A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

КОНСУЛЬТУЄ ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ: ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД ВРАХОВУЮТЬСЯ ДОХОДИ ПРИ РОЗРАХУНКУ РОЗМІРУ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ ТА СОЦІАЛЬНІ НОРМАТИВИ

Дата: 30.09.2021 04:56
Кількість переглядів: 294

Звертаємо увагу, що житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний сезони. У випадку призначення житлової субсидії на наступний період 2021-2022 рр., повторно звертатися за призначенням житлової субсидії у жовтні 2021 року НЕ ПОТРІБНО. Її розрахунок буде проведено самостійно - без звернення громадян.  

 

Доходи враховуються:

  • за III-IV квартали попереднього календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;
  • за I-II квартали поточного календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;
  • за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, - у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

 

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року. У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія.

 

Розмір субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм і нормативів та обсягом обов’язкового платежу:

Субсидія = плата за ЖКП в межах норм і нормативів - обов’язковий платіж.

 

Постановою КМУ від 06.08.2014 № 409 (зі змінами) установлено соціальну норму житла та соціальні нормативи, у межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Згідно з постановою КМУ від 27.07.1998 №1156, розмір обов’язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожного домогосподарства індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

 

(Детальніше з нормативами, які використовуються при розрахунку субсидії, можна ознайомитись в інфографіці)

 

 

Наталія  МАЛЮК,

начальник відділу соціального

захисту населення Бобрицької сільської ради

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь