A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ІНФОРМУЄ ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ: РЕАБІЛІТАЦІЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 26.10.2021 15:27
Кількість переглядів: 401

В Україні продовжується робота щодо забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною».

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.2021р. №30 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» удосконалено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 2507100 «Реабілітація дітей з інвалідністю».

Для забезпечення дитини реабілітаційними послугами один з батьків чи законний представник дитини з інвалідністю подає такі документи до відділу соціального захисту населення Бобрицької сільської ради:

  • Заяву про направлення дитини з інвалідністю до реабілітаційної установи за формою, затвердженою Мінсоцполітики;
  • Паспорт громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини або її законного представника;
  • Свідоцтво про народження дитини або паспорт громадянина України, що посвідчує особу дитини;
  • Індивідуальну програму реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • Виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою №027/0;
  • Документ, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування (для дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування);
  • Один з передбачених Податковим кодексом України документів з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з її батьків (законного представника).

Якщо реабілітаційних послуг потребують одночасно двоє і більше дітей з однієї сім’ї, супроводжуючою особою може бути також другий із їх батьків, законних представників, один із близьких родичів (повнолітні брат або сестра, бабуся, дідусь, дядько, тітка) за наявності письмового підтвердження про це одного з батьків або законного представника. У такому разі заяву подає один з батьків або законний представник.

Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

Реабілітаційними послугами в межах їх граничної вартості одна дитина може бути забезпечена декілька разів протягом бюджетного року. Реабілітаційні послуги можуть надаватися у стаціонарі та амбулаторно.

Перелік реабілітаційних установ не є вичерпним і формується Фондом за інформацією, поданою реабілітаційними установами та оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики, Фонду, місцевих і регіональних органів.

На сьогодні діти та дорослі з інвалідністю (усіх нозологічних форм захворювання) можуть бути забезпечені реабілітаційними послугами відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації (абілітації), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007р. №80.

Наталія МАЛЮК, начальник відділу соціального захисту населення Бобрицької сільської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь