A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У КУРИЛІВЦІ МІСЦЕВІ ЖИТЕЛІ ОБ’ЄДНАЛИСЯ ЗАРАДИ ПОРЯТУНКУ ПЛАНЕТИ ВІД СМІТТЯ ТА ВПОРЯДКУВАННЯ СЕЛА

Дата: 03.10.2021 22:45
Кількість переглядів: 485

Любити своє село – це не лише милуватися його рідними просторами і пейзажами, а й долучатися до участі в заходах із його облагородження, прибирання, упорядкування тощо. Саме таким девізом керуються жителі Курилівки, які минулої суботи, 2 жовтня ц.р., дружно зібралися і влаштували день прибирання села.

 

Захід став логічним продовженням Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day», у якому наші співвітчизники із різних міст та містечок, сіл та селищ об’єднуються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

 

 Координатором кирилівського прибирання став справжній патріот села, місцевий активіст, почесний громадянин Канівщини, керівник ФГ «М.П. Пустовий» та депутат Бобрицької сільської ради Микола Панасович Пустовий. Із проханням допомогти влаштувати такий захід до нього звернулася Грищинецький сільський староста Надія Возна. І, як і завжди було у Миколи Панасовича, його слово і діло завжди мають справжню цінність та вагомий результат: під час прибирання було розчищено від кущів територію біля сільського клубу (уздовж колишнього ставка). Не шкодуючи сил та часу, учасники прибирання нарізали та наскладали здоровецькі купи дубців та гілляк, повигрібали та вивезли в спеціально відведені місця скошену траву.

 

Транспорт для всіх цих робіт люб’язно надав Микола Панасович. Як зауважила староста Надія Возна, М.П. Пустовий обіцяв надати транспорт та організувати вивезення гілок, які було вирізано та поскладано вздовж дороги.

 

Загалом у Всесвітньому дні прибирання «World Cleanup Day» по-курилівськи взяли участь близько тридцяти осіб. Серед них – Олександр і Катерина Сташенки, Валентина Павленко, Олександр, Юрій та Раїса Омельченки, Вiктор Дейнека, Василь Томенюк, Алла Бойко, Євген Бойко, Вiталiй Яровий, Олександр Покотило, Iван Грiнчук, Богдан Потужнiй, Олександр Лазор, Нiна Забоєнко, Любов Кучеренко, Тетяна Курмоярцева, Олена Ярова, Людмила Пiвень, Микола Пустовий та двоє немісцевих жителів села. Найсмачнішу в Курилівці кашу того дня зварила усім учасникам прибирання Олена Коваль - продавець місцевого магазину. Усі разом – і дорослі, і діти – добряче попрацювавши, із задоволенням смакували тим шедевром кулінарного мистецтва і пишалися своїм селом і власною згуртованою працею: «Добре попрацювали. Тепер і День села буде приємно відзначити у впорядкованій рідній Курилівці».

 

Текст – Віра Загородня, факти і фото – Надія Возна

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь