A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЕНЬ СЕЛА У ГРИГОРІВЦІ: СВЯТО У ФОРМАТІ «ДУША В ДУШУ»

Дата: 26.09.2021 14:07
Кількість переглядів: 806

У суботу, 25 вересня ц.р., у Григорівці – в одному з найвіддаленіших населених пунктів Бобрицької громади – святкували День села та визволення від фашистсько-німецьких загарбників. Усі, хто побували на цьому заході, сходилися на думці: святкували григорівчани та гості села у форматі «душа в душу» - щиро, тепло, по-родинному затишно і гостинно.

 

Захід проводили в центрі села – біля адмінприміщення місцевого старостату і колишньої школи. На свято запросили всіх жителів села, орендарів місцевих земель – ПП «Коритищанське» (В.Л. Королевич), ФГ «Куркуляндія» (Л.Камишіна), ТОВ «СП Щире» (М.Столяр), Анатолія Балюка, Ярослава Кологривова, приватних підприємців, депутатів сільської ради, працівників апарату та виконавчих органів Бобрицької сільської ради, представників інших підприємств, установ та організацій, що ведуть господарську діяльність у регіоні. І кожному, хто завітав на святкування, в організаторів урочистостей знайшлося добре слово, привітна посмішка і часточка щирого тепла. Переконана, якби проводився колись конкурс на найгостиннішу та найщиросердечнішу сільську громаду, переконана – григорівчани однозначно отримали б першість.

 

Усі, хто заходив на територію свята, не втомлювалися милуватися красою та фантазією місцевих умільців творити красу у стилі «етно» - у фотозоні кожному не лише хотілося зробити світлину на згадку, а й залишатися в тій казці якомога довше.

 

Свято розпочали із привітання від Бобрицького сільського голови Олени Штефан. Висловивши привітання жителям Григорівки від усієї громади, Олена Василівна також зачитала вітальну адресу від очільника Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Скічка. Далі слово надали Григорівському сільському старості Світлані Михайлішіній. Разом із вітаннями та найкращими побажаннями вона висловила щиру подяку всім, хто долучився до підготовки та проведення свята. Побажання миру, злагоди і здоров’я висловила усім присутнім і представник ПП «Коритищанське». До речі, саме завдяки старанням цього приватного підприємства та Григорівського старостату під час привітань з Днем села було вручено подарунки тим жителям села, які на сьогодні мають статус учасників війни, бойових дій у зоні АТО тощо.

 

Принагідно хочеться відзначити і той факт, що на святкування у суботу до григорівчан завітав і кандидат у народні депутати, Золотоніський міський голова Віталій Войцехівський. Вітаючи всіх присутніх зі святом, він побажав, щоб  кожен день був бодай маленьким святом. "Приємно, коли люди творять добро одне для одного не заради афіш, а заради власного душевного комфорту. Однозначно: місія таких людей на землі – творити хороші справи. Творіть їх й надалі, люди добрі, і нехай Бог Вам у цьому допомагає", - бажав пан Віталій григорівчанам.

 

Дружніми рукоплесканнями зустрічали всі глядачі концертної частини самодіяльні аматорські гурти «Наддніпряночка» (с.Григорівка) і «Горлиця» (с.Бобриця), а також місцевих юних декламаторів патріотичних віршів, які є справжньою окрасою, перспективою та світлою надією на краще рідного села. Виступи вокалістів і неперевершеної виконавиці сучасних українських наспівів – землячки Валентини Жадан – супроводжувалися схвальними вигуками та підтримувалися дружніми оплесками.

 

«…І як мені України щиро не любити?

Мене вчили по-вкраїнськи Господа молити.

За свій рідний край-народ я Господа мОлю:

Залиш, Боже, Україні і щастя, і долю!» - ці рядки відкрили частину урочистостей, присвячену вшануванню пам’яті всіх односельців і тих, хто поліг, боронячи село і всю нашу Україну у роки війни минулої та у боях, що відбуваються і нині на східних рубежах. Хвилиною мовчання і молебнем із отцем Віталієм усі присутні пом’янули-вшанували славних героїв минулого і сьогодення.

 

Вшанували на святі і тих, хто пам’ятає воєнне лихоліття і живе у Григорівці сьогодні: В.О. Діденко, М.Л. Жлукто та Н.Д. Омельчук, яка цього року відсвяткувала 90-річчя. Подарунками та віншуваннями дякували-бажали всіляких гараздів місцевим учасникам бойових дій в зоні проведення АТО О.М. Ломаці, І.А. Кунгурову, В.В. Македону, Б.М. Ломаці та батькові загиблого героя В.П. Ломаки – П.І. Ломаці. Поважних ювілярів села Н.Д. Білокур, К.К. Княжицьку, П.Н. Цапа та Н.П. Жлукто теж відзначили подарунками, які вручала приватний підприємець Т.В. Македон.

 

Не обійшли увагою і сімейні пари, які цього року святкували ювілеї спільного подружнього життя, - Володимира Костянтиновича та Тетяни Романівни Петрових (55 років разом), Юрія Володимировича та Вікторії Володимирівни Льон (30 років), Анатолія Станіславовича та Оксани Миколаївни Пустових (20 років). Подарунки та вітання їм підготував і вручав орендар місцевих земель Анатолій Балюк. До речі, зворушливим і таким, від якого навертається на душу щем і радість водночас за людську небайдужість і доброту, був виступ Тетяни Романівни Петрової - вона щиро дякувала всім, хто влаштував справжнє свято григорівчанам, а також тим, хто за покликом серця приходив на допомогу і продовжує простягати руку помочі і їхній родині, і іншим односельцям.

 

Привітали і родину цьогорічного новонародженого григорівчанина Радомира Чернявського.

 

«…Забіліло навколо в саду,

Лине запах п’янкий медоцвіту.

Понад ставом знайомим іду,

Уклоняюсь зеленому світу.

Скільки тут я пісень наберу!

Все цвіте і чарує в обнові,

До струмка у яру припаду,

Приголублю берізку в діброві…» - лунали романтичні вірші над просторами Григорівки разом із чудовими піснями. Вигравав святковий день веселковими барвами в очах та на усміхнених вустах усіх учасників святкування.

 

Традицію частувати всіх присутніх короваєм, що символізує щастя-долю і достаток, у Григорівці не порушили – почесне право розрізати хліб святий доручили керуючому справами Бобрицької сільської ради Миколі Зоцю та депутату Бобрицької сільської ради Олександру Підгайному, які за народною традицією попрохали в усіх благословення на таку відповідальну справу. «Благословляємо! Благословляємо! Благословляємо!» - дружно відповідали григорівчани. Причастившись святим хлібом, усі дружно сіли за столи святкові – із дружніми тостами-вітаннями та побажаннями літ довгих і щасливих на своїй – Богом даній – землі у мирі і достатку.

 

Подбали організатори свята і про дозвілля місцевих дітлахів – для них цього дня були безкоштовні розваги на надувному атракціоні (гірці), батуті та їх щедро пригощали смаколиками – солодкою ватою і поп-корном. А благодійником-постачальником такої дитячої радості став Благодійний фонд «МХП – Громаді», що є надійним та турботливим партнером Бобрицької громади.

Дорослі випробовували свою вдачу у безпрограшній лотереї, яку допоміг організувати депутат сільської ради О.Підгайний.

 

Щиру подяку за свято та задоволення, яке цього дня отримали і місцеві жителі, і гості Григорівки, висловлювали організаторам заходу, благодійникам і тим, хто хоча б чимось допоміг у відзначенні Дня села у форматі «Душа в душу», всі його учасники, які поверталися додому щасливими і з часточками тепла і доброти у серці та з побажаннями на вустах:

«Хай буде мирним небокрай,

Хай сонце в небі сяє,

І чарка, й шкварка, й коровай,

І хай душа співає.

Хай лине пісня над селом,

Хай колосяться ниви,

Комори повняться зерном

І будьте всі щасливі!»

 

Текст, фото – Віра Загородня

 

Більше світлин із святкування – на сторінці Бобрицької громади в мережі Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/bobrycaotg

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь