A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

У БОБРИЦІ ВІДКРИЛИ НОВИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИЙ ПРОСТІР – СУЧАСНИЙ ДІДЖИТАЛ-КЛУБ «ВСІ СВОЇ»

Дата: 17.12.2021 15:25
Кількість переглядів: 344

У середу, 15 грудня ц.р., в приміщенні Бобрицької бібліотеки відкрився простір із доступом до швидкісного інтернету, місце для комунікації, зустрічей та нетворкінгу «Всі свої». За словами ініціаторів та ідейних сподвижників цього задуму начальника відділу освіти, культури, молоді і спорту Бобрицької сільської ради Анни Бабенко та директора Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Юлії Арсеєнко, новостворений діджитал-клуб в своїй основі має ідею творчості, неформальної освіти, цифровізації та спілкування, одним словом – все те, що гуртує і розвиває громаду. Ключовою метою проекту, що був втілений у рамках співпраці із Благодійним фондом «МХП – Громаді», є підвищення рівня діджиталізації жителів громади шляхом створення інформаційно-комунікаційного простору.

Символічні стрічки на відкритті клубу «Всі свої» перерізали Бобрицький сільський голова Олена Штефан та представниця Благодійного фонду «МХП – Громаді» Катерина Лисиченко.

 

На відкритті діджитал-клубу спочатку слово надали Анні Миколаївні Бабенко:

  • Сьогоднішнє відкриття клубу «Всі свої» у Бобриці на базі сільської бібліотеки реалізовано в рамках проекту «Спільнофонд». Це тимчасова локація, і її ідея – місце для роботи з вільним доступом до швидкісного інтернету.

Локація складається з двох зон: одна з них обладнана ноутбуками для користувачів та включає робоче місце працівника бібліотеки. Друга зона – для спілкування. Вона обладнана мобільними столами, смарт-телевізором, м’якими кріслами-грушами, планшетами. Ідея створення зони спілкування виникла після створення місцевого самодіяльного ансамблю «Горлиця». Підкреслили все це тематичними написами. Сподіваємося, що всім тут буде комфортно, зручно, корисно.

Бобрицька бібліотека, яку ми сьогодні обновили і переформатували, буде своєрідним прикладом для інших закладів цієї сфери культури у напрямку оновлення, пожвавлення та осучаснення діяльності. Наразі маємо намір відпрацювати стратегію розвитку бібліотечної справи в громаді на найближчу перспективу. У нас кожне село колоритне, має якусь свою родзинку. Опрацювавши разом таку стратегію, думаю, ми зможемо втілити в життя інші не менш цікаві та потрібні проекти.

Бобрицький сільський голова Олена Штефан звернулася до учасників урочистого заходу:

- Бобриця – це центр громади. У цьому році в нас у селі організувався самодіяльний колектив «Горлиця». І якщо в інших селах є сільські клуби і тамтешні колективи мають де збиратися, то в Бобриці навіть із цим питанням були проблеми. У нашої молоді до цього теж не було місця, де можна було б зібратися, посидіти і поспілкуватися чи навіть «прогулятися» просторами інтернету. Тепер ось маємо такий чудовий діджитал-клуб. Ми в цьому році багато проектів реалізували. Прикметно: у багатьох цих проектах брав активну участь благодійний фонд «МХП – Громаді». Нам вдавалося залучати кошти для втілення проектів і від інших підприємств-благодійників – це ПрАТ «Укргідроенерго», ТОВ «Віджи Фармінг», ТОВ «Канівська вітрова електростанція», інших підприємств, приватних підприємців тощо. Безпосередньо кошти сільської ради на це мало спрямовувалися. Цікавим інноваційним заходом у рамках підготовки всіх цих проектів став аукціон ідей, який ми провели вперше на теренах Черкащини і другими – загалом у межах України. Очевидно: простір «Всі свої», який ми сьогодні відкриваємо, є чудовою альтернативою сільському клубові.

Надали слово для виступу і Катерині Лисиченко:

  • Це просто чудово – отака результативна співпраця команди громади і благодійників! Сюди з задоволенням будуть приходити і дорослі, і діти. Особливою родзинкою вважаю аукціон ідей. Низький уклін вам за таку інновацію. Приємно мати таку команду партнерів, які розуміють необхідність розвитку громади, руху вперед, особливого бачення сучасних прогресивних ідей для молодих і старших жителів села. Мені імпонує загалом співпраця з «Спільнофондом», завдяки якому і народжуються та втілюються в життя отакі чудові проекти саме на благо громади та її жителів. Це - яскравий приклад дієвого партнерства заради розвитку громади. І не менш чудова ідея – оновлення сільських бібліотек.

На відкриті діджитал-клубу був також присутній і депутат Бобрицької сільської ради, голова громадської приймальні депутатів Черкаської обласної ради від ГО «Черкащани» О.Воскобойніка та В.Братаніча Микола Фесенко. У своєму виступі він сказав:

  • Канівщину в Черкаській обласній раді представляють два депутати: Олександр Воскобойнік та Володимир Братаніч. На Канівщині вже склалася традиція: коли втілюється черговий проект на благо громади, вони подарунками так би мовити заохочують ініціаторів. Тож сьогодні з радістю вітаю від їх імені ініціаторів цього проекту Юлію Арсеєнко та Анну Бабенко. Хочеться побажати, щоб на наступний рік таких проектів було ще більше. Приємно відзначити, що за останні три роки Бобрицька громада брала участь у сорока конкурсах і проектах. Лише за цей рік це вже п’ятнадцятий проект. На черзі – закінчення втілення в життя шістнадцятого проекту, що наразі виконується у Бобрицькій школі - «Простір «ПереZавантаження», який став учасником програми Charity Match від Zagoriy Foundation. У Бобрицькій громаді працюють справжні проектні «енергоджайзери». Хочу побажати успіхів усім – і тим, хто продукує такі ідеї, і тим, хто допомагає втілити в життя задумки заради громади. До речі, на одній із нарад  у Черкаському обласному осередку ВО «Черкащани» О.Воскобойнік та В.Братаніч особисто відзначили високу активність Бобрицького сільського голови О.Штефан та її команди в проектній роботі. Прикметно: бюджет громади загалом є досить невеликим, але за рівнем інвестицій може бути прикладом для інших. Принагідно передаю вітання від наших депутатів із наступаючими святами. Нехай у всіх все буде добре.

Післямова.

На завершення урочистої частини всі разом учасники відкриття проекту «Всі свої» на кілька хвилин поринули в дитинство, пишучи побажання святому Миколаю. А далі, прив’язавши їх до повітряних кульок, запустили в небо «вітровою поштою». Прикметно: з-поміж усіх, хто творив послання Миколаю, лише Олена Василівна довго обдумувала текст листа. Мабуть, в її голові на той час народжувався черговий задум щодо того, аби ставали кращими наші села.

 

Текст, фото – Віра Загородня

   Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь