A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ІНФОРМУЄ СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ: ПОНАД 800 ЧЕРКАЩАН УСПІШНО РЕАЛІЗУВАЛИ ПРАВО НА БЕЗБАР'ЄРНЕ СПРИЯННЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЮ

Дата: 02.12.2021 15:04
Кількість переглядів: 310

Підібрати кандидата на інклюзивну вакансію можуть допомогти в службі зайнятості. Саме там знаходяться найповніші реєстри, що дозволяють підібрати фахівців, які найкраще відповідають вимогам і запитам роботодавців.

        Протягом січня-жовтня 2021 року працедавці Черкаського регіону подали до Черкаської обласної служби зайнятості 213 вакансій для праці людей з інвалідністю. Серед них були пропозиції, як для робітників, які не потребують спеціальної підготовки, так і для висококваліфікованих спеціалістів.

        За цей період послугами обласної служби зайнятості скористався 3861 шукач роботи з інвалідністю, 872 особи були працевлаштовані. У переважній більшості вони почали працювати водіями автотранспортних засобів, охоронниками, рибалками прибережного лову, спеціалістами державної служби, трактористами-машиністами та ін.

        Як наголосив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко, надання якісних соціальних послуг для людей, які на рівних не можуть конкурувати на ринку праці, було і залишається пріоритетним завданням обласної служби зайнятості.

       

         Працевлаштування – це лише одна із послуг, яку можуть отримати в службі зайнятості люди з інвалідністю.

   Окрім пошуку підходящої роботи, таким громадянам пропонують сприяння професійному навчанню. З початку 2021 року можливістю пройти професійне навчання скористалися 110 безробітних громадянин з інвалідністю. Професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації, зокрема на робочому місці у роботодавця, безробітні з інвалідністю проходили за такими професіями, як: продавець непродовольчих товарів, оператор котельні, столяр, тракторист-машиніст та за іншими професіями сільськогосподарського напрямку.

У випадку, якщо особа ще не визначилася щодо майбутньої професії, або бажає взагалі змінити сферу діяльності, є можливість пройти спеціальні профорієнтаційні тести та отримати фахову консультацію щодо визначення професійного спрямування. Цьогоріч профорієнтаційними послугами охоплений 3721 безробітний з інвалідністю.

        Для підвищення якості соціальних послуг для людей з інвалідністю, в усіх сервісних установах обласної служби зайнятості розміщені відповідні інформаційні куточки, в яких створені умови для самостійної роботи з інформаційними матеріалами, а також є можливість вільного доступу до інтернет-ресурсів, що дозволяє оперативно знайти інформацію про вільні робочі місця та вакантні посади не лише в межах регіону, але й по всій Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь