A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПАРТНЕРСЬКА СПІВПРАЦЯ БОБРИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАРАДИ ПОКРАЩЕННЯ ЖИТТЯ ЇЇ МЕШКАНЦІВ: МРІЇ НЕ ПРАЦЮЮТЬ, ДОКИ НЕ ПРАЦЮЄШ ТИ

Дата: 08.10.2021 00:10
Кількість переглядів: 490

Саме під таким гаслом у Бобрицькій громаді у четвер, 7 жовтня ц.р., провели урочисте відкриття відразу трьох об’єктів соціально-освітньої сфери, спрямованих на покращення умов життя її мешканців. Цього разу всі три об’єкти мають локацію в селі Грищинці, два з них – переможці конкурсу мікрогрантів для розвитку громад «Час діяти, Канівщино», заснованого Благодійною організацією «Благодійний фонд «МХП – Громаді».

 

Першим урочисто відкрили частину приміщення дошкільного структурного підрозділу «Джерельце», де влітку та на початку осені було проведено ремонтні роботи з переплануванням, опорядженням та оновленням частини приміщення. Всього на виконання ремонтних робіт, закупівлю меблів, різних опоряджувальних і декоративних матеріалів було затрачено більше двохсот тисяч гривень. Із них близько двадцяти тисяч гривень – кошти місцевого бюджету, а решта - спонсорські кошти благодійників - ТОВ «БІЕНПІ ГРУП» та Благодійного фонду «МХП – Громаді».

Проводячи міні-екскурс оновленою частиною приміщення для очільниці громади О. Штефан, представників Благодійного фонду «МХП – Громаді», Агрохолдингу «МХП» та ПрАТ «Миронівська птахофабрика», начальник відділу освіти, культури молоді та спорту Бобрицької сільської ради Анна Миколаївна і в.о. директора Комунального закладу «Грищинецький ліцей» Євгенія Тітова розповіли:

  • Загалом цей дитячий заклад вдалося розширити та доповнити трьома залами: актовим залом, навчальною кімнатою та спальнею. Уже наразі актовий зал укомплектовано телевізором, музичним центром. У «Джерельці» з вихованцями працює художній керівник. Дітки залюбки проводять у цьому залі ранкові руханки, музичні заняття тощо. У цих трьох кімнатах залишилося додати незначні штрихи: постелити килими, повісити на вікна жалюзі та розставити ліжечка. Це буде виконано в найближчі дні.

 

  • Нехай вихованцям «Джерельця» у таких світлих кімнатах буде завжди комфортно, нехай насолоджуються перебуванням тут, розвиваються, набувають нових знань, - побажала маленьким жителям Грищинців представник Благодійного фонду «МХП – Громаді» Світлана Березань, оглядаючи відремонтовані ошатні кімнати дитячого закладу.

 

Далі із символічним перерізанням стрічки відбулася церемонія урочистого відкриття спортивного майданчика під назвою «Sport kids workout». Як пояснила присутнім Є.Тітова, пріоритетним для будь-якої школи є розвиток фізичного виховання і культури учнів, зміцнення їх здоров’я. На момент виникнення ідеї створення майданчика у Грищинецькому ліцеї спортивна інфраструктура не відповідала сучасним вимогам навчально-виховного процесу. Тому й виникла ідея реконструкції спортмайданчика з його облаштуванням для потреб дитячо-юнацького спорту, уроків фізкультури, пропаганди здорового способу життя, забезпечення змістовного та активного дозвілля не тільки учнів ліцею, а й молоді та мешканців села. За словами Анни Бабенко, сучасний спортивний майданчик «Sport kids workout» спонукатиме дітей та молодь активніше займатися спортом, набувати практичних навичок у процесі фізичної підготовки та загального розвитку.

 

Загальний бюджет проекту склав близько ста тисяч та співпрофінансовано за рахунок бюджетних коштів Бобрицької сільської ради і Благодійного фонду «МХП - Громаді».

Після символічного відкриття спортмайданчика вихованці Грищинецького ліцею продемонстрували свої вміння та навички занять на брусах, рукоході, перекладині тощо.

 

Третім об’єктом, що його було відкрито у четвер Грищинцях, став багатофункціональний освітній простір у коридорі тамтешнього ліцею «Eduland». Як зауважила під час відкриття в.о. директора ліцею Є.Тітова, стрімкий розвиток сучасних технологій та реформування української освіти вимагає від школи постійної модернізації та оновлення. Мова йде не тільки про зміну підходів до навчання та виховання, але і про облаштування комфортного, зручного, безпечного і мотивуючого освітнього середовища. Порадившись із дітьми та батьками, ініціативна група ліцею під проводом Євгенії Олександрівни запропонувала до участі в конкурсі мікрогрантів «Час діяти, Канівщино» проєкт, що передбачає створення сучасного багатофункціонального, гнучкого та мобільного і креативного простору з меблями й обладнанням. Наразі тут облаштовано кілька зон - для відпочинку та розвитку із телевізором (для презентацій під час проведення зустрічей чи уроків та різноманітних наукових і виховних заходів), книжковими полицями буккросингу (для популяризації читання, розширення кола спілкування), пуфами, диванами, а також навчальна зона та куточок творчості.

 

Перерізавши символічну стрічку, Олена Василівна висловила щиру вдячність і тим, хто згенерував такі чудові ідеї, і тим, хто допоміг втілити їх у життя. Із побажаннями подальшого руху в напрямку розбудови та розвитку як освіти, так і громади в цілому вона звернулася до Анни Бабенко та Євгенії Тітової. А з побажаннями подальших успіхів, нових звершень, добробуту та процвітання очільниця Бобрицької громади вручила представникам сторін-партнерів – Благодійному фонду «МХП – Громаді» (керівник Т.Волочай) та ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (керівник О.Форостяна) – подяки за сумлінну співпрацю на партнерських засадах у розвитку громади, реалізацію соціальних проектів, спрямованих на покращення якості життя мешканців громади та побажала всіляких гараздів і натхнення на добрі справи.

 

Текст, фото – Віра Загородня    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь