Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

КАНІВСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ

Дата: 27.10.2021 16:33
Кількість переглядів: 394

 Відповідно до наказу Держпродспоживслужби України від 06.08.2021р. №532 «Про організації заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році» розпочнеться планова пероральна імунізація диких та бродячих м’ясоїдних тварин проти сказу повітряним методом (орієнтовно 29-30 жовтня 2021року - в залежності від погодних умов, в т.ч. - у вихідні дні).

Розповсюдження принад, що містять високо-імунну вакцину проти сказу, буде здійснюватися авіатранспортом над лісовими та сільськогосподарськими угіддями, поза територіями населених пунктів та водойм. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Принагідно. Сказ - це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, що супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю. Ускладнює ситуацію зростання в населених пунктах кількості безпритульних собак і котів, неповне охоплення профілактичними щепленнями свійських тварин, порушення правил утримання їх власниками. Механізм передачі - контактний шлях (рана). Людина заражається при укусах скаженною твариною (90% випадків) або попаданні її слини на пошкоджену шкіру або слизові оболонки (ослинення). У тварин з'являється збудження, зникає страх перед людиною, відмова від корму та води, параліч щелеп та кінцівок. Профілактичні заходи ведуться у двох напрямках: боротьба з носіями збудника і недопущення розвитку захворювання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь