A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ: РОЗГЛЯНУЛИ БЮДЖЕТНІ ПИТАННЯ, ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ ТА УТРИМАННЯ ТЕРИТОРІЇ, НАДАЛИ ДОПОМОГИ І ПОГОДЖЕННЯ НА ВИРІЗАННЯ СТАРИХ ДЕРЕВ

Дата: 30.10.2021 12:02
Кількість переглядів: 327

У п’ятницю, 29 жовтня 2021 року, у Бобрицькій сільській раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету. До розгляду було запропоновано сім питань.

 

Першим члени виконкому розглянули питання про виконання бюджету за 9 місяців 2021 року. За інформацією начальника фінансового відділу Лідії Сасько, за І півріччя 2021 року до загального та спеціального фондів (враховуючи трансферти) бюджету Бобрицької сільської територіальної громади надійшло 38206185,57 грн., або 111,2% виконання. Видаткова частина бюджету по загальному та спеціальному фондах склала 39415204,74 грн., або 91,24% виконання. Виконком сільської ради вирішив затвердити звіт про виконання бюджету Бобрицької територіальної громади за 9 місяців цього року. Разом із тим, у рішенні зазначено, що головні бухгалтери установ сільської ради мають вести жорсткий контроль за виконанням бюджету в 2021 році та не допускати виникнення кредиторської заборгованості, а також розпорядники коштів бюджету територіальної громади мають забезпечити пріоритетне спрямування коштів на закупівлю бюджетними організаціями і установами необхідних матеріально-технічних засобів у вітчизняних товаровиробників. Контроль за виконанням рішення покладено на постійну комісію з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Далі на розгляд членів виконавчого комітету виносилося питання затвердження Пам’яток та Плану заходів до Правил благоустрою й утримання території населених пунктів Бобрицької сільської ради Черкаської області на 2021-2022 роки, затверджених рішенням сесії сільської ради. Пояснення із цього питання надала сільський голова О.Штефан. Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017р. №310 «Про затвердження Типових правил благоустрою території населеного пункту» та з урахуванням рішення Бобрицької сільської ради від 09.08.2021р. №13-4/VIII «Про затвердження Правил благоустрою та утримання території населених пунктів Бобрицької сільської ради Черкаської області на 2021-2022 роки», виконавчий комітет сільської ради вирішив затвердити Пам’ятки до Правил благоустрою та утримання території населених пунктів Бобрицької сільської ради Черкаської області на 2021-2022 роки, а також План заходів благоустрою території населених пунктів Бобрицької сільської ради Черкаської області. Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію з питань промисловості, підприємництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, містобудування, земельних відносин та охорони природи.

 

Не зайвим буде нагадати кілька пунктів із правил утримання території населених пунктів Бобрицької сільської ради. Так, кожний домовласник зобов’язаний: не допускати проживання в особистому домоволодінні громадян без реєстрації; не залишати без догляду включені в електромережу прилади, розпалені печі, газові плити і т.д.; проводити очищення не менше одного разу на рік, димоходів від сажі; утримувати собак у дворі на прив’язі або у вольєрі; проводити будівництво, перебудову або прибудову до будинку, будівництво сараїв, гаражів і т.п. тільки після оформлення документів у виконавчому комітеті та отримання дозволу відділу архітектури та містобудування чи (та) інших відповідальних структур; розміщення туалетів проводити на відстані не менше 20 метрів від житлового будинку (свого та сусіднього) і не менше 2 метрів від сусідської межі; мати у дворі ящик для сміття і зливну яму; складувати побутові відходи, опале листя, органічні рештки тощо в індивідуальних господарствах на території присадибної ділянки у компостних ямах або купах для подальшого використання їх як органічного добрива; обгородити подвір’я з боку вулиці парканом та утримувати його в належному стані; прибирати територію по периметру домоволодіння, земельні ділянки, прибудинкову територію і суміжний з ними тротуар, пішохідну доріжку та відповідну частину дорожнього полотна; проводити благоустрій свого двору та території, яка прилягає з боку вулиці до середини дороги, не менше двох разів на рік (весною, восени); при розміщенні плодових дерев і ягідних кущів, які тільки висаджуються, дотримуватися відстані від межі до яблуні, груші, горіха – 5 м, вишні, сливи, абрикоси – 2,5 метри, ягідних кущів – 0,5-0,75 м; знищувати бур’яни у дворі, на присадибній ділянці та закріпленій території, в тому числі - і біля виділених земельних ділянок протягом усього вегетаційного періоду; очищати в зимовий період пішохідні доріжки від снігу; проводити обрізку дерев, що ростуть на прибудинковій території, суміжній з проїжджою частиною, та заважають рухові транспортних засобів й очистці снігу в зимовий період; вивозити сміття в спеціально відведені для цього місця; укласти угоди на вивезення сміття із суб’єктами підприємницької діяльності, що мають відповідні ліцензії. Також кожний власник зобов’язаний мати правові документи, що підтверджують право власності на домоволодіння та земельну ділянку; мати номерний знак на домоволодінні у відповідності з нумерацією будинків; забезпечувати використання землі у відповідності до цільового призначення та умов її надання; зберігати межові знаки земельної ділянки; дотримуватися правил добросусідства; колодязі, свердловини в індивідуальних садибах повинні бути віддалені від джерел забруднення на відстань не менше 20 метрів.

 

Принагідно нагадаємо і правила утримання території населених пунктів Бобрицької сільської ради, згідно з якими категорично забороняється: складати на вулиці пісок, глину, щебінь, цеглу, камінь, будівельний ліс, сіно, солому, дрова, гілля, щепу та ін. матеріали; будівництво сараїв, гаражів по «червоній лінії»; будівництво погребів та інших споруд за межами своєї садиби (по вулиці); якщо паркан, що розділяє садиби, належить сусіду, то господарю забороняється складувати різні матеріали ближче 0,5 метра від паркану та навішувати різні предмети на нього; при оранці городу забороняється розорювання території землі, що знаходиться за «червоною лінією»; висипати на вулицю, в ліс, яри, лісосмуги та інші неустановлені місця сміття, побутові відходи, а також гній, попіл, виливати помиї і т.д.; проводити земельні роботи за межами садиби без погодження із сільською радою; випускати на вулицю, площу домашню птицю (курей, качок, гусей, індиків і т.д.); випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у не відведених для цього місцях; спалювати побутове сміття, листя; порушувати права власників інших земельних ділянок і землекористувачів; самовільно пригороджувати вулиці та території спільного користування; знищувати межові знаки земельних ділянок; складати сіно, солому, дрова та інші горючі матеріали ближче 15 метрів від будинку й інших споруд.

 

Необхідно пам’ятати: невиконання вказаних правил і положень тягне за собою адміністративну відповідальність (накладання штрафів) згідно із ст.152 Кодексу України про адміністративні порушення.

 

Далі члени виконавчого комітету перейшли до розгляду питання про надання матеріальної допомоги при народженні. Розглянувши подану заяву та підтверджуючі документи, виконком вирішив  надати матеріальну допомогу жителю села Бобриця Кравченку О.Ю. при народженні доньки.

 

Також на виконкомі розглядалося питання про надання матеріальної допомоги на лікування. Розглянувши заяви жительки с.Бобриця Вергун Л.І. та жительки с.Синявка Козаченко В.М., виконком сільської ради вирішив надати їм матеріальну допомогу.

Фінансування виплат здійснюватиметься через відділ соціального захисту населення Бобрицької сільської ради.

 

Наступним питанням, що його роглядали на засіданні виконкому, було надання матеріальної допомоги на поховання. Розглянувши заяви Голубенка О.С., Мироненко Н.Г., Немлій І.Я., Миронченка Ю.П., Носань Н.П., Буца В.М., Логвиненка В.І., Метельської Т.В., Ільченка Б.Г. про виділення їм матеріальної допомоги на поховання родичів, виконком сільської ради вирішив задовольнити їхні клопотання та надати їм матеріальну допомогу.

 

Також члени виконкому цього дня роглянули заяву громадянки Ареф’євої Ю.В. і депутата Бобрицької сільської ради Є.Зубахи про видалення старих дерев й обрізання гілля, враженого омелою та яке налягає на лінії електромереж у с.Григорівка і с.Бобриця. Виконавчий комітет, керуючись Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.07.2016р. №1045 (зі змінами), а також Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про благоустрій населених пунктів» вирішив надати дозвіл на виконання вищевказаних робіт. Контроль за виконанням цього рішення здійснюватиме постійна комісія сільської ради з питань промисловості, підприємництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, містобудування, земельних відносин та охорони природи.

 

Текст, фото – Віра Загородня


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь