A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

КЕРУЮЧИЙ СПРАВАМИ БОБРИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ МИКОЛА ЗОЦЬ: РОБОТА ЗА ПРИНЦИПОМ «СЕРЕД ЛЮДЕЙ - ДЛЯ ЛЮДЕЙ»

Дата: 15.11.2021 14:01
Кількість переглядів: 513

Робочий день керуючого справами Бобрицької сільської ради Миколи Михайловича Зоця розписаний ледь не на хвилини. Щодень – нові завдання, контроль виконання завдань із попередніх періодів та планування роботи всього колективу Бобрицької сільської ради, що на Черкащині. Серед тієї круговерті справ є у нього два основні фактори, які йому по-справжньому вдається гармонійно та дуже вдало поєднувати: люди і закони. Пояснення просте: щодня йому як керуючому справами сільської ради доводиться працювати серед людей і задля них. Закон, за словами М.Зоця, є основою будь-якого документа, рішення, дії в процесі забезпечення діяльності органу самоврядування, в якому наразі працює цей поважний чоловік.

У ті рідкісні хвилини, коли вдається перепочити – а це зазвичай можливо лише у вихідний - Микола Михайлович пригадує своє рідне село Ступаківку Ічнянського району, що на Чернігівщині. Пригадується оте наповнене сонцем дитинство, що й досі іноді приходить у сни маминою ласкою, батьківською силою та безтурботними розвагами з своїми сільськими однолітками біля тамтешньої річки Смош. А ще пригадуються йому шкільні роки в Іржавецькій восьмирічці. Саме сільська школа та її вчителі свого часу змогли привити йому любов до вчительської справи, а ще – вічний потяг до знань, до вивчення нового і водночас – до системності, порядку та виваженості в діях і рішеннях.

Закінчивши у 1977 році Іржавецьку восьмирічну школу, Микола Зоць вступив до Прилуцького педагогічного училища ім. Івана Франка на спеціальність вчителя праці та креслення. У 1981 році був призваний на строкову службу, яка тривала по 1983 рік. Далі – робота на посаді вчителя Ічнянської школи №2 Чернігівської області. Наполегливість у навчанні та праці дала свої плоди Миколі Михайловичу, коли у 1989 році з радістю отримав диплом про закінчення навчання у Чернігівському педагогічному інституті імені Т.Г. Шевченка. Певно, з того моменту, й почалася нова сторінка в житті нинішнього канівчанина із більш як тридцятирічною біографією, тісно пов’язаною із Черкащиною. Бо ж у 1989 році привела його доля до Канева, де із новими силами взявся молодий, але вже досить досвідчений спеціаліст до праці в Канівській школі-інтернаті на посаді учителя і вихователя.

Першою посадою, яка дала відлік стажу держслужбовця у 2000 році, для Миколи Михайловича стала робота начальником служби у справах неповнолітніх Канівської районної державної адміністрації. За вісім років йому випало на долю освоєння достатньої кількості нових знань та вмінь на посадах заступника голови Канівської районної державної адміністрації і начальника відділу Управління праці та соціального захисту населення Канівської райдержадміністрації. Всі ті знання і вміння згодилися Миколі Михайловичу в роботі на посаді керуючого справами Канівської районної ради, куди його було призначено у 2008 році, на якій із невеликою перервою пропрацював до 2019 року, коли його було обрано головою Канівської районної ради та звідки звільнився після закінчення повноважень райради.

У грудні 2020 року М.Зоць взяв у свої руки керівництво справами Бобрицької сільської ради, коли його було призначено на посаду керуючого справами цього органу місцевого самоврядування. Набуті раніше досвід, знання він сьогодні уміло застосовує в роботі територіальної громади, до складу якої ввійшли двадцять чотири населені пункти, на території яких розташовано шість старостинських округів із загальною чисельністю населення громади близько п’яти тисяч.

До порад Миколи Михайловича сьогодні прислухаються не лише його підлеглі та колеги, а й сама Бобрицький сільський голова Олена Штефан, її заступниця із питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Коробочка, секретар сільської ради Лариса Добровольська, депутати сільської ради та члени виконавчого комітету. За порадою та підказкою з того чи іншого робочого питання до нього звертаються колеги із сусідніх громад. На всі запитання чи прохання про допомогу у Миколи Михайловича завжди знайдеться відповідь, порада чи прості слова підтримки.

  • Саме за підтримки та тісної співпраці, а також персональною участю Миколи Михайловича у нашій громаді на сьогодні запроваджено та активно працює е-документообіг в Центрі надання адміністративних послуг Бобрицької сільської ради, - говорить про керуючого справами М.Зоця начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг», державний реєстратор Світлана Гормаш.

 

  • Наша Бобрицька територіальна громада досить молода, - долучається до розмови сільський голова Олена Штефан. – Але майже за річну її історію нам вдалося організувати роботу всіх відділів, систематизувати основні напрямки діяльності наших підрозділів, встановити певні правила, що йдуть в унісон із законом і мають на меті найголовніше – бути органом місцевого самоврядування, який повністю забезпечує жителям наших сіл право самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. І одну з головних ролей у забезпеченні злагодженості роботи нашої сільської ради та її виконавчих органів відіграє саме керуючий справами Микола Михайлович Зоць. Адже, як кажуть в народі, справу виконує справжній професіонал.

 

…Щодня у роботі Миколи Михайловича збігається в одне єдине дуже багато справ. Отим одним єдиним є весь трудовий колектив – згуртований і дружний, який у своїй діяльності керується законністю та сумлінним виконанням своїх обов’язків на благо громади, кожного її жителя. Та всі справи знаходять свого виконавця і виконуються в терміни, що встановлені законодавством, завдяки і його старанням та наполегливості.

 

Днями до родини Зоців Миколи Михайловича та Тетяни Андріївни завітає свято: ювілейний – шістдесятий – день народження святкуватиме голова цієї знаної і поважної у місті Каневі та й на Канівщині сім’ї. Вітання із побажаннями всіляких гараздів будуть злітатися і телефоном, і з святковими гостинами друзів, рідних та близьких. І серед тих віншувань будуть щиросердечні вітання-побажання від керівництва та колег із Бобрицької сільської ради. Бо ж тут завжди заслужено поважають Миколу Михайловича, тут прислухаються до його думки, тут цінують його підтримку, пораду. З роси і води Вам, дорогий колего!

 

Текст, фото – Віра Загородня     

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь