A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ: РОЗГЛЯДАЛИ ПОТОЧНІ ПИТАННЯ З ЖИТТЯ ГРОМАДИ

Дата: 30.11.2021 00:08
Кількість переглядів: 402

На черговому засіданні виконавчого комітету Бобрицької сільської ради, що відбулося у понеділок, 29 листопада ц.р., було розглянуто одинадцять питань. За кожним із розглянутих питань із порядку денного було прийнято відповідні рішення.

 

Першим у порядку денному було питання про роботу закладів культури. Інформувала членів виконкому з цього питання начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Анна Бабенко. Після оприлюднення звіту про роботу цього відділу за 10 місяців кілька слів додала сільський голова О.Штефан. Зокрема, вона зауважила, що на проведення всіх заходів, що проводилися цього року в населених пунктах, з бюджету громади не було використано жодної гривні. Активну участь та посильний вклад у проведення свят зробили підприємства та фізичні особи-підприємці, фермерські господарства й інші формування, що ведуть господарську діяльність на теренах громади. За їхню благодійність та небайдужість до потреб жителів громади Олена Василівна висловила щиру подяку кожному з них, а також сільським старостам та працівникам відділу культури, виконавчого комітету і всіх, хто долучався до організації і проведення заходів.

Інформацію про роботу закладів культури Бобрицької територіальної громади виконавчий комітет взяв до відома, а також доручив відділу культури та його працівникам продовжити роботу з організації дозвілля мешканців громади та проведення масових культурно-виховних заходів в закладах культури Бобрицької сільської ради. Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію сільської ради з питань транспорту, зв’язку, сфери послуг, освіти, культури, молоді, фізкультури та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення.

 

Далі в порядку денному було питання «Про визначення розробника детального плану території в адміністративних межах Бобрицької сільської ради Черкаської області за межами населеного пункту». З поясненням щодо цього питання перед присутніми виступив начальник відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Олександр Підгайний. Вислухавши його пояснення, члени виконкому відповідно до статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2021р. №926 «Про затвердження Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації», розглянувши листи про послуги у сфері містобудування від ФОП Діденка Г.Л., КПВАПП «Облархбюро» Черкаської обласної ради та ТОВ «Черкасархпроект», вирішили визначити розробником детального плану територій зі зміною цільового призначення земельних ділянок для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій для виробництва та розподілення електроенергії Комунальне проектно-виробниче архітектурно-планувальне підприємство «Облархбюро» Черкаської обласної ради, що має всю необхідну матеріально-технічну базу для виконання окреслених робіт, має у своєму складі архітектора з відповідним кваліфікаційним сертифікатом та надало найбільш економічно вигідну пропозицію.

Відтак, виконком доручив сільському голові підписати з Приватним акціонерним товариством «Укргідроенерго», як платником, та Комунальним проектно-виробничим архітектурно-планувальним підприємством «Облархбюро» Черкаської обласної ради, як виконавцем, трьохсторонній договір про виконання робіт. Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію з питань промисловості, підприємництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, містобудування, земельних відносин та охорони природи.

 

Наступним у порядку денному було питання «Про роботу Комунального підприємства «Добробут» Бобрицької сільської ради». З інформацією-звітом про роботу цього підрозділу виступив його директор М.Пустовіт. Ознайомившись із звітом, члени виконкому вирішили взяти до відома вищевказану інформацію та визнати задовільною роботу КП «Добробут».

 

Із звітом КП «Добробут» та відповідними рішеннями, що були прийняті на засіданні виконкому, можна ознайомитися на офіційному сайті Бобрицької територіальної громади в розділі «Архів документів», що будуть оприлюднені у встановлені законодавством терміни.

 

Четвертим за порядком денним йшло питання «Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав». Це питання було чи не найважчим для розгляду членів виконкому – не просто вирішувати долю дитини (нехай і нерідної - авт.), коли матері дитини абсолютно байдуже, де, з ким і коли буває її неповнолітній син, як і те, що він їсть, у що вдягається, з ким і де проживає і т.д. Із висновком про доцільність позбавлення батьківських прав громадянки Тамари С. присутніх ознайомила начальник Служби у справах дітей Бобрицької сільської ради Наталія Харитоненко. Обговоривши ситуацію, члени виконкому, керуючись частиною 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 1,4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», частинами 1-5 статті 150, частиною 4 статті 155, підпунктом 2 частини 1 статті 164, частиною 1 статті 165, статтею 183 Сімейного кодексу України, та розглянувши документи, зібрані Службою у справах дітей Бобрицької сільської ради, вирішили затвердити висновок про доцільність позбавлення горе-матері батьківських прав по відношенню до неповнолітньої дитини. А також доручили органу опіки та піклування звернутися до суду з позовом про позбавлення батьківських прав громадянки Тамари С.

 

Потім члени виконавчого комітету розглянули питання «Про надання матеріальної допомоги при народженні». Із заявами та відповідними підтверджуючими документами до сільської ради звернулися громадяни Ганненко М.Я. (с.Пищальники) та Гречаник Г.М. (с.Синявка). Члени виконкому вирішили задовольнити клопотання заявників.

 

Також на засіданні виконкому розглядали питання про надання матеріальної допомоги на лікування. Розглянувши подані заяви і документи, члени виконкому надали згоду на надання допомоги на лікування громадянам Горовій Н.М., Скорині Г.П., Романченку М.Г., Москалець Т.М. та Дзюбенко Н.А.

 

Окремим питанням на виконкомі розглядалися клопотання про надання матеріальної допомоги на поховання. До виконавчого комітету було подано десять таких клопотань із підтверджуючими документами. Члени виконкому вирішили погодити надання матеріальної допомоги на поховання таким громадянам: Мосендз Л.Д., Кисоті П.С., Шабалі В.В., Атаманенко Ю.А., Литвинюку В.М., Крачковській В.С., Синьоокій О.М., Бровко О.М., Лазор Г.М.

 

Також члени виконкому на засіданні розглянули питання «Про надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій в зоні проведення АТО». Так, відповідно до ст.28 п.4 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та згідно з заявами про надання матеріальної допомоги на оздоровлення учасникам бойових дій в зоні проведення АТО, було вирішено надати такі допомоги п’ятдесяти чотирьом жителям Бобрицької громади, які мають вищевказаний статус.

 

Із поясненнями при розгляді питання про надання матеріальної допомоги родині, яка потрапила в скрутне матеріальне становище та потребує матеріальної допомоги, виступила секретар сільської ради Л.Добровольська. Вислухавши її пояснення, а також сільського голови О.Штефан та членів виконкому, яким відома ситуація в родині громадянина В.Петренка, члени виконкому вирішили виділити матеріальну допомогу батькові двох малолітніх дітей на придбання речей першої необхідності як сім’ї, яка потрапила в скрутне матеріальне становище.

 

Далі перед присутніми виступила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Анна Бабенко із поясненнями з питання «Про створення Координаційної ради та затвердження положення з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми на території Бобрицької сільської ради Черкаської області». Вислухавши її інформацію, члени виконкому відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про протидію торгівлі людьми», постанов Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року «Про затвердження порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статті», від 05 вересня 2007 року №1087 «Про консультативно-дорадчі органи з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми», пункту 3 статі 2 Указу Президента України від 21 вересня 2020 р. №398 «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства» на період до 2025 року з метою сприяння проведенню ефективної державної політики з питань гендерної рівності, запобігання домашньому насильству, насильству за ознакою статті та протидії торгівлі людьми на території Бобрицької ТГ, вирішили створити Координаційну раду з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми. Також своїм рішенням виконком затвердив Положення Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми, її склад.

 

Далі члени виконкому, вислухавши інформацію начальника фінансового відділу Л.Сасько, прийняли відповідне рішення з питання «Про бюджет Бобрицької територіальної громади на 2022 рік». Зокрема, як повідомила Л.М. Сасько, на 2022 рік пропонується визначити доходи бюджету територіальної громади у сумі 42115200 грн., у тому числі доходи загального фонду бюджету територіальної громади – 41700200 грн. та доходи спеціального фонду бюджету територіальної громади – 415000грн.; видатки бюджету територіальної громади - у сумі 42115200 грн., у тому числі видатки загального фонду бюджету територіальної громади – 39398410 грн. та видатки спеціального фонду бюджету територіальної громади 2716790 грн.

 

Текст, фото – Віра Загородня


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь