Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЕНЬ СЕЛА: ЛИТВИНЕЦЬ МІЙ – ДУШІ МОЄЇ СОНЯЧНЕ РОЗКРИЛЛЯ

Дата: 04.10.2021 21:23
Кількість переглядів: 990

У суботу, 2 жовтня ц.р., біля Литвинецького клубу зібралися жителі цього населеного пункту та його гості, аби в дружному колі відзначити свято рідного села. «Свято вдалося на славу», - ділилися враженнями всі, хто побував на концерті в місцевому осередку культури, посмакував пригощаннями господарів заходу, порозважався на танцмайданчику чи й просто поспілкувався із односельцями.

 

Святкування розпочали із концерту на сцені Литвинецького будинку культури. Символічним його відкриттям став танок із рушниками вихованців Литвинецького ліцею, адже вишитий рушник для кожного українця – справжній символ патріотизму, рідної Батьківщини, дорогої серцю сторони. Далі за народною традицією вручили хліб-сіль голові Бобрицької громади О.Штефан і запросили її до вітального слова. Виступаючи перед присутніми, Олена Василівна привітала всіх із Днем села та побажала всіляких гараздів його жителям і гостям. Вона також зачитала вітальну адресу від голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Скічка та подякувала жителям Литвинця за активну участь у житті села, у його розбудові та розвитку, а також усім, хто долучився до підготовки та організації свята. Далі сільський голова запросила на сцену гостей свята – Владислава Голуба, Андрія Іллєнка, Юлію Гершун та Віталія Войцехівського. Кожен із гостей привітав литвинчан зі святом та побажав усього найкращого кожному жителю села.

 

Цього дня литвинчан вітали як місцеві зірки сцени – народний аматорський гурт «Литвинчаночка», Валентина Нагайник, Костянтин Сторчоус, так і колеги по «співочому цеху» - самодіяльний аматорський гурт «Тростянецькі молодички» та гурт «Ну, то шо?». Виступи артистів були по-справжньому професійними, адже кожен номер глядачі високо оцінювали, вигукуючи «Браво!» та «Молодці!» і аплодували, не шкодуючи долонь. Такою вдячною публікою може похвалитися лише Литвинець – адже тут живуть справжні цінителі мистецтва. Ще б пак! – недарма нещодавно місцевому аматорському гурту «Литвинчаночка» було заслужено присвоєно звання народного! Саме з цією радісною подією в житті литвинецьких колег їх вітали учасники гурту «Тростянецькі молодички».

  

До речі, зал сільського будинку культури давно не бачив такого велелюддя, як у День села, – всі місця були зайняті, а окремі бажаючі помилуватися концертом терпляче дивилися його, стоячи в проходах.

 

Справжньою окрасою святкової локації та піднесеного настрою стали виставка дитячих поробок із дарів місцевих осінніх садів та городів, що її підготували вихованці Комунального закладу «Литвинецький ліцей». Не менш привабливою та колоритною була й фотозона, що її розташували у фойє будинку культури. Сідаючи в крісло зони селфі, руки самі тягнулися до книжок, що так заклично і мило розташувалися тут же – на поличці. Тут так і хотілося помріяти, гортаючи сторінки книги і поринаючи в пригоди, як у захопливу оповідку з дитячих років.

 

Душевними словами подяки своїм односельцям за активну участь у житті села, за хороше виховання своїх дітей та небайдужість до всього, що відбувається у Литвинці, зверталася до односельців директор Комунального закладу «Литвинецький ліцей» Людмила Глушко. Із привітаннями з професійним святом – Днем учителя – звернулася до всіх присутніх начальник відділу освіти, культури,молоді та спорту Бобрицької сільської ради Анна Бабенко. Подякувавши усім освітянам і працівникам культури за їхню працю та особистий вагомий внесок у розбудову рідного села, Анна Миколаївна подякувала за довгі та сумлінні роки роботи на освітянські ниві особисто Любові Басистій, яка нині перебуває на заслуженому відпочинку. Свого часу ця жінка-трудівниця багато років працювала директором місцевої школи та виховала не одне покоління литвинчан, які сьогодні з честю несуть у світи горде звання українців.

 

Цього дня разом із вітаннями відзначали подарунками від Благодійного фонду «МХП – Громаді» та Бобрицької територіальної громади матерів багатодітних родин: О.М. Шевченко, Р.В. Мельник, Л.С. Чередніченко, Н.М. Туз, Л.В. Бочарової, Д.П. Балянової, А.І. Петренко, А.О. Токар та Р.В. Шаленої; учасників бойових дій в зоні проведення АТО: П.М. Басистого, В.М. Погребняка, В.П. Крамара, Я.В. Погрібного, І.А. Туза, М.О. Черського, В.В. Лобаса, А.М. Ворони, О.Т. Алієва, Ю.С. Сотніченка та О.І. Євдокімова; учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС: П.П. Віхарєва, Ю.Г. Вовка, Ю.В. Двигуна, П.М. Драгуна, О.П. Карпюка, В.А. Коваленка та П.І. Міхневича. Привітали також і місцевих довгожителів – О.Т. Грибко (95 років) та Г.Л. Москалець (90 років).

 

Із словами вдячності за небайдужість та активну участь у житті рідного села, а також за участь у підготовці святкового заходу і його проведенні звернулася до земляків Литвинецький сільський староста Катерина Горохова. Зокрема, особливу подяку Катерина Петрівна від імені односельців і всієї Бобрицької громади висловила засновникам та керівництву Благодійної організації «Благодійний фонд «МХП – Громаді» (Т.Волочай), ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (О.Форостяна), місцевим депутатам та керівникам фермерських господарств Г.Погрібній, В.Тертичному, А.Віхарєву та С.Авраменку, а також усім тим, хто не пошкодував часу, сил та власних коштів задля того, аби свято села стало по-справжньому родинним, теплим та дружньо-затишним.

 

У місцевих дітлахів у цей день теж було особливе свято: вистачало розваг на надувному атракціоні (гірці) і батуті та пригощань солодкою ватою і попкорном. Таке змістовне дозвілля юним литвинчанам було забезпечено завдяки благодійникам – Благодійному фонду «МХП – Громаді».
 

Після концерту, як і годиться в дружній родині, пригощалися смачнючою кашею, тушеною курочкою та іншими смаколиками, а також частувалися короваєм із борошна нового врожаю та все тішилися: добре святкувати у колі односельців, родичів і знайомих на своїй землі – під мирним небом та теплим сонечком, яке у цей день було на диво по-святковому лагідним.

 

До пізнього вечора веселилося село на танцмайданчику біля будинку культури під веселі награвання музик із гурту «Ну, то шо?». Одним словом – святкування вдалося таки й справді на славу.

 

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь