальної середньої освіти І-ІІІ ст. – 3 одиниці, заклади загальної середньої освіти І ст. – 1 одиниця, класів та учнів: 1-4 класи: 13 класів – 125 учнів; 5-9 класи: 14 класів – 156 учнів; 10-11 класи: 6 класів – 38 учні. Всього разом до мережі входить 4 заклади, 32 класи, 305 учнів. Також депутати затвердили профільне навчання у закладах загальної середньої освіти за такими напрямками: профіль «Історичний профіль» 1 клас (11-й) - у КЗ «Литвинецький ліцей», профіль «Українська мова та література» 3 класи (10-й, 11-й) - у КЗ «Грищинецький ліцей» та 10-й клас у КЗ «Литвинецький ліцей». Також депутати погодили відкриття третьої (різновікової - для дітей раннього віку) групи у дошкільному структурному підрозділі «Дзвіночок» КЗ «Грищинецький ліцей». Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію сільської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку, сфери послуг, освіти, культури, молоді, фізкультури та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення.

 

Далі депутати розглядали питаня «Про затвердження ліквідаційного балансу Комунального закладу «Потапцівський ліцей» Бобрицької сільської ради Черкаської області (код ЄДРПОУ 33369583)». Доповідала з цього питання начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту А.Бабенко. Після короткого пояснення депутати вирішили на підставі чинного законодавства та згідно з рішенням 11 сесії VIII скликання від 28 травня 2021 року «Про припинення шляхом ліквідації Комунального закладу «Потапцівський ліцей» Бобрицької сільської ради Черкаської області (код ЄДРПОУ 33369583)» затвердити вищезгаданий ліквідаційний баланс. Ліквідаційній комісії доручено вжити організаційно-правових заходів, передбачених чинним законодавством України щодо завершення процедури ліквідації.

 

В обговоренні наступного за порядком денним питання – «Про визначення дати святкування «Дня територіальної громади», за словами доповідачки - начальника відділу освіти, культури, молоді і спорту Анни Миколаївни Бабенко – брали участь очільники усіх старостатів сільської ради. Відтак, із метою створення умов для розвитку культури, сприяння відродженню осередків традиційної народної творчості, національно-культурних традицій населення громади, художніх промислів і ремесел – саме так зазначено в рішення щодо цього питання – депутати вирішили відзначати в останню суботу серпня День Бобрицької територіальної громади. Також цим рішенням встановлено, що святкування Днів сіл, що входять до складу Бобрицької територіальної громади, проводитимуться у такі дати: село Потапці – друга субота липня; села Козарівка та Синявка – друга субота серпня; село Тростянець – третя субота серпня; село Грищинці – друга субота вересня; село Григорівка – третя субота вересня; село Литвинець – перша субота жовтня; село Курилівка – друга субота жовтня; село Пшеничники – остання субота жовтня.

 

Далі депутати, розглянувши наступне питання та вислухавши пояснення начальника фінансового відділу Лідії Сасько, внесли зміни до рішення сільської ради від 22.12.2021р. №4-14/VІІІ «Про бюджет Бобрицької територіальної громади на 2021 рік». Зокрема, депутати вирішили внести зміни до рішення сільської ради від 22.12.2020р. № 4-14/VIIІ «Про бюджет Бобрицької територіальної громади на 2021 рік» (зі змінами від 22.02.2021р. №7-13/VIIІ; від 23.03.2021р. №8-8/VIII; від 28.04.2021р. №10-9/VIII; від 28.05.2021р. №11-7/VIII; від 29.06.2021р. №12-4/VIII; від 09.08.2021р. №13-2/VIII; від 10.09.2021р. №14-1/VIII;). Зокрема, рішенням визначено на 2021 рік: доходи бюджету територіальної громади у сумі 49 004 760 грн., у тому числі доходи загального фонду бюджету територіальної громади 48 327 570 грн. та доходи спеціального фонду бюджету територіальної громади – 677 190 грн.; видатки бюджету територіальної громади у сумі 52 324 614 грн., у тому числі видатки загального фонду бюджету територіальної громади – 51 014 923 грн. та видатки спеціального фонду бюджету територіальної громади – 1 309 691 грн.; дефіцит за загальним фондом бюджету територіальної громади у сумі 2 687 353 грн.; дефіцит за спеціальним фондом бюджету територіальної громади у сумі 632 501 грн.; оборотний залишок бюджетних коштів бюджету громади у розмірі 30166 грн., що становить 0,1% видатків загального фонду бюджету громади, визначених цим пунктом; резервний фонд бюджету територіальної громади у розмірі 101600 грн., що становить 0,65% видатків загального фонду бюджету територіальної громади, визначена цим пунктом. Також депутати затвердили розподіл витрат бюджету територіальної громади на реалізацію місцевих програм у сумі 19 834 371 грн. Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію сільської ради з питань планування фінансів, бюджету і соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Далі на сесії розглядалося питання «Про внесення змін до Положення «Про відділ соціального захисту населення». Із цього питання пояснення присутнім надавала начальник відділу соціального захисту населення Наталія Малюк. Депутати вирішили внести зміни до п.2 Положення про відділ соціального захисту населення, затвердженого рішенням Бобрицької сільської ради від 26.01.2021р. №6-11/VІІІ, додавши п.п.2.14 такого змісту: «2.14 Здійснює видачу посвідчень батькам та дітям з багатодітної сім’ї». Контролюватиме виконання цього постійна комісія сільської ради з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності та етики.

 

Пояснення з наступного питання – «Про присвоєння старості Грищинецького старостинського округу рангу посадової особи місцевого самоврядування» присутнім надав керуючий справами виконавчого комітету Микола Зоць. За його словами, питання носить швидше технічне питання та пов’язане із змінами в законодавстві, що відбулися останнім часом. Відтак, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 14, 15 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» №1638-IX, від 14.07.2021р., сільська рада вирішила присвоїти старості Грищинецького старостинського округу Надії ВОЗНІЙ 11 ранг посадової особи органів місцевого самоврядування в межах V категорії посад.

 

Далі депутати перейшли до розділу в порядку денному «Про регулювання земельних питань», адже до цього сесійного засідання було підготовлено близько дев’яти десятків заяв на тему землі. Надавав пояснення із цих питань начальник відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Олександр Підгайний.

 

Із рішеннями п’ятнадцятої сесії Бобрицької сільської ради можна буде ознайомитися після їх оприлюднення у встановлені законом терміни на офіційній сторінці громади у розділі «Архів документів» за посиланням: https://bobrycka-gromada.gov.ua/docs/

 

 

Текст, фото – Віра Загородня


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь