A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У БОБРИЦІ ВІДКРИЛИ ПЕРШУ В ЧЕРКАСЬКОМУ РАЙОНІ АКТИВНУ ЛОКАЦІЮ

Дата: 03.10.2021 21:59
Кількість переглядів: 545

Про це на відкритті спортивного майданчика у рамках соціального проекту Президента України «Активні парки – локації здорової України» повідомила у своєму виступі голова Черкаської районної державної адміністрації Валерія Бандурко.

Захід відбувся у суботу, 2 жовтня ц.р., у парку села Бобриця. На урочистості завітала разом із В.Бандурко і заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Лариса Кошова, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда та заступник директора Комунальної установи Черкаської обласної ради «Черкаський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ганна Ярова.

Виступаючи перед присутніми, Лариса Кошова зазначила, що програма Президента «Здорова Україна» має на меті організацію оздоровчої активності та створення умов для поліпшення тривалості життя активного населення. Втілений в життя проект «Активні парки – локації здорової України» - це чудова можливість не докладаючи зусиль для переїздів до професійних спортзалів зайнятися тренуванням у рідному селі, де в одне єдине зібрано і спортивне знаряддя, і навіть особистий тренер в телефоні, із яким можна тренуватися, зчитавши телефоном QR-код на інформаційному табло. Хочеться, щоб усі займалися спортом – і дорослі, і наші діти. Особливо – наша юнь, молодь. Нам змалечку треба прививати своїм дітям принципи здорового харчування та здорового способу життя саме завдяки заняттям спортом. Це – запорука здорової нації. Заступник голови облдержадміністрації Л.Кошова побажала усім здоров’я, миру, достатку та всього найкращого. «Дуже хочу, щоб відкритий сьогодні активний парк дійсно був місцем спортивної активності», - додала на завершення свого виступу Лариса Миколаївна.

До слова запросили і голову Черкаської районної державної адміністрації Валерію Бандурко:

  • Ми всі разом сьогодні відкриваємо першу в районі спортивну локацію – активний парк. Загалом за програмою Президента таких активних парків буде відкрито у Черкаському районі вісім, у нашій області – двадцять три, а по всій Україні – десять тисяч. Перший в районі активний парк відривається саме в Бобриці. Ми дякуємо сільському голові Олені Штефан за злагоджену командну працю в цьому напрямку. Ви як завжди – молодці! Ця програма Президента – чудовий спосіб показати підростаючому поколінню, на що треба витрачати свій час і що може бути в майбутньому, якщо не берегти здоров’я і не тренувати свій організм. Ми маємо стати прикладом нашим дітям. Вітаю всіх жителів громади із відкриттям активного парку та передаю щирі вітання від Черкаської районної державної адміністрації, Черкаської районної ради та її депутатського корпусу. Усім бажаю здоров’я і добра.

 

Свій виступ голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда розпочав із привітання із професійним святом вчителям. Він також передав вітання жителям громади від голови Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, а також від спортсменів-олімпійців, які нещодавно повернулися із змагань в Токіо (Японія) та українських паралімпійців. Андрій Олександрович пояснив, що активні парки – це місця, де можуть тренуватися і таким чином поліпшувати своє здоров’я не лише молодь, а й жителі вікової категорії 50+. Це, на його думку, є хорошою нагодою вділити часу з користю саме своєму здоров’ю. Він також побажав усім доброго здоров’я, гарного настрою та натхнення.

 

Почесне право перерізати символічну стрічку на вході до активного парку довірили Валерії Бандурко та Ларисі Кошовій.

 

Потім вчитель фізичної культури Бобрицького ліцею та колишній випускник цього навчального закладу Дмитро Гриб продемонстрували всім присутнім, як треба користуватися таблом із QR-кодом для того, щоб обрати спорт-інструктора та схему занять. Потім і вчитель, і його колишній вихованець показали кілька спортивних вправ, демонструючи тим самим чудову фізичну форму і водночас – пропагуючи заняття спортом задля доброго здоров’я, витримки і сили. Їхні виступи викликали в присутніх захоплені вигуки та оплески підтримки. Потім окремі вихованці Бобрицького ліцею продовжили демонстрацію своїх фізичних здібностей, виконуючи вправи на брусах, рукоходах та в гімнастичних вправах.

 

У продовження заходу всі разом виконали ранкову руханку, яку в режимі справжнього інструктора з фізичного виховання продемонструвала всім присутнім начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради Анна Бабенко. Разом із молоддю до веселої руханки долучилися Валерія Бандурко, Лариса Кошова та Андрій Більда. Потім гості дарували юним спортсменам подарунки. А далі всі гуртом зібралися до фотосесії на згадку про подію в спортивному житті Бобриці.

 

Завершила відкриття активного парку в селі Бобриці сільський голова О.Штефан. Разом із привітаннями вона висловила подяку всім, хто взяв участь у підготовці, монтажі та організації заходу з відкриття нової спортивної локації в цьому селі. «Впевнена: на цьому майданчику буде вирувати справжня спортивна активність, а отже – і здорове життя жителів села Бобриця та його гостей», - підсумувала урочистості відкриття Олена Василівна.

 

Текст, фото – Віра Загородня      

  Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь